Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όλα έτοιμα στην Πορταριά Πηλίου για το 4ο αναπτυξιακό ανοιχτό πρωτάθλημα

Με την άφιξη των αποστολών και την κλήρωση της πρώτης φάσης ανοίγει αύριο το πρόγραμμα του ανοιχτού ατομικού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης «Πορταριά 2012», που αφορά στις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων, παίδων- κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων. Το αναπτυξιακό τουρνουά θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του πανέμορφου χωριού του Πηλίου και το διοργανώνει για 4η χρονιά στη σειρά η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., σε συνεργασία με τον δήμο Βόλου. Τα σωματεία ανταποκρίθηκαν και στο φετινό κάλεσμα αναγνωρίζοντας την καλή οργάνωση και τη σημασία των αγώνων. Οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 137 και αν οι τελικές παρουσίες μείνουν σε αυτά τα επίπεδα θα σημειωθεί σχετικό ρεκόρ. Έχουν δηλώσει συγκεκριμένα 13 έφηβοι, 45 παίδες, 39 παμπαίδες, 9 νεάνιδες, 14 κορασίδες και 17 παγκορασίδες.

Οι συμμετοχές προέρχονται από συλλόγους 11 διαφορετικών περιοχών, που είναι οι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καβάλα, Φλώρινα, Κοζάνη, Λάρισα, Βόλος, Δράμα, Βέροια και Έδεσσα. Ξεχωριστή σημασία για το αγωνιστικό επίπεδο του πρωταθλήματος έχει η παρουσία αθλητών και αθλητριών, που βρίσκονται στην πρώτη 10άδα στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης των κατηγοριών τους. Μεταξύ άλλων λοιπόν, πρόκειται ν’ αγωνιστούν οι παγκορασίδες Χριστίνα Ταουσάνη και Χριστίνα Αθανασοπούλου (νούμερο 3 και 5 αντίστοιχα στο ranking list), οι παμπαίδες Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Νο 8) και Ιάσονας Κορδούτης (Νο 10), οι νεάνιδες Κωνσταντίνα Παρίδη (Νο 3), Ρόζα Χοβσεπιάν (Νο 4), Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Νο 5), Θάλεια Κορδούτη (Νο 6) και Χριστιάνα Κανάρη (Νο 7) και η κορασίδα Έλλη Φίσερ (Νο 10). Να προστεθεί ότι οι τέσσερις τελευταίες αθλήτριες ανήκουν μέχρι το τέλος του 2012 στις κατηγορίες κορασίδων και παγκορασίδων αντίστοιχα, αλλά επέλεξαν να μετάσχουν στις καινούργιες, για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα της τρέχουσας σεζόν, ηλικιακές κατηγορίες τους.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει γκρουπ και η κλήρωση διεξάγεται αύριο στις 19.00, στο γυμναστήριο των αγώνων, με βάση τους παρόντες αθλητές και αθλήτριες. Μεθαύριο στις 09.00 αρχίζει η αγωνιστική δράση με τους ομίλους των παίδων, ενώ στις 12 θα γίνει η τελετή έναρξης. Η δεύτερη φάση του τουρνουά έχει νοκ άουτ παιχνίδια, αλλά με διαβάθμιση για όλες τις θέσεις, σύστημα που δίνει την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να «χορτάσουν» αγώνες. Οι τελικοί, όπως και οι αγώνες για τις θέσεις 3-4, είναι προγραμματισμένο ν’ αρχίσουν την Κυριακή στις 14.45. Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για να γίνει μία κατηγορία είναι οι έξι (6) αθλητές/τριες.

Η παρουσία χορηγών είναι πάντα υπερπολύτιμη για την επιτυχία τέτοιων διοργανώσεων και φέτος θα στηρίξουν την προσπάθεια 19 σπόνσορες. Είναι οι εξής:

– Xenia Ηotel

– Montana Verde     

– Portaria Spa Hotel 

– Pelion Resort        

– Κρίτσα       

– Πέλιας       

– Άλκηστις    

– Ερωφύλλη  

– «Νοστιμιά»  

– Ταβέρνα «Τα σκαλάκια»   

– Κωνσταντίνος Ορέστης Χειροποίητες Δημιουργίες

– Είδη αρτοποιίας «Νικόλας» 

– Εκλεκτά Γλυκά «Το Πήλιο»

– Πιτσαρία «Familia»  

– Γυναικείος Συνεταιρισμός Πορταριάς

– Aρχοντικό «Σισιλιάνου»    

– Αντίκο Καφέ

– Αnnas House        

– Aeriko        

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ