Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Την 8η θέση κατέλαβε η εθνική νέων στο Γκιμαράες

Damianis

DamianisΣτην 8η θέση ολοκλήρωσε την πορεία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκιμαράες η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των νέων. Στο ματς κατάταξης για τις θέσεις 7-8, που είχε κυρίως διαδικαστικό χαρακτήρα, ηττήθηκε από την Ιταλία με 3-1. Ο πρώτος της παίκτης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, έμεινε έξω και από το σημερινό ματς, όπως και χτες με το Βέλγιο, ενώ αλλαγές στη βασική τους σύνθεση έκαναν και οι περσινοί πρωταθλητές Ευρώπης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε θετική παρουσία στην 1η κατηγορία της διοργάνωσης άσχετα αν γνώρισε πέντε ήττες. Πραγματοποίησε τον βασικό του στόχο, που ήταν τα προημιτελικά και στο καθοριστικό ματς για την εξασφάλιση μεταλλίου κάμφθηκε σε ντέρμπι με τη Σουηδία. Το να προχωρήσει στην 8άδα ήταν δύσκολη υπόθεση ειδικά από τη στιγμή, που είχε μείνει στην 3η θέση του γκρουπ. Είχε αήττητο τον Σγουρόπουλο και πριν από τα παιχνίδια κατάταξης, που στερούντο ζωηρού ενδιαφέροντος, γνώρισε μόνο οριακές ήττες. Από την άλλη πλευρά βέβαια, μπορούσε να φτάσει σε συνολικά καλύτερες εμφανίσεις και καλύτερα αποτελέσματα.

Η Ελλάδα έκλεισε τα παιχνίδια της αντιμετωπίζοντας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες την Ιταλία. Από τους γείτονες είχε χάσει και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 3-2. Σήμερα έπαιξε στη θέση 1 ο Σταματούρος και πέτυχε τη μοναδική νίκη. Ο Δαμιανής ήταν στη θέση 2 (στη φωτό από αγώνα του στο Γκιμαράες) και ο Κορδούτης, που απέσπασε σετ από τον περσινό πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού και νούμερο 13 της ευρωπαϊκής κατάταξης νέων, στην 3. Οι έφηβοι αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Κώστα Βατσακλή.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ιταλία 1-3:

Γιώργος Σταματούρος-Γκαμπριέλε Πικιουλίν 3-1 (11-5, 11-13, 11-8, 11-5)

Στράτος Δαμιανής-Κάρλο Ρόσι 0-3 (8-11, 6-11, 6-11)

Δημήτρης Κορδούτης-Ματέο Μούτι 1-3 (11-9, 2-11, 5-11, 6-11)

Σταματούρος-Ρόσι 1-3 (9-11, 3-11, 14-12, 4-11)

Οι νέοι αγωνίστηκαν στην 1η κατηγορία κι έφτασαν στην 8η θέση με συνολικό απολογισμό 3 νίκες και 5 ήττες. Οι νεάνιδες πήραν την 24η θέση με 2 νίκες και 5 ήττες. Οι παίδες κατατάχθηκαν 15οι με 4 νίκες και 4 ήττες και ανέβηκαν κατηγορία. Οι κορασίδες τέλος, έμειναν 19ες και υποβιβάστηκαν με 2 νίκες και 5 ήττες. Η ελληνική συμμετοχή συνεχίζεται με τα ατομικά αγωνίσματα.  

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ