Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέντε αγόρια και δύο κορίτσια δήλωσαν συμμετοχή στο 13ο Euro Mini Champs

Ampa

AmpaΘα έχει και φέτος συμμετοχή η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και μάλιστα με πολλά παιδιά στο πανευρωπαϊκού χαρακτήρα τουρνουά της Γαλλίας για παμπαίδες και παγκορασίδες. Το ετήσιο Euro Mini Championships θα είναι το 13ο στη σειρά, θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου στο Σίλτιγχαϊμ (στην Αλσατία, κοντά στο Στρασβούργο) και αφορά μόνο στο αγώνισμα του απλού. Από την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή 7 αθλητές και αθλήτριες: Οι γεννηθέντες το 2005 Αλέξανδρος Μαδέσης του Α.Ο. Ηράκλειο 2001, Κίμων Μήτκας του Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Ιωσήφ Ελσάμι του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας, ο γεννηθείς το 2006 Σωτήρης Μούσιας, ο Ζαχαρίας Ελσάμι του 2007 επίσης από τις Σάρισες, η Ευγενία Καραθανάση της Α.Ε.Κ., που είναι γεννημένη το 2005 και η 11χρονη Δέσποινα Άμπα του Ο.Ε.Α. Φλώρινας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φλώρινα είχε και πέρσι μεγάλη εκπροσώπηση στο event, καθώς οι 4 από τους 5 Έλληνες αθλητές ήταν από δικά της σωματεία.

Οι διοργανωτές χωρίζουν τα παιδιά σε δύο ηλικιακά επίπεδα. Στην κατηγορία αθλητών/τριών 12 ετών και στην κατηγορία αθλητών/τριών γεννημένων από την 1 Ιανουαρίου 2006 και μετά. Ο Μαδέσης, σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παμπαίδων, ο Μήτκας νούμερο 2 του πίνακα αξιολόγησης των παμπαίδων και ο Ι. Ελσάμι θα είναι στην 1η κατηγορία. Ο Μούσιας και ο Ζ. Ελσάμι θ’ αγωνιστούν με τους μίνι παμπαίδες.  Σημειωτέον ότι ο Ι. Ελσάμι και ο Μούσιας πήραν φέτος το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό παμπαίδων του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Στα κορίτσια θα παίξει στην 1η κατηγορία η Καραθανάση, πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού παγκορασίδων, ενώ στη 2η κατηγορία θα είναι η Άμπα, νούμερο 10 τον Μάιο στον πίνακα αξιολόγησης under 12.  

Κάθε ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να δηλώσει μέχρι 3 αθλητές και 3 αθλήτριες στις συγκεκριμένες κατηγορίες. Τα αδέρφια Ελσάμι και η Άμπα είχαν αγωνιστεί και στο περσινό Euro Mini Championships, ενώ έχουν καταγραφεί κι άλλες ελληνικές συμμετοχές στο κοντινό παρελθόν. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει πολλά παιχνίδια, καθώς σχηματίζεται και ταμπλό «παρηγοριάς» για όσους αποκλείονται νωρίς.

 

* Η Δέσποινα Άμπα σε αγωνιστικό στιγμιότυπο σε φωτό του Βασίλη Καραουλάνη 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ