Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόεδρος της I.T.T.F. για τέσσερα ακόμα χρόνια ο Βάικερτ

Weikert President

Weikert PresidentΟ Τόμας Βάικερτ εξελέγη σήμερα στο Ντίσελντορφ πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Στην ετήσια γενική συνέλευση της I.T.T.F., που έγινε στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο 55άχρονος Γερμανός είχε …ντέρμπι με τον Βέλγο Ζαν Μισέλ Σέιβ, ο οποίος έβαλε υποψηφιότητα μόλις έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση της σπουδαίας διεθνούς καριέρας του. Ο πρώην πρόεδρος γερμανικής ομοσπονδίας συγκέντρωσε 118 ψήφους έναντι 90 του θρυλικού αθλητή και θα παρατείνει τον χρόνο του στην προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας μέχρι το 2021. Είχε διοριστεί πρόεδρος το 2014, όταν ο παραιτήθηκε ο Άνταμ Σαράρα. Την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εκπροσώπησε στην εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Μανώλης Κολυμπάδης.

Ο Βάικερτ δήλωσε μετά την εκλογική του επιτυχία: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου για όλη τη στήριξη, που μου έδωσαν από τότε που έγινα πρόεδρος. Ευχαριστώ όλες τις εθνικές ομοσπονδίες για την εμπιστοσύνη τους στο να συνεχίσω ως πρόεδρος. Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να δίνω το καλύτερο δυνατό για να προωθήσω το άθλημα σε νέα ύψη και να επιτύχω όλους τους στόχους μου».

Ο Βάικερτ πλαισιώνεται στην εκτελεστική επιτροπή από τους: Σι Ζιχάο (Κϊνα), Μασαχίρο Μαεχάρα (Ιαπωνία), Πέτρα Σόρλινγκ (Σουηδία), Νέστορ Τένκα (Αργεντινή), Μπρους Μπάρτον (Καναδάς), Τζέιμς Μόρις (Νέα Ζηλανδία), Άλα Μεσρέφ (Αίγυπτος) και Κεχίλ Αλ-Μοχανάντι (Κατάρ).

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗN I.T.T.F. ΑΠΟ ΤΟΝ Δ. ΜΕΣΣΗΝΗ

Messinis CMΔυνατό και αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο κομμάτι των πληροφοριών προς τα Μέσα ενημέρωσης και κατ’ επέκταση τους φίλους του αθλήματος και σε μία νέα ενότητα έβαλε το …χεράκι του ένας Έλληνας. Ο Δημοσθένης Μεσσήνης, που είναι competition manager της I.T.T.F. και της E.T.T.U., δημιούργησε βάση δεδομένων με στατιστικά αθλητών. Η σχετική ενότητα δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος αναφέρεται ως PlayersStatisticsκαι οι ενδιαφερόμενοι τη βρίσκουν στο λινκ http://ittfstats.alfaweb.gr/index.php?option=com_fabrik&view=list&listid=45&Itemid=179. Σε πρώτη φάση η νέα πηγή πληροφοριών προς τα media αφορά στους αθλητές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Πατώντας εθνική ομοσπονδία και όνομα βγαίνουν στατιστικά αθλητών κι αυτό θα επεκταθεί κάποια στιγμή σε όλους. Υπάρχει η προοπτική να γίνει η επίσημη σελίδα στατιστικών της I.T.T.F. και ήδη αυτή η προσθήκη τιμά τον πρώην γενικό γραμματέα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που με τις γνώσεις του στην πληροφορική προσφέρει από καιρό τέτοιες υπηρεσίες στην παγκόσμια και την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

* Στο τραπέζι 7 θα γίνει αύριο ο αγώνας του Παναγιώτη Γκιώνη με τον Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ (20:30 Ελλάδας). Επί τη ευκαιρία να σημειωθεί ότι ο Έλληνας αθλητής έπαιξε δύο φορές φέτος με τον κινεζικής καταγωγής αμυντικό στην πολωνική λίγκα και είχε μία νίκη και μία ήττα.

 

* Στη φωτό 1 ο Τόμας Βάικερτ χαμογελαστός

* Στη φωτό 2 ο Δημοσθένης Μεσσήνης στο Ντίσελντορφ, στο γυμναστήριο όπου γίνεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ