Σάρισες Φλώρινας και Δ.Α.Ο. Ταύρου δήλωσαν συμμετοχή στο E.T.T.U. Cup

Sarises LogoΟύτε φέτος θα λείψει η ελληνική συμμετοχή από το Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Μετά από πολύ καιρό μάλιστα, θα περιλαμβάνει παραπάνω από μία ομάδα. Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου και ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας δήλωσαν συμμετοχή στο E.T.T.U. Cup γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Η σχετική προθεσμία έληξε σήμερα το μεσημέρι, ενώ στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων, θα γίνει η κλήρωση της πρώτης φάσης. Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου αναδείχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας και είχε αγωνιστεί και πέρσι στο διασυλλογικό Ευρωπαϊκό Κύπελλο φτάνοντας κιόλας στον 3ο γύρο. Το σωματείο της Φλώρινας κατέκτησε την 3η θέση στην πρώτη χρονιά της στην Α1 και θέλοντας να τονώσει κι άλλο το πρεστίζ της αποφάσισε να δοκιμάσει και την ευρωπαϊκή εμπειρία.

Το E.T.T.U. Cup έχει γκρουπ στα δύο πρώτα στάδια, αλλά πέρσι στις γυναίκες είχε αρχίσει από το 2ο, επειδή ήταν λίγες οι συμμετοχές. Το αν θα γίνει και φέτος κάτι ανάλογο δεν είναι ακόμα γνωστό ούτε έχουν ανακοινωθεί οι ημερομηνίες έναρξης. Οι Σάρισες και ο Δ.Α.Ο.Τ. θα επιδιώξουν να περάσουν επιτυχώς την 1η φάση των γκρουπ κι από κει και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει. Nα σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια μόνο γυναικείες ομάδες δηλώνουν συμμετοχή από την Ελλάδα στην Ευρώπη (Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου και Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης), αλλά γενικά αποτελούν εμπόδιο οι μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Κοινές προπονήσεις με τους δυνατούς αθλητές της εθνικής ομάδας νέων της Ρουμανίας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι νεαροί Έλληνες διεθνείς. Εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας, οι Ρουμάνοι θέλησαν να προετοιμαστούν για πέντε μέρες στην Αθήνα και μάλιστα πληρώνουν μόνοι τους όλα τα έξοδα. Από τις 25 έως τις 30 Ιουνίου θα βρίσκονται στο προπονητήριο στο Σ.Ε.Φ. τέσσερις αθλητές κι ένας προπονητής. Μεταξύ των αθλητών είναι και οι σπουδαίοι Κριστιάν Πλετέα και Ράρες Σίπος, οι οποίοι φιγουράρουν στις θέσεις 1 και 2 αντίστοιχα στην ευρωπαϊκή κατάταξη των νέων (4 και 11 αντίστοιχα στον κόσμο) κι έχουν ήδη σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

 

gpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped