Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εκκίνηση με 8 αγώνες για τις εθνικές μας ομάδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Kordoutis-Damianis warm_up

Kordoutis-Damianis warm_upΜε την ελπίδα να κάνει το κάτι παραπάνω και να πετύχει κάποια μεγάλη διάκριση η ελληνική αποστολή αρχίζει αύριο την προσπάθειά της στο 60ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Με συνολικά 18 μέλη αναχώρησε το μεσημέρι για το Γκιμαράες της Πορτογαλίας και φτάνει το βράδυ μέσω Ζυρίχης και οδικώς από το Οπόρτο. Την επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας εκπροσωπούν οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Κορδούτης, οι νεάνιδες Ιωάννα Γερασιμάτου, Γεωργία Χατζάκη, Τζούλια Μυτακίδου, Χριστίνα Αθανασοπούλου, οι παίδες Γιάννης Δαμιανής, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Νίκος Κορδαλής και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Βασιλική Ηλιοπούλου και Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο Κώστας Βατσακλής στους νέους, ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος στις νεάνιδες, ο Σωτήρης Ζήκος και ο Γιώργος Χριστοφοράκης στις κορασίδες. Η κορυφαία ετήσια διοργάνωση γίνεται στο Multiusos of Guimarães, χωρητικότητας 1.000 θέσεων και σε 24 τραπέζια. Θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 του μήνα, περιλαμβάνει τα ατομικά και τα ομαδικά αγωνίσματα και συγκεντρώνει 520 παιδιά από 44 χώρες. Στα ατομικά οι φιλοδοξίες των ελληνικών χρωμάτων φτάνουν μέχρι και στην κατάκτηση μεταλλίου και τις εκφράζει ο Σγουρόπουλος. Στο ομαδικό οι έφηβοι θα επιδιώξουν υψηλό πλασάρισμα, ενώ οι κορασίδες θα παλέψουν για την παραμονή στην 1η κατηγορία της Ευρώπης. Οι παίδες και οι νεάνιδες, που θ’ αγωνιστούν στο δεύτερο επίπεδο, θα διεκδικήσουν την καλύτερη πορεία μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις.

Η εθνική νέων μετέχει στο 4ο γκρουπ με το Βέλγιο (επικεφαλής), την Ιταλία και τη Σλοβακία. Οι νεάνιδες είναι επικεφαλής στο 8ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσουν την Ιταλία, τη Δανία και την Ελβετία. Το συγκρότημα των παίδων είναι επικεφαλής στο 8ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους τις Λευκορωσία, Ολλανδία και Αρμενία. Οι κορασίδες είναι στο 4ο γκρουπ και θ’ αναμετρηθούν με τις Γερμανία (επικεφαλής), Αγγλία και Τσεχία. Στην αυριανή εναρκτήρια μέρα τα εθνικά μας συγκροτήματα θα δώσουν από δύο ματς. Χρονικά θα προηγηθούν οι νεάνιδες και οι κορασίδες. Οι έφηβοι κάνουν πρεμιέρα απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, ενώ ο βραδινός αγώνας των παίδων, με αντίπαλο την Ολλανδία, γίνεται στο τραπέζι 1 και αναμένεται να έχει ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ από το laola1.tv(http://www.laola1.tv/en-int/livestream/tischtennis-ettu-european-youth-championships-len)   

Το πρόγραμμα στους αγώνες των εθνικών μας ομάδων στα γκρουπ (σε ώρες Ελλάδας και με διαφορά δύο ωρών από την Πορτογαλία):

Την Παρασκευή:

Στους νέους:

13:25 (11:25 τοπική) Ιταλία-Ελλάδα

19:35 Σλοβακία-Ελλάδα

Στις νεάνιδες:

11:15 Ελλάδα-Δανία

17:25 Ελλάδα-Ιταλία

Στους παίδες:

15:25 Ελλάδα-Αρμενία

21:35 Ελλάδα-Ολλανδία

Στις κορασίδες:  

11:15 Τσεχία-Ελλάδα

17:25 Αγγλία-Ελλάδα

Το Σάββατο:

Στους νέους:

13:15 Βέλγιο-Ελλάδα

Στις νεάνιδες:

15:15 Ελλάδα-Ελβετία

Στους παίδες:

17:15 Ελλάδα-Λευκορωσία

Στις κορασίδες:

17:15 Γερμανία-Ελλάδα

Οι έφηβοι πρέπει να πάρουν μία από τις δύο πρώτες θέσεις στο γκρουπ για να μπουν αμέσως στο κυρίως ταμπλό. Αν βρεθούν στην 3η ή την 4η θέση θα πάνε σε πλέι οφ με ομάδες από τη 2η κατηγορία για να διεκδικήσουν την είσοδο στο ταμπλό των «16». Κάτι ανάλογο ισχύει και για τις κορασίδες. Αντιστοίχως για τους παίδες και τις νεανίδες μας, που μετέχουν στη 2η κατηγορία, ισχύει ότι μπορούν να κυνηγήσουν την άνοδο αν τερματίσουν 1οι ή 2οι στους ομίλους τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουν απλά για διαβάθμιση. Στην Α’ κατηγορία χαρίζουν παραμονή οι πρώτες 15 θέσεις. Το σύστημα διεξαγωγής του ομαδικού περιλαμβάνει τρία στάδια: Τα γκρουπ, τα πλέι οφ και το προοδευτικό νοκ άουτ.  

* Πέντε παιδιά θα ζήσουν πρώτη φορά την εμπειρία ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Είναι ο Κορδαλής, η Αθανασοπούλου, η Μυτακίδου, η Παπαδημητρίου και η Γραμματοπούλου.

* Τα ζευγάρια των Ελλήνων αθλητών στα διπλά: Στο διπλό νέων ο Σγουρόπουλος θα παίξει με τον Ρουμάνο Ράρες Σίπος, ο Σταματούρος με τον Ούγγρο Ντέιβιντ Μόλναρ, ενώ μαζί θ’ αγωνιστούν οι Δαμιανής/Κορδούτης. Στο διπλό νεανίδων η Γερασιμάτου θα συγκροτήσει δίδυμο με τη Ρωσίδα Ντάρια Σαντρίνα, η Χατζάκη θα συνεργαστεί με τη Μυτακίδου, ενώ η Αθανασοπούλου θα βρει συμπαίκτρια επί τόπου. Στο διπλό παίδων το ένα ζευγάρι θα είναι οι Δαμιανής/Χατζηλυγερούδης, ενώ ο Κορδαλής θ’ αναζητήσει συμπαίκτη στην Πορτογαλία. Στο διπλό κορασίδων θ’ αποτελέσουν ζευγάρι οι Παπαδημητρίου/Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, ενώ η Ηλιοπούλου θα παίξει με τη Σλοβένα Λία Παουλίν.

* Στο διπλό μικτό νέων ο Σγουρόπουλος θα έχει παρτενέρ τη Λευκορωσίδα Ντάρια Τριγκόλος. Ο Σταματούρος θ’ αγωνιστεί με τη Γερασιμάτου, ο Δαμιανής με τη Χατζάκη και ο Κορδούτης με τη Μυτακίδου. Στην αναμονή θα είναι και εδώ η Αθανασοπούλου. Στο διπλό μικτό παίδων ο Δαμιανής θα έχει συμπαίκτρια την Παπαδημητρίου, ο Κορδαλής τη Γραμματοπούλου και ο Χατζηλυγερούδης την Ηλιοπούλου.

* Στη μακρά ιστορία του θεσμού, που άρχισε το 1955, η Πορτογαλία διοργανώνει πρώτη φορά Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεαρών ηλικιών.

* Η Ελλάδα θα έχει παρουσία και σε οργανωτικό επίπεδο στο Γκιμαράες, καθώς ο Δημοσθένης Μεσσήνης είναι ο competition manager του πρωταθλήματος.

* Καθημερινά στο πρόγραμμα και φέτος βέβαια, οι πολύωρες live streaming μεταδόσεις. Όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο το laola1.tv θα μεταδίδει όλους τους αγώνες από τα τραπέζια 1 και 2.

 

* Φωτογραφία από το Γκιμαράες, που μπήκε φυσικά ώρες μετά τη δημοσίευση του δελτίου Τύπου. Ο Δ. Κορδούτης (που αγωνίζεται δεύτερη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων και όχι πρώτη, όπως εκ παραδρομής ανέφερε αρχικά το κείμενο) κάνει ζέσταμα με τον Στρ. Δαμιανή. 

                                                

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ