Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτη φορά σε ξένο πρωτάθλημα και ο Στρ. Δαμιανής με τα χρώματα της γαλλικής Σελονκούρ

Damianis Str_service

Damianis Str_serviceΈνας ακόμα φέρελπις αθλητής της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης ετοιμάζεται να ζήσει την εμπειρία ξένου διασυλλογικού πρωταθλήματος. Ο Στράτος Δαμιανής, μέλος της εθνικής ομάδας νέων, η οποία κατέκτησε την 8η θέση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θ’ αγωνιστεί την περίοδο 2017-2018 στη γαλλική Σελονκούρ. Ο 18άχρονος πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων το 2013 θα γίνει συμπαίκτης του πρώην διεθνή Αντώνη Μαλινάκη και παράλληλα με την ελληνική Α1 θα δοκιμάσει τις δυνατότητές του στην 5η κατηγορία της Γαλλίας, τη λεγόμενη National 3. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δημοσίευσε σήμερα το Πρακτικό νούμερο 2 από τις μεταγραφές του καλοκαιριού κι εκεί αναφέρει 6 ακόμα αθλητές, που θ’ αγωνιστούν τη νέα περίοδο και σε ομάδες του εξωτερικού. Παραστάσεις από ξένο πρωτάθλημα κι επίσης στη Γαλλία θα πάρει πρώτη φορά και ο Βασίλης Σφακιανάκης, ο οποίος το 2007 ήταν αθλητής της εθνικής ομάδας παίδων, που πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Οι 6 αθλητές προστίθενται στους 22, που είχαν ήδη ανακοινωθεί από τον Ιούλιο για τις φετινές συμφωνίες τους με ξένα σωματεία. Ο συνολικός αριθμός δεν αποκλείεται ν’ αυξηθεί, πάντως είναι ξεκάθαρα ο μεγαλύτερος σε μία σεζόν με Έλληνες αθλητές σε σωματεία της Ευρώπης. Ο Σφακιανάκης έκλεισε στην Κρεζιβοντάν Μπελεντόν, η 1η ομάδα της οποίας μετέχει στη National 3. Στη Γαλλία συνεχίζουν για 3η σερί χρονιά ο Μαλινάκης, όπως προαναφέραμε, με τη φανέλα της Σελονκούρ και η Όλγα Γεωργοπούλου με τη Ζορν, η οποία βρίσκεται στην 4η κατηγορία της χώρας (National 2).  

Επίσης, ο πρώην «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού μικτού ανδρών Ντανιέλ Τσιόκας έκανε και φέτος συμβόλαιο με την Κλουζ Νάποκα, την ομάδα 1ης εθνικής κατηγορίας της Ρουμανίας, στην οποία έμαθε το άθλημα. Τέλος, η πρώην διεθνής Χριστιάνα Κανάρη από την Καβάλα συμφώνησε και για την επόμενη περίοδο με τον Α.Σ. Πολεμίδια Κύπρου.

* Στο νούμερο 19 της παγκόσμιας κατάταξης ομαδικού είναι τον Αύγουστο η εθνική ανδρών. Είναι ισόβαθμη με τη Βραζιλία στους 200 βαθμούς. Τον προηγούμενο μήνα βρισκόταν μόνη της στην ίδια θέση. Η εθνική ομάδα των γυναικών μετακινήθηκε στο νούμερο 38 του νέου WorldTeamRanking από το 42 του Ιουλίου. Έχει 130 βαθμούς.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ