Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι κληρώσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων για τις εθνικές μας ομάδες

EYC 2017_Logo

EYC 2017_LogoΣτο Ντίσελντορφ της Γερμανίας διενεργήθηκε την Τετάρτη η κλήρωση για το αγώνισμα του ομαδικού στο 60ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεαρών ηλικιών, που θα φιλοξενηθεί στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου. Από νωρίς λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, έμαθαν και οι εθνικές μας ομάδες τους αντιπάλους τους στα γκρουπ της πρώτης φάσης. Θυμίζουμε ότι μετά την περσινή διοργάνωση, που έγινε στο Ζάγκρεμπ, οι νέοι και οι κορασίδες της χώρας μας ανέβηκαν στην 1η κατηγορία της Ευρώπης. Οι παίδες υποβιβάστηκαν στη 2η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ οι νεάνιδες θα είναι και φέτος στη 2η κατηγορία. Η Ελλάδα θα έχει πλήρη αποστολή στην ιβηρική χερσόνησο με 4 εφήβους, 4 νεάνιδες, 3 παίδες και 3 κορασίδες.

Στους νέους οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής για τη διοργάνωση περιλάμβαναν 37 ομάδες, οι οποίες χωρίστηκαν σε 10 ομίλους. Η Ελλάδα κληρώθηκε από την 4η σειρά των seeding και πήγε στο 4ο και τελευταίο γκρουπ της 1ης κατηγορίας. Η εθνική μας θα συναντήσει το Βέλγιο (επικεφαλής), την Ιταλία και τη Σλοβακία.

Στις νεάνιδες πρόκειται ν’ αγωνιστούν 35 ομάδες. Έχουν γίνει 4 γκρουπ για το πρώτο επίπεδο και άλλα 4 για το δεύτερο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι επικεφαλής στο 8ο γκρουπ και θα βρει μπροστά του την Ιταλία, τη Δανία και την Ελβετία.

Στους παίδες έχουν δηλώσει 40 ομάδες κι έχουν χωριστεί σε 10 γκρουπ. Η Ελλάδα είναι επικεφαλής στο 8ο γκρουπ (το 4ο της 2ης κατηγορίας) και θ’ αντιμετωπίσει τις Λευκορωσία, Ολλανδία και Αρμενία.

Στις κορασίδες οι συμμετοχές θα είναι 31. Από την 4η σειρά των ομάδων για την κλήρωση η Ελλάδα βρέθηκε στο 4ο γκρουπ, το τελευταίο της 1ης κατηγορίας. Έχει αντιπάλους τις Γερμανία (επικεφαλής), Αγγλία και Τσεχία.

Η ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Η επιτραπέζια αντισφαίριση μετέχει στην 1η γιορτή αθλημάτων, ένα -δωρεάν-πρόγραμμα, που άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται το Σάββατο στο ΣΕΦ και απευθύνεται σε μαθητές της Δ, E’ και ΣΤ’ Δημοτικού και τελείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ. Η διάρκεια επίσκεψης είναι έως 4 ώρες με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων σε κάθε επίσκεψη 3.000 μαθητές. Αρχίζει στις 9:00. Οι αθλητικοί χώροι έχουν στηθεί στο περιστύλιο του σταδίου, πίσω από την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» και στην επιτραπέζια αντισφαίριση εποπτεύει ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Από τα τραπέζια πέρασαν ήδη εκατοντάδες παιδιά από πολλά σχολεία και δοκίμασαν να παίξουν με τη βοήθεια και των διεθνών αθλητών Μαρίας Χριστοφοράκη, Ιωάννας Γερασιμάτου και Γιώργου Σταματούρου.  

Γενικά οι μικροί μαθητές συμμετέχουν με δημιουργικό τρόπο και παίζουν σε μία σειρά από αθλήματα (μπάσκετ, χάντμπολ, τοξοβολία, πάλη, άρση βαρών, ρυθμική, σκάκι, αναρρίχηση κ.α.). Για τους δασκάλους πραγματοποιείται ημερίδα της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής και του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ. Οργανώνονται επίσης διάφορες αθλητικές επιδείξεις και άλλες δράσεις.

* Αρχίζουν αύριο και ολοκληρώνονται την Κυριακή στη Βάρη, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη οι Παγκόσμιοι Αγώνες για άτομα άνω των 50 ετών (World Senior Games 2017). Η επιτραπέζια αντισφαίριση εντάσσεται φυσικά στα αθλήματα, οι αγώνες θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο στη Βούλα (στην αίθουσα του τοπικού Γ.Σ. Άρης κάτω από τη γέφυρα Βουλιαγμένης) και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα στηρίξει την προσπάθεια με επιδιαιτησία και γραμματεία.

* Το Σάββατο τέλος, στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, θα γίνει το πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Τους φετινούς αγώνες διοργανώνει η Αστυνομία και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα συνδράμει στο κομμάτι της επιδιαιτησίας.

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ