Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πλήρεις οι εθνικές μας ομάδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

Louxemburg Ettc_2017

Louxemburg Ettc_2017Με την καλύτερη δυνατή σύνθεση αναμένεται να μεταβούν οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης τον άλλο μήνα στο Λουξεμβούργο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών. Στην αρχική δήλωση συμμετοχής, που έχει κάνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., όπως και κάθε ομοσπονδία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος, συμπεριλαμβάνονται 5 αθλητές και 4 αθλήτριες. Τα ονόματα, που βρίσκονται και πιο ψηλά στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης και είναι οι: Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Σγουρόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης, Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Φιλαρέτη Εξάρχου. Η κορυφαία διοργάνωση θα διεξαχθεί στο d’Coque, National Sports & Culture Centre από τις 13 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Κάθε εθνική ομοσπονδία μπορεί ν’ αλλάξει την πρώτη δήλωση, αλλά μόνο με αθλητές, που έχουν χαμηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη από τους αρχικά δηλωθέντες. Στο μεταξύ, οι προ-εθνικές ομάδες έχουν αύριο, στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, την πρώτη τους συγκέντρωση για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Θυμίζουμε ότι οι ομάδες, που θα μετάσχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Στις δύο πρώτες είναι τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα. Το ανδρικό είναι στην 1η κατηγορία (Championships Division) κι έχει κληρωθεί στο 3ο γκρουπ όπου θ’ αντιμετωπίσει τη Σουηδία (επικεφαλής), τη Ρωσία και το Λουξεμβούργο. Το γυναικείο βρίσκεται στο γκρουπ Η, το 4ο της 2ης κατηγορίας (Challenge Division) κι έχει αντιπάλους την Αγγλία, τη Σλοβενία και το Ισραήλ.

* Στις προ-εθνικές ομάδες εντάσσονται 13 αθλητές και 8 αθλήτριες. Από την πρώτη προπόνηση στο Σ.Ε.Φ., αύριο στις 17:00, θα υπάρχουν αναγκαστικά αρκετές απουσίες, όπως των παιδιών, που θ’ αγωνιστούν σε λίγες ημέρες στην παγκόσμια Πανεπιστημιάδα στην Ταϊβάν. Για την ασιατική χώρα αναχωρούν αύριο οι Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Παπαδάκης και Κωνσταντίνα Παρίδη. Η έναρξη της Πανεπιστημιάδας είναι το Σάββατο.

* Επιβεβαιώθηκαν οι συμμετοχές για το Τοπ 10 της Ευρώπης στις νεαρές ηλικίες, που θα γίνει στο Γουόρτσεστερ της Αγγλίας από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Στους εφήβους θα πάρει μέρος ο Γιάννης Σγουρόπουλος και στην τελική λίστα της κατηγορίας μπήκαν και δύο αθλητές από τους αναπληρωματικούς. Ακύρωσαν τη συμμετοχή τους ο Σινγού Γιανγκ από το Αζερμπαϊτζάν και ο Ντένις Ιβόνιν από τη Ρωσία και τη θέση τους πήραν ο Γερμανός Γκέριτ Ένγκεμαν και ο Γάλλος Μπαστιέν Ρεμπέρ. Έτσι η 10άδα, που ανακοίνωσε σήμερα η E.T.T.U., αποτελείται από τους: Κριστιάν Πλετέα, Ράρες Σίπος (Ρουμανία), Ιρβίν Μπερτρά, Μπαστιέν Ρεμπέρ  (Γαλλία), Τομπίας Χίπλερ, Γκέριτ Ένγκεμαν (Γερμανία), Γιάννη Σγουρόπουλο (Ελλάδα), Αρτούρ Αμπούσεφ (Ρωσία), Τομ Τζάρβις (Αγγλία) και Φλοριάν Κνούντε (Βέλγιο).

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ