Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο κυρίως ταμπλό του απλού ο Ρηνιώτης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Xeirokrotima

XeirokrotimaΓερά επιχειρεί να βάλει τη σφραγίδα της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης η ελληνική αποστολή. Με νέα μεγάλη εμφάνιση ο Τάσος Ρηνιώτης, που διάγει την καλύτερη χρονιά του, προχώρησε το απόγευμα στο κυρίως ταμπλό του απλού παίρνοντας πολύ δύσκολη νίκη στα επτά σετ στο νοκ άουτ ματς. Με συνολικά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρόσθεσε την πρόκριση σε εκείνη της Κατερίνας Τόλιου από τα γκρουπ των γυναικών, ενώ θυμίζουμε ότι απευθείας στον 1ο γύρο του απλού ανδρών βρίσκονται ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Κώστας Παπαγεωργίου. Αυτό που προκάλεσε πίκρα ήταν ο αποκλεισμός του Γιάννη Σγουρόπουλου. Όχι πως έπεσε θύμα έκπληξης στον δικό του νοκ άουτ προκριματικό, αλλά ήταν μπροστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε τον έλεγχο και τελικά ηττήθηκε με 4-3. Απόψε, στο κυρίως ταμπλό του διπλού ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Κώστας Παπαγεωργίου αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο.

Ο Ρηνιώτης (που δεδομένα θα πάρει πολλούς πόντους τον επόμενο μήνα όταν επανέλθει στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης) ήταν αουτσάιντερ στην αναμέτρηση με τον Σουν Τσια Χουνγκ από την κινεζική Ταϊπέι, όμως οι θαυμάσιες εμφανίσεις στο γκρουπ είχαν τονώσει την αυτοπεποίθησή του. Ο Ασιάτης είναι νούμερο 176 στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών, 29 σε εκείνη των αθλητών έως 21 ετών, ενώ στο φετινό World Tour της Λευκορωσίας είχε φτάσει στον τελικό του απλού ανδρών! Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών μπήκε με αξιώσεις από την αρχή κι έκανε σαφές ότι θα κυνηγούσε με …μανία την πρώτη πρόκριση στην καριέρα του σε ταμπλό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το ματς ήταν πολύ κλειστό, είχε εντυπωσιακή εξέλιξη και κρίθηκε στην παράταση. Τα σετ 10-12, 11-9, 11-9, 10-12, 11-8, 7-11 και 13-11.

ΡΗΝΙΩΤΗΣ: “ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ”

«Έχω δουλέψει καλά όλη τη σεζόν. Αυτό έχει φανεί και στα αποτελέσματά μου τόσο στο ομαδικό σε Ελλάδα και Γαλλία όσο και στο ατομικό. Έκανα καλή προετοιμασία, που μου βγήκε και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, δήλωσε από τη Γερμανία ο αθλητής του Ολυμπιακού και για την επιτυχία του σχολίασε: Ήταν «τρελό» παιχνίδι. Είχε πολλές διακυμάνσεις και κινδύνευσα να πέσω θύμα ανατροπών. Έχασα το 1ο σετ από 10-5 μπροστά, μετά ισοφαρίστηκα σε 2-2 ενώ προηγήθηκα 9-5 στο 4ο σετ, αλλά βρήκα το θάρρος και την ψυχολογία ν’ αντιδράσω. Στο «κόντρα» σετ δημιούργησα πάλι διαφορά, έφτασα σε πέντε ματς μπολ, όμως κι εκεί πήγαν να έρθουν τα πάνω-κάτω. Έσφιξα εγώ, έπαιξε ο αντίπαλος δύο-τρία εξαιρετικά ράλι, δεν θέλει πολύ. Έχασα έξι σερί πόντους, αλλά μετά έκανα εγώ την ανατροπή δείχνοντας φυσικά και καλή φυσική κατάσταση σε μεγάλο σε διάρκεια παιχνίδι. Ελπίζω να συνεχίσω και στο ταμπλό τις καλές εμφανίσεις κι ό,τι άλλο θέλει ο Θεός ας γίνει».

Με την ίδια πρόκληση μπροστά του ο Σγουρόπουλος (νούμερο 273 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) συνάντησε τον Ολλανδό Λόρενς Τρόμερ (Νο 218). Ο αντίπαλος ήταν απόλυτα στα μέτρα του και ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού νέων ήθελε πολύ να πετύχει μία δεύτερη σερί πρόκριση στο απλό κορυφαίας διοργάνωσης ύστερα από εκείνη του περασμένου Οκτωβρίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Σγουρόπουλος διατήρησε τον καλό ρυθμό από τα παιχνίδια του γκρουπ και στην πορεία απέκτησε τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Έκανε λάθη όμως, σε κρίσιμα σημεία, άφησε αναξιοποίητα σετ μπολ από 10-4 και 10-6 και τελικά αποκλείστηκε με σκορ 4-3 και οριακή διαφορά στο τελευταίο! Χαρακτηριστικό επίσης ότι στα έξι από τα επτά σετ βρέθηκε να προηγείται. Ο Τρόμερ είναι καλός παίκτης και είχε νικήσει με 3-0 σετ τον Κώστα Παπαγεωργίου τον περασμένο Δεκέμβριο στην αναμέτρηση των εθνικών ομάδων Ολλανδίας-Ελλάδας. Τα σετ 7-11, 11-6, 11-8, 11-13, 10-12, 11-5 και 9-11. «Είναι πάντα ψυχοφθόρα αυτά τα ματς γιατί είναι νοκ άουτ. Έχουμε ανάμικτα συναισθήματα, καθώς ο Τάσος έχοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης πέτυχε μεγάλο αποτέλεσμα, αλλά ο Γιάννης πήγε στην πηγή και δεν ήπιε νερό», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής προσθέτοντας ότι γενικά έμεινε ευχαριστημένος από αυτό το πρώτο κομμάτι καθώς «όλα τα παιδιά είναι μαχητικά, παίζουν καλά κι έχουμε πολύ καλό κλίμα».

Το βράδυ έγιναν οι κληρώσεις για τον 1ο γύρο του απλού, που γίνεται αύριο. Στους άνδρες ο Παναγώτης Γκιώνης βρίσκει μπροστά του τον Τσόε Ι από τη Βόρεια Κορέα (17:00 ώρα Ελλάδας), ο Κώστας Παπαγεωργίου τον κορυφαίο Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας (15:00 και στο τραπέζι 5 με ιντερνετική μετάδοση) και ο Τάσος Ρηνιώτης τον σπουδαίο Ουκρανό Κου Λέι (16:00). Η Τόλιου θ’ αντιμετωπίσει τη Λευκορωσίδα, πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Βικτώρια Πάβλοβιτς (13:00).

Προς το κλείσιμο της δεύτερης μέρας των αγώνων οι Γκιώνης/Παπαγεωργίου έπαιξαν για τον 1ο γύρο του διπλού ανδρών με τους Έρικ Τζούτι/Κάζουο Ματσουμότο από τη Βραζιλία. Παρότι προηγήθηκαν με 2-0 σετ κάμφθηκαν με 4-2 κι έμειναν έξω από τη συνέχεια (11-1, 11-8, 6-11, 11-13, 5-11, 11-13).

* Με στήριγμα στο δεξί του χέρι ήταν σήμερα στο Messehallen ο Κώστας Βατσακλής. Ο λόγος είναι ότι είχε τραυματισμό την περασμένη εβδομάδα στο καμπ της Κοπεγχάγης, όπου έκανε και ο ίδιος λίγη προπόνηση. Υπέστη μερική ρήξη στον δελτοειδή μυ και αναγκαστικά δέχεται ιατρική φροντίδα στο Ντίσελντορφ. Τουλάχιστον η μικρή ταλαιπωρία ουδόλως τον επηρεάζει στην τεχνική καθοδήγηση των αθλητών μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.  

 

* Το χεροκρότημα για τον Ρηνιώτη και τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές σε μία ξεχωριστή φωτό από το γυμναστήριο (photo gallery της I.T.T.F. από τη διοργάνωση)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ