Η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου τίμησε τη μνήμη του Αλέκου Κλαμαρή

Agios Nikolaos_Timitiki_ekdilosi_gia_KlamariΣε κάθε άθλημα υπάρχουν και οι αφανείς …μικροί ήρωες. Ακαταπόνητοι «εργάτες», που προσφέρουν αθόρυβα κι επί σειρά ετών σ’ ένα σωματείο, σε μία περιοχή ή σ’ ένα κοινωνικό σύνολο. Δεν είναι πολύτιμοι μόνο όταν βοηθούν σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Είναι και όταν συμβάλουν στη μαζικοποίηση, όταν δημιουργούν την αγάπη για το άθλημα, όταν περνούν αρχές του αθλητισμού. Μία τέτοια περίπτωση ήταν ο Αλέκος Κλαμαρής, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το καλοκαίρι του 2009. Πρόσφερε εθελοντικά σαν προπονητής και έφορος στη δραστηριότητα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Ενοριακή Νεανική Εστία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου τόσο στα λίγα χρόνια, που λειτούργησε και σαν σωματείο και ήταν μέλος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., όσο πριν και μετά. Η Ε.Ν.Ε. του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων εξακολουθεί να έχει την επιτραπέζια αντισφαίριση στους χώρους της και το Σάββατο 17 Ιουνίου οργάνωσε τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Αλέξιου Κλαμαρή με τουρνουά που έφερε το όνομά του. Η Ε.Ν.Ε. έστειλε στην ομοσπονδία σχετικό δελτίο Τύπου, το οποίο δόθηκε επίσης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Πριν παραθέσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι από το ενημερωτικό δελτίο να σημειώσουμε ότι η Ενορία έγινε σωματείο-μέλος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το 1993 ως Ε.Ν.Ε. Αγίου Νικολάου, αλλά στη συνέχεια διέκοψε τη λειτουργία της ως ομάδα και διαγράφηκε από τα μητρώα το 2000.

Klamaris Enoriaki_Neotita«Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αλέκος Κλαμαρής» 

To Σάββατο 17 Ιουνίου στις 16:00 στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κ.Π. (Πλατεία Αγ.Νικολάου 7), πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση, αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης προς τιμήν του Αλέξιου (Αλέκου) Κλαμαρή. Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση της σχέσης του Αλέκου Κλαμαρή με την Ε.Ν.Ε του Αγίου Νικολάου αξίζει να γίνει μία σύντομη αναφορά στη ζωή του.

Ο Αλέκος Κλαμαρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στο 20ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών στα Κ. Πατήσια και στη συνέχεια στη Σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου το 1984 έλαβε το Πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Αμέσως μετά τη στρατιωτική θητεία του το 1987, και μέχρι το 1998, εργάσθηκε σε διάφορες ιδιωτικές εταιρίες Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής καθώς και σε ιδιωτικά γραφεία Μελετών. Από το 1998 μέχρι το 2002 εργάσθηκε ως Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφορικής (ΠΕ19) στην Μέση Εκπαίδευση, ενώ τα τελευταία χρόνια δίδασκε Πληροφορική, Προγραμματισμό, καθώς και άλλα συναφή Πανεπιστημιακά Μαθήματα σε κεντρικό Εκπαιδευτήριο της Αθήνας, όπως επίσης και σε ιδιωτικές σχολές.

Υπήρξε μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς επίσης και ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού-σκακιστικού συλλόγου «Α.Ε.Κ. Άβαξ και Πεσσοί» της Χαλκίδας.

Από νωρίς όμως και πριν γίνει μέλος στα παραπάνω, είχε ξεκινήσει δυναμικά βοηθώντας στην δημιουργία και την προπονητική υποστήριξη του σωματείου επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Κάτω Πατησίων. Για πάνω από 30 χρόνια προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του ως ερασιτέχνης προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Πνευματικό Νεανικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου, στην γειτονιά του, τα Κάτω Πατήσια. Για όλο αυτό το διάστημα υπηρέτησε με σεβασμό και με σθένος το άθλημα και τον άνθρωπο. Χάριν σε εκείνον εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι έμαθαν τα βασικά στοιχεία του αθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την τεχνική υποστήριξη των αθλητών, ενθάρρυνε όλους να προσπαθήσουν να αποκτήσουν πανεπιστημιακή μόρφωση καθώς επίσης να φροντίζουν να είναι και άνθρωποι με συνείδηση και αγάπη προς τον συνάνθρωπό τους.

Υπήρξαν αθλητές, οι οποίοι οφείλουν στο έργο του Αλέκου την παρουσία τους στον αθλητισμό και τη διάκρισή τους σε πανελλήνιο επίπεδο, όπως ο Σπύρος Μαργέλλος & ο Βασίλης Γιαννόπουλος, αλλά και δεκάδες άλλοι, οι οποίοι αγάπησαν μέσα από εκείνον την επιτραπέζια αντισφαίριση, υπηρετώντας τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας.

Από την πρώτη στιγμή που ασθένησε αιφνιδίως το 2008 δεν απέκρυψε την κρισιμότητα της κατάστασής του, ενώ δεν ελάττωσε τη χαρακτηριστική εργατικότητά του. Έχασε την μάχη με τον καρκίνο στο νοσοκομείο μετά από πολυήμερη νοσηλεία, έχοντας όμως επιδείξει απίστευτη μαχητικότητα, απαράμιλλο ήθος και αξιοπρέπεια καθ’ όλη την διάρκεια της δραματικής περιπέτειάς του. Μόλις είχε συμπληρώσει το 48ο έτος της ηλικίας του…

To Σάββατο 17 Ιουνίου στις 16:00 στην οδό Πλατεία Αγ. Νικολάου 7, στα Κάτω Πατήσια πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση, αγώνων επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με ελεύθερη συμμετοχή. Οι νεότεροι, που δεν τον γνώρισαν, αλλά και όλοι όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να τον ζήσουν προσωπικά, τίμησαν με την συμμετοχή τους την προσφορά αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου.

Στο τέλος των αγώνων διανεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα, ενώ προβλήθηκαν βίντεο και φωτογραφίες από αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στη διάρκεια της όμορφης αυτής εκδήλωσης συναντήθηκαν και αγωνίστηκαν άνθρωποι από τρεις διαφορετικές γενιές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τίμησαν με την παρουσία τους, για την προσφορά, την προσωπικότητα και το έργο του Αλέκου Κλαμαρή, ο π.Νικόλαος Δουληγέρης (Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητας του Ι. Ναού) και οι άνθρωποι που συνεχίζουν το έργο του Αλέκου με την προσφορά τους, υπηρετώντας τις ίδιες αξίες, ο πρώην διεθνής αθλητής (σ.σ. ομοσπονδίας, στα άτομα με αναπηρίες) και νυν προπονητής Σπύρος Μαργέλλος και ο εθελοντής Δημήτριος Προβελέγγειος, που ήταν και προσωπικοί φίλοι με το τιμώμενο πρόσωπο».

 

* Αναμνηστική φωτό με διοργανωτές και συμμετέχοντες στην τιμητική εκδήλωση

* Στη φωτό 2 ο Αλέκος Κλαμαρής

gpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped