Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση έστειλε το δικό της μήνυμα για συνεχή άθληση στους World Senior Games

World Senior_Games_oloi

World Senior_Games_oloiΣε αγώνες με ξεχωριστό μήνυμα και πνεύμα είχε παρουσία η επιτραπέζια αντισφαίριση. Είχε τη δική της θέση στους Παγκόσμιους Αγώνες άθλησης για άτομα άνω των 50 ετών, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν φέτος στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βάρη, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου. Η επιτραπέζια αντισφαίριση, που φυσικά δεν έχει ηλικιακά …φράγματα σε επίπεδο ψυχαγωγίας, ήταν ανάμεσα στα αθλήματα της ξεχωριστής αυτής διοργάνωσης και το τουρνουά έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Άρη Βούλας, κάτω από τη γέφυρα Βουλιαγμένης. Από Έλληνες αθλητές το τουρνουά συνάντησε ικανοποιητική ανταπόκριση κι έγιναν πολλές κατηγορίες και όλα τα ατομικά αγωνίσματα. Δεν καταγράφηκε όμως, κάποια συμμετοχή από το εξωτερικό. Απλά πήρε μέρος και μία Κινέζα αθλήτρια, η οποία ζει στη χώρα μας και παίζει συστηματικά σε επίπεδο βετεράνων. Τους αγώνες που οργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στήριξε και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με επιδιαιτησία και γραμματεία.

World Senior_Games_miktoΟι World Senior Games έχουν τα χαρακτηριστικά ενός «Πράσινου» Αθλητικού-Πολιτισμικού και κυρίαρχα Τουριστικού γεγονότος «Άθλησης για Όλους», με σκοπό την παρακίνηση των πολιτών για τη δια βίου άθληση (ενημέρωση και στην ιστοσελίδα https://www.worldseniorgames.org/home-gr). Τους οργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθλησης για Όλους – UESpT (www.uespt.org ), σε συνεργασία με την FICTS (Federation Internationale Cinema Television Sportifs), που είναι αναγνωρισμένα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Για το 2017 ανέθεσαν τους αγώνες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέλαβε την οργάνωση.  

World Senior_Games_AlexandridisΣτο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που έγινε την Παρασκευή και το Σάββατο, αποτέλεσε ξεχωριστή στιγμή η παρουσία του 92χρονου World Senior_Games_afisaAλέξανδρου Αλεξανδρίδη και όχι μόνο γιατί ήταν ο πρεσβύτερος. Υπήρξε έφορος στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης, ήταν αυτός που άρχισε στο άθλημα τους γιους του Βασίλη και Φάνη (με τα γνωστά σπουδαία αποτελέσματα στο μέλλον για τους δύο πρώην διεθνείς σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο), ενώ με πολύχρονη θητεία στα ελληνικά σχολεία της Πόλης ως καθηγητής Φυσικής είχε τεράστια προσφορά στα γράμματα. Μάλιστα, ορισμένοι συμμετέχοντες, που προέρχονται από την Πόλη, συγκινήθηκαν βλέποντάς τον είτε γιατί τον είχαν καθηγητή, είτε γιατί τον είχαν γνωρίσει παίζοντας στο Πέρα Κλουμπ. Ο Αλέξανδρος Αλεξανδρίδης, που αγωνίστηκε στο διπλό με τον γιο του Βασίλη, τον πρώην Μεσογειονίκη, βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα από την οργανωτική επιτροπή ως ο γηραιότερος αθλητής γενικά των World Senior Games. Ακόμα και σε αυτή την πολύ προχωρημένη ηλικία παραμένει ορεξάτος και ενεργός στο άθλημα κι εξακολουθεί να παίζει κάποιες φορές τον μήνα.

Τα αποτελέσματα ανά ηλικιακή κατηγορία και αγώνισμα:

Άνδρες 50-54 ετών:

1. Δημήτρης Αρώνης

2. Γιάννης Κουλάς

3. Βασίλης Τσούλχας

-. Γιώργος Φελούκας

Άνδρες 55-59 ετών:

1. Πέτρος Ξαρχάκος

2. Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος

3. Γιώργος Βάγιας

-. Στέλιος Γιάννου

Άνδρες 60-64 ετών:

1. Άγγελος Μακρής

2. Νίκος Δούης

3. Γιώργος Μπαρμπέρης

-. Ευάγγελος Λυκουρίνος

World Senior_Games_matsΆνδρες 65-69 ετών:

1. Κώστας Κούμπης

2. Γιάννης Παγόπουλος

3. Ανδρέας Δελακούρας

Άνδρες 70+ ετών:

1. Αντώνης Μαυρομμάτης

2. Χρήστος Μπαλάσκας

3. Αλέξανδρος Αλεξανδρίδης

Ενιαία κατηγορία γυναικών:

1. Zhang Zhihka  

2. Ειρήνη Κουτσουπίδου

3. Σοφία Κωνσταντινίδου

Διπλό ανδρών:

1. Άγγελος Μακρής/Ευάγγελος Κοσμίδης

2. Γιώργος Μπαρμπέρης/Γρηγόρης Παντελέων

3. Πέτρος Ξαρχάκος/Στέλιος Γιάννου

-. Νίκος Δούης/Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος

Διπλό γυναικών:

1. Zhang Zhihka/Σοφία Κωνσταντινίδου

2. Ειρήνη Κουτσουπίδου/Καλλιόπη Κασάπογλου

Διπλό μικτό:

1. Γιώργος Μπαρμπέρης/Zhang Zhihka  

2. Παναγιώτης Γιάκας/Καλλιόπη Κασάπογλου  

3. Αλέξανδρος Αλεξανδρίδης/Ειρήνη Κουτσουπίδου

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ