Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νούμερο 14 στον κόσμο και 2 στην Ευρώπη τον Αύγουστο στο ranking U18 ο Σγουρόπουλος

Sgouros me_simaia

Sgouros me_simaiaΑποτυπώθηκαν και στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης, όπως αναμενόταν, τα οφέλη για τον Γιάννη Σγουρόπουλο μετά τον ανεπανάληπτο θρίαμβο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκιμαράες. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων αναρριχήθηκε τον Αύγουστο στο νούμερο 14 της παγκόσμιας κατάταξης της ηλικιακής κατηγορίας του και στο 2 της ευρωπαϊκής, πίσω από τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα, τον αθλητή, που νίκησε στον τελικό της Πορτογαλίας. Φυσικά και αυτές οι θέσεις είναι πρωτόγνωρες για τον Ελευσίνιο πρωταθλητή και γενικά την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και του δίνουν ένα ακόμα κίνητρο για νέες διακρίσεις στο κοντινό μέλλον. Πήρε συνολικά 87 πόντους, ανέβηκε 36 θέσεις στο ranking list των ανδρών και μάλιστα είναι 3ος Έλληνας στη σειρά αυτή τη στιγμή, καθώς βγήκε από τους πίνακες ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Όσον αφορά στον Παναγιώτη Γκιώνη, χωρίς συμμετοχή σε αξιολογημένη διοργάνωση μέσα στον Ιούλιο υποχώρησε τρεις θέσεις και είναι πλέον στην 22η.  

Στον πίνακα των ανδρών ο Σγουρόπουλος ήταν ο μόνος από την εθνική ομάδα ανδρών, που λόγω του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον προηγούμενο μήνα είχε αγώνες που λήφθηκαν υπόψη βαθμολογικά. Θυμίζουμε ότι έκανε καταπληκτική πορεία και πέρα από την ιστορική επιτυχία με το χρυσό μετάλλιο στο απλό ολοκλήρωσε αήττητος και τα παιχνίδια του στο ομαδικό νέων. Επίσης, για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης κατέβαλλε δύο Ρουμάνους αθλητές, που ήταν ψηλότερά του στο ranking list, τον Κριστιάν Πλετέα στον τελικό και τον Ράρες Σίπος στον ημιτελικό. Τον Σίπος τον προσπέρασε και είχε γενικά πολύ καλή συγκομιδή. Στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών πήγε στο νούμερο 241 από το 277 του Ιουλίου και σε εκείνη των εφήβων στο 14 από το 21. Έχει 1.639 βαθμούς από τους 1.552. Τον άλλο μήνα το Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των νέων γίνεται με το σύστημα ένας προς όλους και όχι με γκρουπ, πάντως πηγαίνοντας στην Αγγλία ο 17χρονος άσος θα είναι πλέον το νούμερο 2 της ηπείρου και όχι το 4, που ήταν πριν από το Γκιμαράες.

Ο Γκιώνης διατήρησε τους 2.478 βαθμούς, αλλά με τις μετακινήσεις άλλων αθλητών βρέθηκε στο νούμερο 22 από το 19 του Ιουλίου. Ο Κώστας Παπαγεωργίου επανήλθε στο 133 από το 134, ενώ ο Κρεάνγκα δεν εμφανίζεται αυτόν τον μήνα στους πίνακες επειδή αγωνίστηκε τελευταία φορά διεθνώς στο όπεν της Λευκορωσίας τον περασμένο Μάρτιο. Ο Τάσος Ρηνιώτης βρέθηκε στο νούμερο 253 από το 259, ενώ έχουμε πολλές αλλαγές για τους νεαρούς διεθνείς   μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.

Έτσι, ο έφηβος Γιώργος Σταματούρος ανέβηκε στο 574 (από 581), ο παις Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης οπισθοχώρησε στο 828 (από 823), ενώ επανήλθαν στους παγκόσμιους πίνακες οι έφηβοι Στράτος Δαμιανής (στο 782), Δημήτρης Κορδούτης (907) και ο παις Γιάννης Δαμιανής (833). Θυμίζουμε ότι με ουσιαστική συμμετοχή όλων των παιδιών οι έφηβοι κατέκτησαν την 8η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ οι παίδες εξασφάλισαν με τη 15η θέση την άμεση επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία της διοργάνωσης για το 2018.  

Στην κατάταξη των γυναικών δυστυχώς δεν προέκυψε όφελος για δύο κορίτσια, που ήταν ήδη στους διεθνείς πίνακες και πήραν μέρος στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η νεάνιδα Ιωάννα Γερασιμάτου έπεσε στο νούμερο 480 (από 472) και η κορασίδα Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο 681 (από 670). Η πρώτη Ελληνίδα, η Κατερίνα Τόλιου, μετακινήθηκε στο νούμερο 209 από το 213 του προηγούμενου μήνα κι από κει και πέρα η Μαρία Χριστοφοράκη εμφανίζεται στο νούμερο 325 (από 324), η Γεωργία Ζαβιτσάνου στο 427 (από 424), η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα στο 495 (από 489), η Κωνσταντίνα Παρίδη στο 554 (από 551), η Έλλη Φίσερ στο 643 (από 632) και η Ελισάβετ Τέρπου στο 705 (από 699).

* Από τους πίνακες των μικρών ηλικιών η βασική εξέλιξη είναι, όπως προαναφέραμε, η άνοδος του Γιάννη Σγουρόπουλου κατά 7 θέσεις στους νέους. Επίσης στο Under 18 ο Γιώργος Σταματούρος έπεσε στο νούμερο 130 (από 125) και η Ιωάννα Γερασιμάτου στο 158 (από 150). Στην κατάταξη U15 ο Γιάννης Δαμιανής επανεμφανίστηκε στο νούμερο 70. Ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης είναι στο 68 (από 66) και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο 97 (από 94). Τέλος, στην κατηγορία Under 21 ο Σγουρόπουλος ανέβηκε στο νούμερο 62 (από 75).

 

                                                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ