Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ελληνική συμμετοχή με πέντε αθλητές στο δυνατό όπεν νέων της Σερβίας

Πέντε επίλεκτοι Έλληνες αθλητές θα πάρουν μέρος στο όπεν νέων και παίδων της Σερβίας, το οποίο αρχίζει αύριο στην πόλη Βρνιάτσκα Μπάνια και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή 7 Οκτωβρίου. Είναι οι έφηβοι Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Πάρις Ζώνιος (αθλητές του Α.Σ. Η Πρόοδος), Κωνσταντίνος Κώτσης (του Αίαντα Ευόσμου) και οι παίδες Στράτος Δαμιανής και Γιάννης Σγουρόπουλος (αμφότεροι αγωνίζονται στον Γ.Α.Σ. Ελευσίς). Αναχώρησαν το πρωί και συνοδεύονται από τους προπονητές Λουίτζι Σκέμβρη και Νίκο Σγουρόπουλο. Το δυνατό τουρνουά ανήκει στη σειρά των Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.) και συγκεντρώνει 203 αθλητές και αθλήτριες από 23 χώρες.

Το πρωτάθλημα δίνει την ευκαιρία και στα πέντε παιδιά να κάνουν γερά αγωνιστικά τεστ, καθώς περιλαμβάνει τρία αγωνίσματα, το απλό, το διπλό και το ομαδικό. Το πρόγραμμα ανοίγει με το ομαδικό σε νέους, νεάνιδες, παίδες και κορασίδες. Στους παίδες τα παιχνίδια γίνονται με το σύστημα κορμπιγιόν, όπου η κάθε ομάδα μπορεί ν’ αγωνίζεται με δύο αθλητές, ενώ στους νέους χρειάζονται τρεις αθλητές. Το ομαδικό και το απλό περιλαμβάνει γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ στη συνέχεια.

Εξάλλου, ο Κώτσης θα μετάσχει στο απλό νέων και θ’ αναζητήσει επί τόπου συμπαίκτη για το διπλό, ενώ οι 15άχρονοι Αγγελάκης και Ζώνιος θα παίξουν ως παίδες στο ατομικό επειδή μέχρι το τέλος του 2012 εξακολουθούν να υπολογίζονται σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Να σημειωθεί ακόμα ότι ο 13χρονος Δαμιανής θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε όπεν του εξωτερικού και γενικά, πλην του διεθνή με την εθνική παίδων Αγγελάκη, η εμπειρία των υπόλοιπων νεαρών από τέτοια τουρνουά είναι πολύ μικρή.

Τους νέους θα καθοδηγήσει ο προπονητής του Α.Σ. Πρόοδος Λουίτζι Σκέμβρης και τους παίδες ο Νίκος Σγουρόπουλος του Γ.Α.Σ. Ελευσίς, πατέρας του 12χρονου Γιάννη και παλιός πρωταθλητής Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Να προστεθεί τέλος ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και ο Πάρις Ζώνιος, είχαν αγωνιστεί με επιτυχία και στο περσινό σερβικό όπεν στη Βρνιάτσκα Μπάνια. Ο Αγγελάκης είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο απλό παίδων, ενώ μαζί οι δύο αθλητές είχαν έρθει 3οι στο διπλό παίδων.

 

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ