Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τοπικό Κύπελλο και έναρξη με τίτλους στη νέα αγωνιστική χρονιά

SEF A1_kai_A2_andron_18-02

SEF A1_kai_A2_andron_18-02Η αγωνιστική περίοδος 2017-2018 στην ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση αρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο με σπάνιο σκηνικό. Αρχίζει με διοργάνωση, που δίνει τίτλους, καθώς στο άνοιγμα του προγράμματος υπάρχει το Τοπικό Κύπελλο ανδρών-γυναικών. Οι διασυλλογικοί αγώνες θα λάβουν χώρα αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και θ’ αναδείξουν τους Τοπικούς Κυπελλούχους για την Αττική, τη Βόρεια Ελλάδα και τη Δυτική Ελλάδα αντίστοιχα. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια δεν διεξάγεται το Κύπελλο Ελλάδας, άρα δεν υπάρχει και χαρακτήρας προκριματικών σε αυτή τη διοργάνωση. Το προσεχές διήμερο επρόκειτο αρχικά να περιλαμβάνει μόνο τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά η ομοσπονδία άλλαξε πριν λίγο καιρό το πλάνο της και μετέθεσε για την ίδια ημερομηνία τους αγώνες και των άλλων δύο περιοχών (ήταν να γίνουν 16-17/09). Τίτλοι με το …καλημέρα λοιπόν κι αυτό προσφέρει πολύ νωρίς ένα κίνητρο σε ομάδες και αθλητές και παράλληλα δίνει την ευκαιρία στους φίλους του αθλήματος να δουν ένα …ορεκτικό ανάμεσα σε πρωταγωνιστές των εθνικών πρωταθλημάτων. Από την άλλη, ο θεσμός δεν συνάντησε ούτε φέτος μεγάλη ανταπόκριση από τα σωματεία και δυστυχώς θα υπάρξει πλήρης δράση μόνο στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα θ’ αγωνιστούν μόνο άνδρες. Συνεπώς θα δοθούν συνολικά τέσσερα τρόπαια.

Για την Αττική οι συναντήσεις θα γίνουν στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση έχουν δικαίωμα συμμετοχής και οι ομάδες της Κρήτης. Στην κλήρωση βρίσκονται συνολικά 28 ομάδες ανδρών και 11 γυναικών (https://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3898:kliroseis-topikoy-kypellou-2017-18&catid=6:2012-03-09-08-06-36&Itemid=25). Εφαρμόζεται το νοκ άουτ σύστημα, οι αγώνες αρχίζουν αύριο στις 10:00 και οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για τη 1, το μεσημέρι της Κυριακής και στις δύο κατηγορίες. Στους άνδρες δηλώθηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που είναι και τα πρώτα φαβορί, αλλά έμειναν εκτός ομάδες όπως τα Ταταύλα, ο Α.Ο. Πεύκης και τα Χανιά. Παρών και ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών, ενώ την 4άδα των φαβορί συμπληρώνουν ο Α.Ο. Ελληνικού και ο Άρης Νικαίας. Στις γυναίκες μετέχουν και φέτος ο πρωταθλητής Ελλάδας Δ.Α.Ο. Ταύρου και ο δευτεραθλητής Ολυμπιακός και τοποθετήθηκαν στην κορυφή και τη βάση αντίστοιχα σε ταμπλό των «16». Ο Α.Σ. Πέρα και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά, επίσης συγκροτήματα της Α1 κατηγορίας, είναι τα δύο επόμενα φαβορί. Από τις ομάδες, που έχουν φιλοδοξίες στην 1η κατηγορία, δεν δήλωσε ο ΑΛΦΑ.

Το Τοπικό Κύπελλο ανδρών για τη Βόρεια Ελλάδα θα γίνει στην ομοσπονδιακή αίθουσα στο περίπτερο 1 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Δεκαέξι ομάδες σχημάτισαν νοκ άουτ ταμπλό και αρχίζουν τις αναμετρήσεις το Σάββατο στις 13:00. Ο τελικός ορίστηκε για την Κυριακή στις 12:00. Η Φιλία Ορεστιάδας από την Α1 είναι το 1ο φαβορί και την ακολουθούν ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Α.Σ.Ε.Α. Βέροιας.

Για την Πελοπόννησο οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στην Πάτρα, στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι. Το σύστημα διεξαγωγής είναι κι εδώ το απλό νοκ άουτ Σε ταμπλό των «16» υπάρχουν 10 συμμετοχές, πάντως θα είναι παρούσες δυνατές ομάδες όπως ο Ίφιτος Πατρών και η Ε.Α. Βόχας. Αυτά είναι και τα πρώτα φαβορί και έπονται ο Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων και η Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας. Οι αγώνες θα γίνουν μόνο την Κυριακή με ώρα έναρξης 09:00. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 15:00. Σημειωτέον πως ούτε την περασμένη περίοδο διεξήχθη το Τοπικό Κύπελλο γυναικών σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα γιατί δεν ήταν αρκετές οι συμμετοχές.

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ