Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο χρυσά ο Μαδέσης στους παμπαίδες, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο απλό παγκορασίδων η Καφάτου

Pampaidiko agoria_aponomi

Pampaidiko agoria_aponomiPampaidiko aponomi_aplo_koritsionΟ Αλέξανδρος Μαδέσης στους παμπαίδες και η Νεφέλη Καφάτου στις παγκορασίδες είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στο απλό για τη σεζόν 2016-2017. Στη διοργάνωση, που έγινε με επιτυχία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο Δερβένι της Κορινθίας, ο 12χρονος αθλητής του Α.Ο. Ηράκλειο 2001 επιβεβαίωσε τα προγνωστικά ως νούμερο 1 του απλού, ενώ πανηγύρισε την πρωτιά και στο διπλό παμπαίδων με συμπαίκτη τον Ηρακλή Κερασίδη. Από το νούμερο 4 άρχισε την πορεία της η 11χρονη Πατρινιά αθλήτρια του Ο.Ε.Α. Έδεσσας και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Στο διπλό παγκορασίδων αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας οι Ευγενία Καραθανάση/Χριστίνα Ντεγιρμεντζίογλου από την Α.Ε.Κ. και τους Αετούς Πόλης αντίστοιχα. Οι αγώνες έγιναν στο σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου με θαυμάσιο οικοδεσπότη τον Αθλητικό Όμιλο Ξυλοκάστρου. Το τοπικό σωματείο συνεργάστηκε αρμονικά με τον δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό για τους μικρούς αθλητές, τους συνοδούς και όλους όσοι μετείχαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι διοργανωτές φρόντισαν να του δώσουν ξεχωριστό χρώμα και το πέτυχαν με τα όσα ετοίμασαν και φυσικά με τη ζωντανή μετάδοση των τελικών στο διαδίκτυο από το site Sportsonair.

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε κατάλληλες συνθήκες, έδειξαν την προοπτική για το δικό τους μέλλον, όπως και του αθλήματος και πήραν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου. Ανέδειξαν παράλληλα την ευγενή άμιλλα, όπως έχει γίνει σε πολλές διοργανώσεις των νεαρών ηλικιών και αυτό είναι το πιο σημαντικό.    

Στο απλό των αγοριών ο Αλέξανδρος Μαδέσης έκλεισε ιδανικά μία χρονιά, που περιλάμβανε πολλές πρωτιές στα αναπτυξιακά τουρνουά, την κορυφή στον πίνακα αξιολόγησης, όπως και παρουσία σε διεθνές προπονητικό καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος. Στον τελικό ο γιος των παλιών πρωταθλητών Κώστα Μαδέση και Χρυσούλας Τουρσουνίδου κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Γιώργο Κατσαπρακάκη (11-6, 11-6, 11-3). Στα ημιτελικά ο Μαδέσης απέκλεισε με 3-1 σετ τον Ευστάθιο Μανωλόπουλο. Στη 16άδα νίκησε τον Αστέριο Τζενίδη (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης) με 3-0 και στην 8άδα τον Γιάννη Μαλαμούδη (Αετός Κορυδαλλού), επίσης με 3-0 σετ.

Ο Κατσαπρακάκης έκαμψε στην 4άδα τον συμπαίκτη του Δημοσθένη Νασιούλα με 3-1 σετ. Νωρίτερα στο ταμπλό ξεπέρασε τον Ηρακλή Κερασίδη με 3-1 σετ και τον Ιωσήφ Ελσάμι με το ίδιο σκορ. Ο Νασιούλας είχε προκαλέσει έκπληξη στην 8άδα όταν απέκλεισε το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Μήτκα με 3-2 σετ.

Στο απλό παγκορασίδων η Νεφέλη Καφάτου βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση και πρόσθεσε αυτή την πρωτιά στο χρυσό μετάλλιο, που είχε χτες στο ομαδικό. Στον τελικό αντιμετώπισε την Ευγενία Καραθανάση, αθλήτρια με αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Βρήκε τις λύσεις με διάρκεια στις μπάλες και επίθεση και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-8, 11-5, 13-11).

Στην πορεία της στο ταμπλό η Καφάτου νίκησε την Αλεξάνδρα Μαρτίνη (Παγχιακός) με 3-0 στη 16άδα, την Αθηνά Χατζηπλή (Ο.Α. Χανίων) με το ίδιο σκορ στην 8άδα και τη Φωτεινή Τράκα με 3-1 στην 4άδα. Ομοίως η Καραθανάση απέκλεισε κατά σειρά την Ελένη-Άννα Παπαδοπούλου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης) με 3-0, την Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη και τη Λεμονιά Γκαϊντατζή επίσης με 3-0 σετ. Να σημειωθεί ότι η τελευταία, που είναι ακόμα 10 ετών, άφησε έξω από τα μετάλλια το 1ο φαβορί, τη Δήμητρα Πετσίβα με νίκη 3-1.

Pampaidiko 2017_aponomi_diplo_agorionΣτον τελικό του διπλού παμπαίδων οι Μαδέσης/Κερασίδης έδωσαν αμφίρροπη αναμέτρηση με τους Γιώργο Κατσαπρακάκη/Ευστάθιο-Εφραίμ Μανωλόπουλο. Υπερίσχυσαν στα κρίσιμα σημεία κι έφτασαν στο τρόπαιο με νίκη 3-1 σετ (11-9, 3-11, 11-6, 12-10).

Στο διπλό παγκορασίδων οι Ευγενία Καραθανάση/Χριστίνα Ντεγιρμεντζίογλου αντιμετώπισαν στον τελικό τις Νεφέλη Καφάτου/Δήμητρα Πετσίβα. Πήραν στην παράταση το 1ο σετ, με διαφορά το 2ο κι έγιναν φαβορί του αγώνα. Τα κορίτσια από τον Ο.Ε.Α. Έδεσσας μείωσαν, αλλά το δίδυμο των Καραθανάση Ντεγιρμεντζίογλου συνέχισαν να συνδυάζουν το διαφορετικό παιχνίδι τους και πήραν τη νίκη με 3-1 σετ (12-10, 11-6, 6-11, 11-4).

Pampaidiko diplo_pagorasidonΤις απονομές των επάθλων έκαναν ο αντιδήμαρχος δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Δημήτρης Κάσσιος στο απλό παμπαίδων, ο πρόεδρος του Α.Ο. Ξυλοκάστρου Νίκος Σιέτης στο απλό παγκορασίδων, ο πρώην δήμαρχος Ευρωστίνης Δημήτρης Δούσκας στο διπλό παμπαίδων και ο δημοτικός σύμβουλος δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ανδρέας Ζάρρας μαζί με τον Γεώργιο Βλάσση από τη διοίκηση του Α.Ο. Ξυλοκάστρου στο διπλό παγκορασίδων.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

2. Γιώργος Κατσαπρακάκης (Α.Ο. Παράδεισος Αμαρουσίου)

3. Δημοσθένης Νασιούλας (Α.Ο. Παράδεισος Αμαρουσίου)

-. Ευστάθιος Μανωλόπουλος (Παράδεισος Αμαρουσίου)

ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Νεφέλη Καφάτου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

2. Eυγενία Καραθανάση (Α.Ε.Κ.)

3. Φωτεινή Τράκα (Α.Ο. Διονύσου)

-. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α Καβάλας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης/Ηρακλής Κερασίδης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

2. Γιώργος Κατσαπρακάκης/Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος (Παράδεισος Αμαρουσίου)

3. Ιωσήφ Ελσάμι/Σωτήρης Μούσιας (Σάρισες Φλώρινας)

-. Ανδρέας Καρυπίδης/Βασίλης Τζιότζιος (Αίας Ευόσμου)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Eυγενία Καραθανάση/Χριστίνα Ντεγιρμεντζίογλου (Α.Ε.Κ./Αετοί Πόλης)

2. Δήμητρα Πετσίβα/Νεφέλη Καφάτου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

3. Λεμονιά Γκαϊντατζή/Φωτεινή Τράκα (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας/Α.Ο. Διονύσου)

-. Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη/Βασιλεία-Χάλαρη (Ολυμπιακός)

Οι τελικοί στο ομαδικό και τα ατομικά μεταδόθηκαν σε live streaming από το sportsonair.gr, με το οποίο είχε συμφωνήσει ο Α.Ο. Ξυλοκάστρου. Με καλή εικόνα, ταυτόχρονη διπλή μετάδοση σε πολλά σημεία και παρουσίαση των χορηγών και του λογότυπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ήταν κάλυψη που τίμησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Pampaidiko giortiΤο Δερβένι φιλοξένησε πρώτη φορά αγώνες μεγάλης εμβέλειας στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Οι διοργανωτές πάσχισαν για να Pampaidiko 2017_dorakiaδημιουργήσουν ελκυστική εικόνα και πέτυχαν στο εγχείρημά τους. Στην πρώτη μέρα των αγώνων μοίρασαν σε όλα τα παιδιά τσάντα με φρούτα, σάντουιτς, νερό, καθώς και τσάντα με δώρα. Περιείχε μία μπλούζα, μέλι, σταφίδες, ένα εκπτωτικό κουπόνι για συγκεκριμένα καταστήματα του Ξυλοκάστρου και το βιβλίο «ο μικρός πρίγκιπας» του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν Σεντ Εξπερύ.

Το βράδυ της Κυριακής οργάνωσαν στην κεντρική πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο γιορτή με φαγητό και πολλές εκπλήξεις. Το δωρεάν δείπνο δεν αφορούσε μόνο τους αθλητές. Παραβρέθηκαν γονείς, προπονητές, διαιτητές και παράγοντες κι όλοι είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν.

Κι επειδή κάναμε λόγο για την ευγενή άμιλλα, καλό είναι τώρα, στο φινάλε της αγωνιστικής χρονιάς, ν’ αναφέρουμε μία ακόμα κίνηση fair play, που έγινε σε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Καταγράφηκε συγκεκριμένα στον προημιτελικό του Κατσαπρακάκη με τον Ελσαμί. Ο διαιτητής έγραφε τις τελευταίες σημειώσεις στο φύλλο αγώνα όταν τα παιδιά …βιάστηκαν ν’ αρχίσουν το ματς από μόνα τους. Όταν μετά από λίγα δευτερόλεπτα ο διαιτητής σήκωσε το κεφάλι για να δώσει την έναρξη οι αθλητές τού είπαν ότι το σκορ είναι 2-0 με δύο πόντους, που είχε πάρει ο Κατσαπρακάκης. Φυσικά ο διαιτητής επισήμανε ότι πρέπει να μείνει το 0-0 διότι δεν τους είχε πει ν’ αρχίσουν και τότε ο Ελσαμί ανέδειξε τη φιλοσοφία του ευ αγωνίζεσθαι. Στην κανονική έναρξη του αγώνα ο αθλητής από τη Φλώρινα έβγαλε επίτηδες άουτ δύο σερβίς εκτός και το σκορ πήγε αμέσως στο 2-0 για τον Κατσαπρακάκη…

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ