Με μεγάλη ελληνική συμμετοχή αρχίζει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων

HelsinborgΣτο Χέλσινμποργκ της Νότιας Σουηδίας (φωτό) αρχίζει αύριο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης βετεράνων και η Ελλάδα θα έχει και φέτος υψηλό αριθμό συμμετοχών. Γενικά θα μετάσχουν κοντά στους 2.100 αθλητές απ’ όλη την Ευρώπη (340 θα είναι από τη διοργανώτρια χώρα) και συνολικά 8 εκπροσωπούν τα ελληνικά χρώματα. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν οι Κώστας Νικόπουλος, Νίκος Δούης, Γιώργος Κυριακόπουλος, Κώστας Δημητρακόπουλος, Παναγιώτης Στεργιόπουλος, Πέτρος Αποστόλου, Γιάννης Συμεωνίδης και Αντώνης Οικονομέλης. Χωρίζονται στις ηλικιακές κατηγορίες από τη 40 έως 49 ετών μέχρι και την 85+ με τον αγέρωχο ομογενή Οικονομέλη, ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία από Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα βετεράνων κι έχει φτάσει και σε επιτυχίες. Ο θεσμός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αφορά στο απλό και το διπλό και γίνεται ανά δύο χρόνια. Θα ολοκληρωθεί στη 1 Ιουλίου.  

Στην πρώτη ηλικιακή κατηγορία (40+) παίρνουν μέρος οι Νικόπουλος, Κυριακόπουλος, Στεργιόπουλος και Συμεωνίδης. Στην 50+ είναι ο Αποστόλου και ο Δημητρακόπουλος, στην 60+ ο Δούης και στην 85+, όπως προαναφέραμε, ο Οικονομέλης. Οι Έλληνες αθλητές θ’ αγωνιστούν και στο διπλό.  

«Μετά από αρκετά χρόνια προετοιμασίας, είμαστε τώρα εδώ και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους τους φιλοξενούμενούς μας. Έχουμε ήδη εμπειρία διοργανώνοντας τουρνουά και εκδηλώσεις εδώ στο Χέλσινμποργκ. Η πρόκληση με αυτό το είδος αγώνων είναι βεβαίως ο αριθμός των συμμετεχόντων αλλά αισθανόμαστε ότι θα είναι ένα μεγάλο τουρνουά και εμπειρία για όλους τόσο στην αρένα όσο και στην όμορφη πόλη μας», δήλωσε ο Άντερς Κάρλσον, project manager του European Veterans Championships 2017.
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βετεράνων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο (σε συμμετοχές) τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης στον κόσμο. Φέτος οργανώνεται στο HelsingborgArenaαπό τη σουηδική ομοσπονδία του αθλήματος σε στενή συνεργασία με το κλαμπ BTKRekord και την πόλη του Χέλσινμποργκ.

Και πάντοτε φυσικά σε αυτά τα τουρνουά δίνουν το αγωνιστικό «παρών» και σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες του κοντινού ή μακρινού παρελθόντος. Για τους οικοδεσπότες Σουηδούς ξεχωρίζει η παρουσία της Ανίτα Άντερσον (κατηγορία 70+ ετών) και του Τζόνι Άκεσον (50+), που είχαν χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων και παίδων.Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ανοιχτό για τον κόσμο να πάει να παρακολουθήσει δωρεάν αυτή τη γιορτή του αθλήματος. 

gpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped