Στη Φλώρινα ο όμιλος του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες για το E.T.T.U. Cup γυναικών

Sarises agonasΔήλωσαν συμμετοχή στην Ευρώπη αμέσως μετά την πετυχημένη πρώτη χρονιά τους στην Α1 εθνική κατηγορία των γυναικών κι επιπλέον θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του ομίλου τους! Οι Σάρισες Φλώρινας επιβεβαιώνουν γι’ άλλη μια φορά πόσο ζεστά βλέπουν τη σχέση τους με την επιτραπέζια αντισφαίριση και την ίδια ώρα δείχνει και ο δήμος της πόλης την αγάπη του για το άθλημα. Στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας και στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την 1η φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup). Ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες βρέθηκε στο 4ο γκρουπ, που έχει 6 ομάδες! Έμαθε τους αντιπάλους του και στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι θα είναι και η ομάδα, που θα φιλοξενήσει τον όμιλο, αίτημα το οποίο είχε κάνει το σωματείο σε συνεννόηση με τον δήμο. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η E.T.T.U., οι αγώνες θα γίνουν στις 30 Σεπτεμβρίου και τη 1 Οκτωβρίου και αντίπαλοι του τοπικού Α.Σ.Ε.Α. θα είναι οι Ντο Γιουνκάλ και Τολέδος από την Πορτογαλία, Ντίντελενγκ και Νιντερκάεργενγκ από το Λουξεμβούργο και η Ιρούν Λέκα από την Ισπανία. Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου, που επίσης θ’ αγωνιστεί στο E.T.T.U. Cup γυναικών, είναι απευθείας στη 2η φάση των γκρουπ και θα περιμένει τη νέα κλήρωση μετά τους αγώνες της 1ης φάσης για να πληροφορηθεί τους αντιπάλους του.  

Αποκτά λοιπόν, διπλή σημασία η ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας, που κατέκτησε πέρσι την 3η θέση στην Α1 κατηγορία. Από τη μια πλευρά το σωματείο θ’ αγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία του και από την άλλη θα διαφημίσει και θα διαδώσει την επιτραπέζια αντισφαίριση στη Φλώρινα και τις γύρω περιοχές προβάλλοντας παράλληλα στο κοινό και τη δική του δουλειά και πρόοδο στο άθλημα.   

Ο σύλλογος υποδέχτηκε με ενθουσιασμό αυτή την εξέλιξη και σε κείμενό του στο διαδίκτυο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι Σάρισες είχαν δηλώσει την πόλη μας ως έδρα των ευρωπαϊκών αγώνων για την περίοδο 2017-2018 και μετά την κλήρωση, που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία, η Φλώρινα για πρώτη φορά στην ιστορία της θα διοργανώσει διεθνείς διασυλλογικούς αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Για τις Σάρισες η ερχόμενη αγωνιστική περίοδος ξεκινάει με διπλή μεγάλη επιτυχία και αγωνιστική αλλά και οργανωτική. Πρώτον γιατί το κοινό της Φλώρινας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αγώνες υψηλού επιπέδου και δεύτερον γιατί οι Φλωρινιώτες θα δουν από κοντά την ομάδα μας, που διαπρέπει στους αγωνιστικούς χώρους της Ελλάδας. Η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας θα ξεκινήσει από τη Φλώρινα και αυτό μας γεμίζει υπερηφάνεια, αλλά και ευθύνη. Οι Σάρισες θα εργαστούν εντατικά έτσι ώστε οι αγώνες να στεφτούν με επιτυχία και οργανωτικά και αγωνιστικά. Η Φλώρινα για μία ακόμα φορά θα αποτελέσει το επίκεντρο της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η Φλώρινα για μία ακόμα φορά θα διοργανώσει αγώνες διεθνών προδιαγραφών. Πάμε Σάρισες και στην Ευρώπη!!!».

Η εναρκτήρια φάση του E.T.T.U. Cup περιλαμβάνει 4 γκρουπ. Τα τρία πρώτα είναι των 5 ομάδων και το 4ο των 6. Σε κάθε γκρουπ οι ομάδες αναμετρώνται σε ένα Σαββατοκύριακο με το σύστημα ένας προς όλους και οι 2 πρώτες παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση. Συνολικά 37 ομάδες θα πάρουν μέρος στη φετινή διοργάνωση και τα πρώτα 8 φαβορί έχουν προκριθεί απευθείας στην 3η φάση και τα νοκ άουτ ματς. Να αναφέρουμε και στα ξένα τις ομάδες, που θα πάνε στη Φλώρινα, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει συχνά θέμα με την προφορά των ονομάτων: GDCS Do Juncal, Irun Leka-Enea, DT Nidderkaerjeng, DT Diddeleng και G.D. Toledos.

Οι Σάρισες Φλώρινας έχουν και φέτος δυνατή ομάδα και μπορούν σίγουρα να διεκδικήσουν την πρόκριση στη 2η φάση. «Όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές και έχουν στις τάξεις τους αθλήτριες διεθνούς βεληνεκούς, πολλές από τις οποίες είναι Κινέζες. Το έργο της ομάδας θα είναι πολύ δύσκολο, όμως τα κορίτσια μας θα παλέψουν για το καλύτερο», επισήμαναν ακόμα στο κείμενό τους με αφορμή την κλήρωση.

* Στο E.T.T.U. Cup της περιόδου 2017-2018 θα πάρουν μέρος και οι νέες ομάδες του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Κώστα Παπαγεωργίου. Η κλήρωση στο Γκιμαράες αφορούσε και τη διοργάνωση των ανδρών, ωστόσο και η ολλανδική Ταβέρζο του πρώτου και η γαλλική Ιστρ του δεύτερου θα μάθουν στην πορεία τους αντιπάλους τους. Η Ταβέρζο είναι νούμερο 9 στα seedingκαι βρίσκεται απευθείας στη 2η φάση, ενώ η Ιστρ φιγουράρει ως 2ο φαβορί του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (πίσω από την επίσης γαλλική Βιλνέβ) και θα παίξει αμέσως στην 3η φάση και τα νοκ αουτ.  

 

* Η φωτό με την Αλίκη Κιούφη στο τραπέζι από περσινό αγώνα του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες στην Α1  

                                                

gpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped