Με διπλή γυναικεία παρουσία στο διεθνές τουρνουά Α.Με.Α. της Τσεχίας

DrakonakiBousiouΣτην Τσεχία γίνεται η αρχή στα διεθνή τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ατόμων με αναπηρίες, για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 και η Ελλάδα θα είναι παρούσα με δύο αθλήτριες. Η Φωτεινή Μπούσιου και η Ειρήνη Δρακωνάκη αναχωρούν σήμερα για την Οστράβα προκειμένου να λάβουν μέρος στο όπεν, που θα διεξαχθεί εκεί από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου. Η Μπούσιου (φωτό 2) είναι σήμερα η πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κλάση 2 (των αθλητών σε αμαξίδιο) και ανήκει στον Π.Α.Σ.Κ.Α.. Η Δρακωνάκη (φωτό 1) έχει τον πανελλήνιο τίτλο στην κλάση 6 (των ορθίων) και το σωματείο της είναι ο Φίλιππος Θεσσαλονίκης. Παρούσα θα είναι και η προπονήτρια της Δρακωνάκη, Βαρβάρα Μπαγκντασαριάν. Το event εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα των I.T.T.F. P.T.T. Tournaments, είναι αξιολογημένο και περιλαμβάνει το απλό και το ομαδικό.

Τα δύο μέλη των προεθνικών μας ομάδων προπονούνται στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα (προπονητής της Μπούσιου είναι ο Μιχάλης Κατσικαδέλης). Στην Οστράβα θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν χρήσιμες εμπειρίες και να τεστάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση. Επιπλέον, πετυχαίνοντας κάποιες νίκες θα μπουν στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης.

Πριν από την έναρξη των αγώνων η Μπούσιου περνάει τη διαδικασία του classification, διότι θ’ αλλάξει κατηγορία και στις διεθνείς διοργανώσεις. Ήταν στην κλάση 6 των ορθίων και πλέον ετοιμάζεται να δώσει τους πρώτους αγώνες της στο εξωτερικό στα καρότσια. Έτσι, πρέπει να περάσει από τη φάση της ταξινόμησης, απόψε και αύριο, ώστε να τοποθετηθεί σε νέα κατηγορία (στη 2 ή την 3 λογικά) και να επισημοποιηθεί η αλλαγή. Μεταξύ άλλων, σε αυτή τη διαδικασία οι αθλητές φέρνουν μαζί τους ιατρική διάγνωση και άλλες ιατρικές πληροφορίες, έχουν τον εξοπλισμό τους στο άθλημα και το αμαξίδιο και παίζουν αγώνα.

Η Δρακωνάκη είχε την τιμή ν’ αγωνιστεί προ ετών σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά επανέρχεται μετά από καιρό σε διεθνή τουρνουά, καθώς είχε σταματήσει κιόλας για κάποιο διάστημα.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α.ΜΕ.Α.

Ανεβαίνει στο μεταξύ, ο ρυθμός στην προετοιμασία των διεθνών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α.Με.Α. ομαδικών και ατομικών αγωνισμάτων. Η μεγάλη διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Λάσκο της Σλοβενίας από τις 26 Σεπτεμβρίου ως τις 5 Οκτωβρίου και αφορά σε όλες τις κλάσεις από την 1 έως την 11. Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί μόνο στους άνδρες και θα έχει παρουσία και στο ομαδικό στην κλάση 6. Στην αποστολή βρίσκονται ο Γιώργος Μουχθής του Π.Α.Σ.Κ.Α., ο Μάριος Χατζηκυριάκος του ίδιου σωματείου, ο Λευτέρης Μαύρης του Τριπτόλεμου από την κατηγορία 6 και ο Χρήστος Στάμου, επίσης του Τριπτόλεμου, από την κατηγορία 2. Ο τελευταίος θα πάρει μέρος μόνο στο ατομικό. Τα παιδιά θα καθοδηγήσουν ο ομοσπονδιακός προπονητής Πολυχρόνης Πολίτσης και ο εξωτερικός συνεργάτης της Ε.Α.ΟΜ. Α.Με.Α. Μιχάλης Κατσικαδέλης. Να σημειωθεί ακόμα ότι η Θεσσαλονικιά Τίνα Κρόττα θα είναι technicaldelegate του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.    

                                                

Είσοδοςgpsportimages epathla-zeus1images genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped