Μεγάλη απήχηση το event για την επιτραπέζια αντισφαίριση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

20170620 202348Ο αθλητισμός είναι κομμάτι του πολιτισμού και η επιτραπέζια αντισφαίριση έγινε χτες μέρος αθλητικών δραστηριοτήτων σ’ έναν υπέροχο πολυχώρο, που αναδεικνύει θαυμάσια και τα δύο! Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα και συμπεριλήφθηκε για μία μέρα στις εκδηλώσεις με την επωνυμία Summer Nostos Festival. Δέκα τραπέζια στήθηκαν στον στίβο και από τις 6μ.μ. έως τις 9:30μ.μ. τα επισκέφτηκαν περισσότερα από 700 άτομα! Ήταν «η μέρα του πινγκ πονγκ», που έγινε σε εορταστική ατμόσφαιρα και βρήκε τεράστια απήχηση. Μικροί και μεγάλοι έπιασαν ρακέτα και αντιλήφθηκαν πόσο οικείο και εύκολο είναι το άθλημα καθαρά σε επίπεδο ψυχαγωγίας. Την ίδια ώρα βεβαίως, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, που ήταν υπεύθυνος του προγράμματος και οι διεθνείς αθλητές, οι οποίοι είχαν ρόλο εκπαιδευτών, έδειξαν ένα μέρος από τις δυσκολίες του ολυμπιακού αθλήματος σε αγωνιστικό (και άρα πολύ απαιτητικό) επίπεδο. Γενικά οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, παρά το αεράκι και η εκδήλωση στέφθηκε από επιτυχία.

20170620 203923Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αναγέννηση και Πρόοδος» σχεδιάζει και υλοποιεί αθλητικές δράσεις για το Σταύρος Νιάρχος. Καθημερινά οι χιλιάδες επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επιδίδονται σε διάφορα αθλήματα και το Κ.Π.Ι.Σ.Ν. θέλησε πρώτη φορά να βάλει στο Ίδρυμα και την επιτραπέζια αντισφαίριση. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα, οργάνωσε τη μίνι γιορτή και η ιδέα αποδείχτηκε εξαιρετική. Εκατοντάδες επισκέπτες και κυρίως παιδιά δοκίμασαν τις δυνατότητές τους, δέχτηκαν με χαμόγελο την καθοδήγηση των ειδικών και άκουσαν βασικές πληροφορίες για το άθλημα. Παράλληλα οι εκπαιδευτές, που φορούσαν ειδικά λαχανί t-shirt από το Ίδρυμα, οργάνωσαν δύο μικρές επιδείξεις κι έδωσαν μία γεύση από την επιτραπέζια αντισφαίριση στην αγωνιστική της μορφή. Μακάρι αυτή να είναι η αρχή για να γίνουν συχνότερες οι παρουσίες του αθλήματος σε αυτό το καταπληκτικό Πάρκο του Ιδρύματος.  

DSCN0730«Ήταν πολύ ωραία η πρωτοβουλία του Ιδρύματος να οργανώσει τη «μέρα πινγκ πονγκ». Η ομοσπονδία στάθηκε αρωγός και όλοι όσοι βρέθηκαν εδώ διαπίστωσαν ότι έγινε μία πετυχημένη εκδήλωση. Πέρασε πάρα πολύς κόσμος από τα τραπέζια και του δώσαμε την ευκαιρία να πάρει μία ιδέα από το άθλημα. Τα μέλη των εθνικών μας ομάδων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, έπαιζαν ασταμάτητα με μικρούς και μεγάλους, τους καθοδηγούσαν σε χτυπήματα κι έδιναν πληροφορίες. Επιπλέον, έκαναν δύο φορές πεντάλεπτη επίδειξη, αλλά ο αέρας και ο ήλιος δεν επέτρεψαν να δείξουν κάτι παραπάνω», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος από την απήχηση του event ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέλαβε και την παρουσίαση κι έδινε και τον …παλμό με την κατάλληλη μουσική «επένδυση», που υπήρχε σε όλη τη διάρκεια της δράσης.

20170620 194635Στα τραπέζια βρίσκονταν περισσότεροι από 10 αθλητές των εθνικών μας ομάδων, πρωταθλητές Ελλάδας στις μεγάλες και στις νεαρές ηλικίες. Οι Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κατερίνα Τόλιου, Φιλαρέτη Εξάρχου, Μαρία Χριστοφοράκη, Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Γιάννης Παπαδάκης, Ιωάννα Γερασιμάτου, Γεωργία Χατζάκη και Έλσα Τέρπου, ενώ προσφέρθηκε και πήγε να βοηθήσει ο διεθνής αθλητής στην κατηγορία μεταμοσχευμένων και αιμοκαθαιρόμενων Μάριος Μαρκόπουλος. Από τον χώρο πέρασε για λίγο ο θρυλικός Καλλίνικος Κρεάνγκα με τη μία κόρη του.  Εκεί βρέθηκαν και αρκετοί ακόμα αθλητές, ενώ έδωσε το «παρών» και ο Α’ αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Μάκρας.

Στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=crAnctR_Py8, στο κανάλι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο youtube, μπορείτε να δείτε μικρό βίντεο από το «Σταύρος Νιάρχος» και να πάρετε μία γεύση από την εκδήλωση.

 

gpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped