Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αύριο οι καθοριστικοί δεύτεροι ημιτελικοί στο E.T.T.U Cup για τις ομάδες του Γκιώνη και του Κρεάνγκα

Αποφασιστικής σημασίας αγώνες για την ευρωπαϊκή τους πορεία δίνουν αύριο το βράδυ τα γαλλικά κλαμπ του Παναγιώτη Γκιώνη και του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Την έτσι κι αλλιώς πετυχημένη παρουσία τους στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) θα προσπαθήσουν να τη σφραγίσουν με πρόκριση στον τελικό. Το να γίνουν Ανζέρ και Ενεμπόν οι φιναλίστ του τελικού θα ήταν αναμφίβολα το καλύτερο και για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, ωστόσο την ώρα που η πρώτη έχει κάνει βήμα για την πρόκριση η δεύτερη δεν έχει υπέρ της τις πιθανότητες…Η Ανζέρ του Γκιώνη αντιμετωπίζει εκτός έδρας την επίσης γαλλική Σεστάς και η Ενεμπόν του Κρεάνγκα τη Μπορούσια Ντίσελντορφ στη Γερμανία.

Στον πρώτο ημιτελικό, την προηγούμενη Παρασκευή, η Ανζέρ είχε φτάσει σε σπουδαία νίκη εναντίον της Σεστάς με 3-1. Είχε μάλιστα, μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκιώνη, ο οποίος με σπουδαίες εμφανίσεις είχε σημειώσει δύο πολύ δύσκολες νίκες ανοίγοντας και κλείνοντας το σκορ. Η ομάδα έχει και απολογισμό 11-7 στα σετ υπέρ της, που θεωρείται καλή βάση για το ενδεχόμενο να ηττηθεί με το ίδιο σκορ. Τη βασική της τριάδα συγκροτούν οι Παναγιώτης Γκιώνης, Μισέλ Μαρτίνεζ (Γαλλία) και Γιόζεφ Σίμονσικ (Τσεχία), ενώ η Σεστάς στηρίζεται στον Αργεντινό Λιου Σονγκ, τον Σλοβάκο Λιούμπιμιρ Πίστεϊ και τον Λιν Τζου από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η Ενεμπόν ήταν πολύ ανταγωνιστική στη Γαλλία απέναντι στην πανίσχυρη Μπορούσια, η οποία κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2009, το 2010 και το 2011 και φέτος κάθε άλλο παρά αδιάφορη παρουσιάζεται για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση και φιλοδοξεί να πάρει ένα ακόμα τρόπαιο. Ο Κρεάνγκα είχε την ευκαιρία να σημειώσει καθοριστική νίκη για την ομάδα του στο 5ο ματς, όμως κάμφθηκε στις λεπτομέρειες από τον Σους και η Μπορούσια επικράτησε με 3-2. Αυτό το αποτέλεσμα δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη ρεβάνς στους Γερμανούς, πάντως η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από το να παλέψει για την έκπληξη. Στην προσπάθειά της αυτή δεν θα έχει παρόντα τον Κρεάνγκα, ο οποίος σε συνεννόηση με την ομάδα αποφασίστηκε να μείνει στην Αθήνα. Την τριάδα της Ενεμπόν αναμένεται ν’ αποτελέσουν οι Τσο Εόν Ράε (Κορέα), Ντιμίτρι Προκόπκοφ (Τσεχία) και Μπάι Φενγκτιάν (Γαλλία). Το κλαμπ του Ντίσελντορφ έχει στη βασική τριάδα τους Γερμανούς διεθνείς Τίμο Μπολ, Πάτρικ Μπάουμ και Κριστιάν Σους.

Στο μεταξύ την περασμένη Τρίτη έγινε η 13η αγωνιστική στη γαλλική λίγκα. Η Ενεμπόν νίκησε, χωρίς τον Κρεάνγκα στη σύνθεσή της, 4-1 την Ιστρ και διατηρήθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 32 βαθμούς και συγκάτοικο τη Λεβαλουά. Η Ανζέρ έχασε εκτός έδρας 4-1 από την πρωτοπόρο Σαρτρ και βρίσκεται στην 8η θέση με 20 βαθμούς μαζί με τη Σεν Μορ. Ο Γκιώνης ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΟΠΕΝ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ

Νέα συμμετοχή ταλαντούχων μικρών αθλητών σε διεθνές όπεν. Χάρη στη συνδρομή γονέων, τους οποίους σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης χαρακτήρισε γενικά «χρυσούς» χορηγούς του αθλήματος, θα πάρουν μέρος στο όπεν παίδων και παμπαίδων της Σλοβακίας δύο αγόρια και δύο κορίτσια. Το τουρνουά θα γίνει στην πόλη Μαλάσκι από αύριο μέχρι και την προσεχή Κυριακή 18 του μήνα κι εκεί μετέβησαν σήμερα οι αθλητές του Α.Ο. Άρης 2006 Ξάνθος Παναγόπουλος, Νίκος Γενεράλης, Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου και Έλλη Φίσερ. Στους αγώνες είχε δηλώσει συμμετοχή και η παγκορασίδα Φοίβη Πεχλιβανίδη (επίσης αθλήτρια στο σωματείο της Βούλας), αλλά τελικά ένας τραυματισμός στον ώμο δεν της επέτρεψε ν’ ακολουθήσει την αποστολή στη Σλοβακία.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν το ομαδικό, το απλό και το διπλό και οι δύο ηλικιακές κατηγορίες είναι για παιδιά που έχουν γεννηθεί το 1999 και το 2000 και για παιδιά γεννημένα από το 2001 κι έπειτα. Ο Παναγόπουλος και ο Γενεράλης είναι του ’99, η Ισαμπάλογλου επίσης του ’99 και η Φίσερ του 2001. Για να παίξει στο ομαδικό με την Ισαμπάλογλου η τελευταία θα πάει στη μεγαλύτερη κατηγορία. Επικεφαλής της αποστολής είναι ο προπονητής του Α.Ο. Άρης 2006 Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ