Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεταγραφική ενίσχυση για Ολυμπιακό, Ταταύλα, Πέρα και Παναθηναϊκό στην Α1 ανδρών

Arvintsson

ArvintssonΟ ερχομός ακόμα περισσότερων ξένων αθλητών και αθλητριών στα ελληνικά διασυλλογικά πρωταθλήματα αποτελεί το βασικό σημείο στη φετινή εσωτερική μεταγραφική περίοδο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η Επιτροπή Μεταγραφών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοίνωσε σήμερα την εγκύκλιο των μεταγραφών του 2017. Το πάρε-δώσε μεταξύ των σωματείων-μελών ήταν έντονο και η εγκύκλιος περιλάμβανε συνολικά 400 περιπτώσεις. Τριάντα μία από αυτές αφορούν αθλητές και αθλήτριες από το εξωτερικό και η ενίσχυση, που επιχείρησαν παραδοσιακά δυνατές ομάδες της χώρας, κρατά πολύ ψηλά το αγωνιστικό επίπεδο στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών και τονώνει το ενδιαφέρον. Ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός έκλεισε τον Σουηδό Σίμον Άρβιντσον (φωτό), ο Α.Σ. Πέρα τον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς και τον Βούλγαρο Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ και ο Α.Ο. Ταταύλα τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες και τον Βούλγαρο Τεοντόρ Αλεξαντρόφ. Εξάλλου, από εσωτερικές μετακινήσεις, ξεχωρίζει αυτή των αδερφών Κωνσταντινόπουλων, του Γιώργου και του Κωνσταντίνου, στον επανακάμψαντα στην 1η κατηγορία Παναθηναϊκό Α.Ο.. Από το εξωτερικό προήλθαν και οι πιο δυνατές κινήσεις στις ομάδες των γυναικών.: Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας Δ.Α.Ο. Ταύρου απέκτησε τη Ρουμάνα Αντρέα Τεοντόρα Κλάρα. Ο δευτεραθλητής Ολυμπιακός συμφώνησε με τη Σλοβένα Άλεξ Γκάλιτς και τη Σουηδέζα Άνι Τίλντα Γιόχανσον. Οι Σάρισες Φλώρινας θα συνεργαστούν με τη Ρουμάνα Άνα Μαρία Ιστράτε και τη Βουλγάρα Νένκα Τουσλέκοβα, ο νεοφώτιστος στην Α1 ΑΛΦΑ Καλλιθέας με τις Ανέλια Κάροβα, Ελίτσα Ζαμφίροβα από τη Βουλγαρία και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά με τη Γαλλίδα Μαρίν Ζαναρντί! Το πρακτικό 1 της Επιτροπής Μεταγραφών έχει αναρτηθεί στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και οι ενδιαφερόμενοι το βρίσκουν στο λινκ https://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3823;epitropi-metagrafon-praktiko-1&catid=2;2012-03-08-10-19-52&Itemid=8.

Στην κορυφαία κατηγορία των ανδρών οι αλλαγές αφορούν και αλλοδαπούς αθλητές, που ήδη έχουν συνεργαστεί με ελληνικά σωματεία κι αυτό εξιτάρει για το τι θ’ ακολουθήσει στο πρωτάθλημα. Ο διεθνής Γέφτοβιτς αγωνίστηκε πέρσι στον δευτεραθλητή Ηρακλή, ο οποίος όμως δεν αναμένεται να «κατέβει» στη φετινή Α1. Ο επίσης διεθνής Αλεξαντρόφ συνεργάστηκε τις τελευταίες δύο χρονιές με τη Φιλία Ορεστιάδας. Ο Μέντες έχει πάρει δύο πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό. Επίσης, ο Στέφανος Μανουσώφ, που είναι κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου, έφυγε από τον Ηρακλή και πάει στη Φιλία. Από κει και πέρα ο πολύ αξιόλογος Σουηδός Άρβιντσον ξαναβρίσκει στον Ολυμπιακό τον Ρηνιώτη και τον Σγουρόπουλο με τους οποίους ήταν συμπαίκτης στη γαλλική Αζέν (με τον δεύτερο θα είναι φέτος και στη σουηδική Ρέκορντ). Για τον Κοτζαμπάσεφ να σημειωθεί ότι είναι αριστερόχειρας αθλητής με αναπηρία στο άκρο του άλλου του χεριού, αλλά ανήκει και στην εθνική ομάδα αρτιμελών της Βουλγαρίας. Στην Α1 ανδρών πάντα, πρέπει να σταθεί κάποιος και στη μετακίνηση των πρωταθλητών Ελλάδας του διπλού Γιώργου και Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου στον Παναθηναϊκό διότι έμεινε στην ομάδα και ο Κώστας Λαγογιάννης με νέα υποσχετική από το Πέρα Αθηνών. Στον Α.Ο. Ελληνικού πήγαν ο Δημήτρης Κορδούτης και ο Δημήτρης Γκουτζίδης.

Αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις προέκυψαν φυσικά και σε άλλες κατηγορίες: Η Α.Ε.Κ., που ανέβηκε στην Α2 εθνική, θα έχει και φέτος δυνατούς Γάλλους στο δυναμικό της (τον Κουεντέν Πραντέλ και τον Ρενέ Μπροσόν), ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας των Νέων ανδρών Λευτέρης Μάκρας θα παίξει στον Ε.Α. Βόχας, ενώ ο Κύπριος πρωταθλητής Μάριος Γιάνγκου συμφώνησε και φέτος με τον Ίφιτο Πατρών. Τα αδέρφια Σπύρος και Σταμάτης Κιούφης, πρώην διεθνείς, έκαναν δελτίο στον νεοσύστατο Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου στη Β’ Εθνική (ο δεύτερος πρόκειται να επανεμφανιστεί μετά από αρκετά χρόνια σε ελληνικό πρωτάθλημα). Στην Α’ Αττικής ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού και του διπλού παμπαίδων  Αλέξανδρος Μαδέσης θα είναι συμπαίκτης με τον πατέρα του και πρώην διεθνή αθλητή Κωνσταντίνο, στον Δ.Α.Ο. Ταύρου.

Στην Α1 γυναικών ο Ολυμπιακός θα έχει και φέτος ενίσχυση από το εξωτερικό με δύο πολύ αξιόλογες αθλήτριες. Την έμπειρη από διεθνείς αγώνες Γκάλιτς και τη Γιόχανσον, που αγωνίζεται και στη σούπερ κατηγορία της Σουηδίας. Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου δεν συνεργάζεται φέτος με τη Σέρβα Μόνικα Μόλναρ, αλλά θα έχει στο ρόστερ της τη Ρουμάνα διεθνή Κλάρα, ομοίως οι Σάρισες Φλώρινας αντικαθιστούν την Κινέζα Λιου Τζούντιθ με τη Ρουμάνα Ιστράτε. Με τις Βουλγάρες διεθνείς Κάροβα και Ζαμφίροβα (η πρώτη ήταν πέρσι στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης) ο ΑΛΦΑ θέλει να είναι ανταγωνιστικός από την πρώτη χρονιά στην κορυφαία κατηγορία. Η Ζαναρντί συμφώνησε με τον Φοίνικα Πειραιά, η διεθνής νεάνιδα Ιωάννα Γερασιμάτου θα ενισχύσει τον Α.Ο. Ταταύλα και η Γεωργία Χατζηλυγερούδη τον Α.Σ. Πέρα. Δελτίο στα Ταταύλα έκανε και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού και του διπλού νεανίδων Έλλη Φίσερ, αλλά φυσικά προέχει ν’ αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της μετά τη γνωστή περιπέτεια και όχι η αγωνιστική δραστηριότητα.

Στην Α2 κατηγορία ο Α.Ο. Άρης 2006 πήρε στο δυναμικό του τη Βουλγάρα Βενελίνα Τσβέτκοβα, ο Γ.Α.Ο. Πειραιά τη συμπατριώτισσά της Μιχαέλα Ντίμοβα, ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας τις επίσης Βουλγάρες Μαρία Γιόβκοβα και Κριστίνα Βραμενκαλίοβα, όπως και οι Φοίνικες Γλυφάδας Πατρών τη Νάντια Ούμπτσεβα. Επίσης, η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας νεανίδων Ελένη Σοφρά μετακινήθηκε στον Γ.Α.Ο. Πειραιά και η Βάνια Ζάνεβα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Μετακινήσεις καταγράφηκαν και για παλιές πρωταθλήτριες Ελλάδας. Η Μαρία Μυτακίδου και η Μαρία Μοίρου συμφώνησαν με τον Παγχιακό Γ.Σ., η Χρυσούλα Τουρσουνίδου με την Α.Ε.Κ. και η Μαρία Καλογιάννη με τον Α.Ο. Άρης 2006. Εξάλλου, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων Νεφέλη Καφάτου πήγε στον Ολυμπιακό και το νούμερο 1 της ελληνικής κατάταξης στην ίδια ηλικιακή κατηγορία, Δήμητρα Πετσίβα, σ’ ένα νέο σωματείο την Ε.Α. Αθηνά Ν. Φαλήρου. Να σημειωθεί ακόμα ότι στα ελληνικά διασυλλογικά πρωταθλήματα θα πάρουν μέρος και αρκετοί αθλητές από την Κύπρο.

Η ομοσπονδία αναφέρει στο τέλος της εγκυκλίου και όσους Έλληνες αθλητές έχουν κλείσει, προς το παρόν, συνεργασία με ξένα σωματεία. Πέρα από τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον Παναγιώτη Γκιώνη, που για περισσότερα από 15 χρόνια ακολουθούν μόνο διεθνή καριέρα και φέτος μετακινήθηκαν στην Ταβέρζο Ολλανδίας και την Οστράβα Τσεχίας, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. γράφει για 20 ακόμα αθλητές/τριες. Επισημαίνουμε ότι ο Γιάννης Βλοτινός θα παίξει ξανά στη Γαλλία (National 1), ενώ πρώτη φορά θα δοκιμάσουν την εμπειρία ξένου πρωταθλήματος ο Δημήτρης Κορδούτης και ο Γιώργος Παντερής:

Κωνσταντίνος Αγγελάκης στη Φρικενχάουζεν Γερμανίας

Μαρία Χριστοφοράκη στη Σεν Πιερέζ Γαλλίας

Κώστας Παπαγεωργίου στην Ιστρ Γαλλίας

Γεωργία Ζαβιτσάνου στη Μαλαρένερτζι Κόπινγκ Σουηδίας

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στη Ρομάν Γαλλίας 

Κατερίνα Τόλιου στη Στόρφορς Σουηδίας

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος στη Ρομάν Γαλλίας

Αλίκη Κιούφη στην Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ Γαλλίας

Γιάννης Βλοτινός στην Κρεσό Γαλλίας

Ηλίας Μιχαηλίδης στην Κ.Ν. Ακρόπολης Κύπρου

Κώστας Λαγογιάννης στην Αντίμπ Γαλλίας

Γιάννης Σγουρόπουλος στη Ρέκορντ Σοηηόιας

Κωνσταντίνα Παρίδη στην Εσιρόλ Γαλλίας

Τάσος Ρηνιώτης στην Καβιγκάλ Γαλλίας

Νίκος Αντωνιάδης στην Αβενίρ ντε Ρεν Γαλλίας

Γιώργος Σταματούρος στην Ενεμπόν Γαλλίας

Γιώργος Παντερής στην Κομπ Σενάρ Γαλλίας

Δημήτρης Κορδούτης στην Αντίμπ Γαλλίας

Γιώργος Τσακίρης στην Άιντραχτ Κουέντλινμπουργκ Γερμανίας  

Μαριάννα Γρηγοριάδου στη WinzBaak Γερμανίας  

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ