Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η E.T.T.U. παρουσίασε με περηφάνια τη σελίδα του Δ. Μεσσήνη με αρχείο αποτελεσμάτων και στατιστικών

Messinis ETTU

Messinis ETTUΣτη διάρκεια του πρόσφατου Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) είχε προσθέσει στην παροχή πληροφοριών και ενότητα με αποτελέσματα και στατιστικά αθλητών, οι οποίοι μετείχαν στους αγώνες του Ντίσελντορφ. Την ηλεκτρονική σελίδα είχε δημιουργήσει ο Δημοσθένης Μεσσήνης, competition manager της I.T.T.F. αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) και ήταν μόνο η αρχή σε μία νέα προσπάθεια: Τη δημιουργία ενός τεράστιου ηλεκτρονικού αρχείου με αποτελέσματα. Στο Ντίσελντορφ είχε συζητηθεί ότι αυτή η βάση δεδομένων μπορεί άμεσα να χρησιμοποιηθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και χτες η E.T.T.U. ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της τη σημαντική εξέλιξη με τον τίτλο «Νέα σελίδα με αρχείο αποτελεσμάτων και στατιστικών στοιχείων διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της E.T.T.U.». Δημοσιεύει φωτογραφία του πρώην γενικού γραμματέα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ο οποίος σχεδίασε τη σελίδα και δημιούργησε τις κατηγορίες στοιχείων, φιλοξενεί δηλώσεις του για το πολύτιμο έργο και αναφέρεται και στον επικεφαλής της επιτροπής για τους πίνακες αξιολόγησης Ιγκόρ Χέλερ, ο οποίος συγκεντρώνει τα αποτελέσματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος παρουσίασε με ενθουσιασμό τη νέα υπηρεσία και μάλιστα ο Ολλανδός πρόεδρος Ρόναλντ Κράμερ υπογράμμισε ότι «η E.T.T.U. φτιάχνει ιστορία».

Η αναγνώριση και η τιμή προς τον Έλληνα παράγοντα είναι μεγαλύτερη αν σκεφτεί κάποιος ότι έφτιαξε σελίδα, που δεν υπήρχε μέχρι χτες στην E.T.T.U.. Οι σχετικές πληροφορίες ήταν ελάχιστες και αφορούσαν τους νικητές αγώνων. Μπορούμε επίσης να θυμηθούμε ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια υπήρχαν σε pdfαρχεία με τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, όμως χάθηκαν έπειτα από ανανέωση στην ιστοσελίδα της E.T.T.U… Είναι μεγάλο συνεπώς, το κενό που φιλοδοξεί να καλύψει η νέα σελίδα κι έχει σημασία για όλους όσοι ασχολούνται έντονα με το άθλημα να προστίθενται συνεχώς πράγματα από πολλές διοργανώσεις. Είναι ενδεικτικό και αυτό που έγραψε η E.T.T.U. στον λογαριασμό της στο facebook: «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η διαδικτυακή πλατφόρμα θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους τους ανθρώπους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και μια πολύ καλή προσθήκη στον ιστότοπο μας, που κλείνει ένα κενό που υπήρχε για χρόνια».

Η ενότητα βρίσκεται στο λινκ http://results.ettu.site. Οι ενδιαφερόμενοι τη βρίσκουν και από το siteτης E.T.T.U. (ettu.org) στο κομμάτι «Players/Ranking» (Results-Stats-Ranking). Προς το παρόν διαθέτει αποτελέσματα από το 2008, αποτελέσματα που αφορούν και τις μικρές ηλικίες και θα εμπλουτίζεται. Θυμίζουμε ότι από τις μέρες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και την πρώτη παρουσίαση της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας από τον Δημοσθένη Μεσσήνη, είχε αναφερθεί η προοπτική να γίνει και επίσημη σελίδα στατιστικών και αποτελεσμάτων της I.T.T.F..

Ακολουθεί αναλυτικά το ρεπορτάζ του σάιτ: «Η ιστοσελίδα της E.T.T.U. είναι σε θέση να προσφέρει στους επισκέπτες της μία νέα online πλατφόρμα με αθλητικά στατιστικά στοιχεία και αποτελέσματα από προηγούμενους αγώνες. Να τα προσφέρει μάλιστα όλα σε ένα μέρος. Μετά από ένα χρόνο κατασκευής της πλατφόρμας, τα δεδομένα των αποτελεσμάτων συλλέγονται για χρόνια και είναι διαθέσιμα στους επισκέπτες, τους οπαδούς, τους προπονητές, τους αθλητές, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κλπ. Το έργο έχει γίνει από τον competition manager της I.T.T.F. και της E.T.T.U. Δημοσθένη Μεσσήνη, ο οποίος δημιούργησε την πλατφόρμα και τον πρόεδρο της Επιτροπής του Ranking List Ιγκόρ Χέλερ, ο οποίος του έδωσε τα αποτελέσματα. Ο κόσμος μπορεί να επισκεφτεί τη διεύθυνση: http://results.ettu.siteή απευθείας από το siteτης E.T.T.U. στην ενότητα «Players/Ranking».

«Η E.T.T.U. γράφει ιστορία με αυτή τη μοναδική και με εύκολη πρόσβαση βάση δεδομένων. Παρόλο που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, είναι ήδη δυνατό σε αυτό το στάδιο ν’ απολαύσει κάποιος αυτή την ολοκαίνουργια υπηρεσία. Ο Δήμος και ο Ιγκόρ έχουν κάνει τεράστια δουλειά. Να βρούμε τον τρόπο ν’ αυξήσουμε γρήγορα τα δεδομένα, που πολλοί από εμάς χρειαζόμαστε ή θέλουμε να γνωρίζουμε. Τα συγχαρητήριά μου», δήλωσε με ενθουσιασμό στην ιστοσελίδα ο πρόεδρος της E.T.T.U. Ρόναλντ Κράμερ.

Για το νέο έργο κλήθηκε να μιλήσει φυσικά και ο ίδιος ο Δημοσθένης Μεσσήνης: «Κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων, τον περασμένο χρόνο στο Ζάγκρεμπ, συζητήσαμε με τον Ιγκόρ για την ανάγκη να δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα μία καλή βάση δεδομένων με στατιστικά στοιχεία του αθλήματός μας. Του εξήγησα πώς θα μπορούσε να γίνει και συμφωνήσαμε. Ο Ιγκόρ φρόντιζε να μαζεύει αποτελέσματα κι εγώ άρχισα να εργάζομαι στη δημιουργία της ιστοσελίδας και της βάσης δεδομένων».

Για το τί μπορούμε να βρούμε προς το παρόν στη νέα σελίδα, ο διευθυντής αθλήματος της I.T.T.F. και της E.T.T.U., εξήγησε: «Έχουμε αποτελέσματα από τα ομαδικά και τα ατομικά των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ανδρών-γυναικών, των κατηγοριών νέων, των Under 21, όπως και τα Top 10 νέων. Αυτή τη στιγμή έχουμε τα αποτελέσματα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών του 2008 μέχρι σήμερα, από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων του 2010 μέχρι σήμερα κι από το μοναδικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21, που έχει γίνει ως τώρα, φέτος στο Σότσι. Για το YouthTop10 έχουμε τα αποτελέσματα των δύο προηγούμενων ετών. Με λίγα κλικ μπορεί κάποιος να βρει αποτελέσματα από τον αγαπημένο του αθλητή ή την αγαπημένη του αθλήτρια ή ακόμα και να κάνει επιλεκτικές αναζητήσεις, όπως το Head to Head (σ.σ. ιστορία αποτελεσμάτων μεταξύ δύο συγκεκριμένων αθλητών/ριών)! Έχουμε μία ειδική ενότητα για τις στατιστικές, όπου ο καθένας είναι σε θέση να δει πόσες συμμετοχές έχουμε ανά χώρα, αθλητικό γεγονός και τουρνουά μ’ έναν πολύ εύκολο τρόπο. Υπάρχει επίσης, μία ειδική ενότητα για την παρουσίαση του ranking list μ’ έναν ευκολότερο τρόπο, από αυτόν που διαθέτουμε επί του παρόντος στον ιστότοπο της E.T.T.U.. Με λίγα μόνο κλικ κάποιος θα μπορεί να βλέπει στον πίνακα αξιολόγησης τη θέση και τους βαθμούς κάθε παίκτη, ο οποίος έχει ταξινομηθεί σε κάθε ηλικιακή κατηγορία. Θα τα βλέπει στην ίδια σελίδα και παράλληλα θ’ ακολουθεί την πρόοδό του στο rankingκατά τη διάρκεια του έτους. Δεν υπάρχει λόγος ν’ αναζητήσετε παίκτες σε πολλαπλά αρχεία pdf διότι όλα είναι σε ένα μέρος! Ωστόσο, αυτό ήταν το πιο εύκολο κομμάτι. Στόχος μας είναι να «τροφοδοτούμε» το σύστημα με όλο και περισσότερα δεδομένα. Δεν έχουμε ακόμη «μεταφορτώσει» τα δεδομένα από προηγούμενα χρόνια. Τα περισσότερα από αυτά εξακολουθούν να είναι σε χαρτί σε γραπτή μορφή, οπότε πρέπει να ψηφιοποιήσουμε και να μετατρέψουμε τα πάντα πριν να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν στο σύστημα. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Οι στατιστικές παρέχουν ατελείωτες ευκαιρίες και εν καιρώ θα αναπτύξουμε περαιτέρω αυτό το κομμάτι».

 

* Η φωτό του Δημοσθένη Μεσσήνη από το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της ETTU

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ