Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χριστοφοράκη, Εξάρχου και Φραγκούλης πήραν την πρώτη γεύση από ξένα πρωταθλήματα

Την πρώτη εμπειρία τους από ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα αποκόμισαν το περασμένο Σάββατο η Μαρία Χριστοφοράκη, η Φιλαρέτη Εξάρχου και ο Γιώργος Φραγκούλης. Οι δύο βασικές αθλήτριες της εθνικής γυναικών στη Σουηδία με τη Στόρφορς και το μέλος της εθνικής ανδρών στη Γαλλία με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν. Στην έναρξη της 1ης κατηγορίας της Σουηδίας οι Χριστοφοράκη, Εξάρχου δεν πανηγύρισαν νίκη της ομάδας τους, στην πρεμιέρα της 3ης γαλλικής κατηγορίας ο Φραγκούλης βοήθησε στο θετικό αποτέλεσμα της ομάδας του, όλοι όμως απέδωσαν καλά και απόλαυσαν τους αγώνες τους, όπως επίσης την ξεχωριστή ατμόσφαιρα και τον ζεστό τρόπο με τον οποίο τους υποδέχτηκαν στελέχη και φίλαθλοι των νέων τους ομάδων.

Στη Σουηδία η Στόρφορς είχε πολύ δύσκολο έργο στο φετινό της ξεκίνημα στη Λίγκα των γυναικών, καθώς αντιμετώπισε εντός έδρας την πρωταθλήτρια Μαλαρένερτζι. Τελικά ύστερα από πολύ ενδιαφέροντα αγώνα ηττήθηκε με 6-3. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες είχαν από μία νίκη και δύο ήττες, ωστόσο με μόλις μία μέρα προπόνησης και γνωριμίας με τις νέες τους συμπαίκτριες, η εμφάνισή τους ήταν καλή. Μετά το τέλος του αγώνα πολλοί από τους φιλάθλους πήγαν στον αγωνιστικό χώρο για να χαιρετίσουν τα κορίτσια, να τα καλωσορίσουν στο καινούργιο περιβάλλον και να τα συγχαρούν για την προσπάθειά τους στον αγώνα! Τις νεοαποκτηθείσες αθλήτριες συνεχάρησαν και τα μέλη του τεχνικού τιμ κάνοντας λόγο για πολύ καλή απόδοση.

Η 23χρονη Χριστοφοράκη ισοφάρισε αρχικά σε 1-1 για την ομάδα της, όταν πήρε το 1ο σετ από τη Μαίρη Πέρσον και στη συνέχεια η Σουηδέζα διεθνής σταμάτησε λόγω τραυματισμού. Στα επόμενα παιχνίδια της κάμφθηκε με 3-0 σετ από την Τσέχα διεθνή Χάνα Ντομπέσοβα και με 3-1 από τη Ντανιέλα Μόσκοβιτς, επίσης Σουηδέζα διεθνή. Τις ίδιες αντιπάλους είχε και η 25άχρονη Εξάρχου. Νίκησε άνευ αγώνα την Πέρσον κι έχασε με 3-0 σετ από τη Μόσκοβιτς και με 3-2 από την Ντομπέσοβα. Οι δύο πρωταθλήτριες αγωνίστηκαν μαζί και στο διπλό όπου ηττήθηκαν 3-0 σετ από τις Μόσκοβιτς/Ντομπέσοβα. Η Χριστοφοράκη, που ως γνωστόν θ’ αγωνίζεται και σε δεύτερο ευρωπαϊκό κλαμπ, βρίσκεται στη Γαλλία για να κάνει απόψε το ντεμπούτο της και με την Ελανκούρ στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας.

Ο Γιώργος Φραγκούλης ανήκει φέτος στη Μπαγιάρ Αρζεντάν και αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα της στη Γ΄κατηγορία της Γαλλίας (National 1), η οποία χωρίζεται σε τρία γκρουπ. Στην πρεμιέρα του γκρουπ Α το νέο του κλαμπ νίκησε 11-8 εκτός έδρας τη Χάι λε Ροζέ 1. Ο 20χρονος πρωταθλητής έκανε ιδανικό ξεκίνημα με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Συνέβαλε καθοριστικά στη νίκη της ομάδας του και εισέπραξε θερμά συγχαρητήρια για την εμφάνισή του από προπονητές, παράγοντες και φιλάθλους της Μπαγιάρ.

Στο μεταξύ, η Αγγελίνα Παπαδάκη συνεχίζει την προετοιμασία της στην Ιταλία εν όψει της εναρκτήριας αγωνιστικής στην Α΄ κατηγορία, στις 6 Οκτωβρίου. Τις προσεχείς ημέρες μάλιστα, θα κάνει και τα πρώτα αγωνιστικά τεστ με τη Νορμπέλα, καθώς θα βρεθεί στη Βόρεια Ιταλία για τρία φιλικά ματς. Η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια έχει διαμονή και διατροφή στους ξενώνες του προπονητικού κέντρου της Νορμπέλα, κάνει δύο προπονήσεις την ημέρα και είναι ενθουσιασμένη με το κλίμα και τις συνθήκες, που έχει συναντήσει. Μεταξύ άλλων έχει συμπαίκτρια και μία Κινέζα, πολύ καλού αγωνιστικού επιπέδου, ενώ το κλαμπ διαθέτει τέσσερις προπονητές και ο επικεφαλής του τιμ είναι Νιγηριανός.

* Για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ η ρωσική Όρενμπουργκ κατέβαλλε με 3-2 μέσα στη Γερμανία τη Σααρμπρίκεν. Ο σπουδαίος αγώνας ήταν για το γκρουπ Α, όπου μετέχει και η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα και το αποτέλεσμα καθιστά ήδη την Όρενμπουργκ μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης στον όμιλο. Για την κάτοχο του τίτλου άνοιξε κι έκλεισε το σκορ ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ νικώντας τον συμπατριώτη του Μπάστιαν Στέγκερ (3-0 σετ) και τον Σλοβένο Μπόγιαν Τόκιτς (3-1), ενώ στο 2-1 ισοφάρισε ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (3-1 τον Στέγκερ). Για τους Γερμανούς πέτυχαν από μία νίκη ο Τόκιτς (3-2 τον Σαμσόνοφ) και ο Πορτογάλος Ζοάο Μοντέιρο (3-1 τον Ρώσο Αλεξέι Σμιρνόφ) Η Ενεμπόν, που είχε ρεπό σε αυτή την αγωνιστική, θα παλέψει για τη 2η προνομιούχο θέση με τη Σααρμπρίκεν και την αντιμετωπίζει στις 5 Οκτωβρίου στη Γαλλία.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ