Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτος στον όμιλό του και ο Σγουρόπουλος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Dussedorf Riniotis-Sgouropoulos

Dussedorf Riniotis-SgouropoulosΚι άλλα ευχάριστα νέα για τους Έλληνες αθλητές από το απλό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων. Στην πρώτη DSCN0360ενότητα της δεύτερης αγωνιστικής ημέρας στο Ντίσελντορφ ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος κατέκτησαν με το απόλυτο των νικών την πρωτιά στους ομίλους τους και μέσα στην ημέρα θα διεκδικήσουν, σ’ έναν νοκ άουτ αγώνα, την πρόκριση στον 1ο γύρο του αγωνίσματος. Την 1η θέση στον όμιλό της επικύρωσε η Κατερίνα Τόλιου και πέρασε αμέσως στο κυρίως ταμπλό, καθώς ήταν στα γκρουπ, που είχαν αυτό το προνόμιο. Όταν ολοκληρωθεί και η δεύτερη προκριματική φάση θα γίνει η κλήρωση για να μάθει την αυριανή αντίπαλό της στον 1ο γύρο. Η Μαρία Χριστοφοράκη κυνήγησε με όλες τις δυνάμεις της την πρόκριση στο νοκ άουτ παιχνίδι, αλλά ηττήθηκε σε αμφίρροπη αναμέτρηση στην τελευταία αγωνιστική του γκρουπ. Στο διπλό γυναικών οι Τόλιου/Χριστοφοράκη αποκλείστηκαν στο ματς για την πρόκριση στο ταμπλό, ενώ στο διπλό ανδρών οι  Ρηνιώτης/Σγουρόπουλος αποκλείστηκαν στον 2ο προκριματικό γύρο.

Στο απλό ανδρών ο Ρηνιώτης έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στην πρώτη φάση έπειτα από τις δύο νίκες της Δευτέρας. Επιβλήθηκε και του Βαζίρ Αλαχβερντίγιεφ από το Αζερμπαϊτζάν με 4-1 σετ (11-4, 11-4, 5-11, 11-5, 11-0) και πήρε πανηγυρικά την 1η θέση στο 57ο γκρουπ.

Με πολύ καλή εμφάνιση έφτασε στον ίδιο στόχο και ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο 45ο γκρουπ, όπου ήταν επικεφαλής. Επικρατώντας το μεσημέρι με 4-1 σετ του δυνατού Τούρκου Αμπντουλάχ Γιγκένλερ έκανε το 2 στα 2 και με την 1η θέση εξασφάλισε παρουσία στο νοκ άουτ ματς για την πρόκριση στο κεντρικό ταμπλό. Τα σετ 11-9, 9-11, 11-8, 11-8 και 11-5.

Στην κορυφή του δικού της ομίλου έφτασε και η Τόλιου στο απλό γυναικών. Απλά, δεν χρειάστηκε να δώσει το δεύτερο ματς σήμερα. Επικράτησε άνευ αγώνα της Νταφν Φόρναχ από τη Σιέρα Λεόνε και με 4 βαθμούς πέτυχε τον βασικό της στόχο από το 5ο γκρουπ. Στα νοκ άουτ ματς ο Ρηνιώτης αντιμετωπίζει στις 6 το απόγευμα τον Σουν Τσια Χουνγκ από την Ταϊπέι και ο Σγουρόπουλος τον Ολλανδό Λόρενς Τρόμερ.

Η Χριστοφοράκη έδωσε τη «μάχη» της στο 39ο γκρουπ, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην πρωτιά. Στον καθοριστικό αγώνα με τη νεαρή Τσούι Ζου από το Αζερμπαϊτζάν έχασε με 4-2 σετ και αρκέστηκε στη 2η θέση. Στην αμφίρροπη αναμέτρηση κόντρα σε λιγότερο έμπειρη, αλλά κινεζικής καταγωγής αθλήτρια ισοφάρισε από 0-2, προηγήθηκε 7-5 στο 5ο σετ, αλλά το έχασε στην παράταση κι αυτό αποδείχτηκε κρίσιμο σημείο (7-11, 7-11, 11-2, 11-4, 12-14, 6-11).

Στο διπλό ανδρών οι Ρηνιώτης/Σγουρόπουλος μετά τη χτεσινή νίκη αποκλείστηκαν σήμερα στον 2ο προκριματικό γύρο. Κάμφθηκαν με 3-1 σετ από τους Τσε Ζε Γιου/Πο Σάο Φενγκ από τη Σιγκαπούρη, που ήταν από τα φαβορί των προκριματικών, πάντως με εξαίρεση το τελευταίο σετ ήταν απόλυτα ανταγωνιστικοί. Τα σετ 13-15, 11-4, 8-11 και 1-11. 

Στα προκριματικά του διπλού γυναικών οι Τόλιου/Χριστοφοράκη πέρασαν το πρωί στον γύρο των «32». Αρχικά είχαν προχωρήσει byeστις «64» κι εκεί νίκησαν το πρωί τις Ράκελ Αντράντε/Ρίτα Φινς από την Πορτογαλία με 3-1 σετ (12-10, 7-11, 11-4, 11-6). Στον αγώνα για την πρόκριση στο ταμπλό έχασαν το μεσημέρι από τις Κροάτισσες Μιρέλα Ντουράκ/Ματέγια Γέγκερ με 3-0 σετ (7-11, 3-11, 6-11).

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ