Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οργάνωσε διεθνές προπονητικό καμπ με επικεφαλής τον Μάριο Γενοβέζε ο Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων

Ioannina Camp_me_Maltezous

Ioannina Camp_me_MaltezousΤα Ιωάννινα κατάφεραν πάλι να κάνουν το κάτι παραπάνω για τη βελτίωση του επιπέδου τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Ο Αθλητικός Σύλλογος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης της πόλης οργάνωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου προπονητικό καμπ για τους αθλητές του, αλλά του έδωσε και χρώμα από το εξωτερικό προκειμένου να τους βοηθήσει να προχωρήσουν αγωνιστικά και τεχνικά. Από τις 6 έως τις 11 Σεπτεμβρίου λοιπόν, στο καινούργιο κλειστό γυμναστήριο του Δ.Δ. Μεταμόρφωσης του Δήμου Ζίτσας, ο Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων πραγματοποίησε την 1η διεθνή συγκέντρωση προετοιμασίας προσκαλώντας το σωματείο ΗΙΤΤ Μάλτας. Ο σύλλογος από το νησί ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα και συμμετείχε με πέντε αθλητές/τριες και με δύο προπονητές τον Μάριο Γενοβέζε και την Κάτια Μίσφουντ.

Ioannina Camp_MaltezoiΟ Γενοβέζε ήταν επικεφαλής του καμπ κι αυτό αποτέλεσε το βασικό στοιχείο της συγκεκριμένης δράσης. Μιλάμε για πρώην διεθνή αθλητή με σημαντικές παραστάσεις από το εξωτερικό, αλλά και νυν καταξιωμένο προπονητή. Ως αθλητής αγωνίστηκε μεταξύ άλλων, στην 1η κατηγορία σε Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και Αγγλία στο διάστημα από το 1979 έως το 1986.

Ο πιο έμπειρος προπονητής της Μάλτας είχε την πρώτη ευκαιρία στον συγκεκριμένο τομέα το 1984 όταν κλήθηκε να εκπαιδεύσει την ομάδα Sjaellands της Δανίας κι ενσωμάτωσε μαζί της μερικούς από τους καλύτερους Δανούς αθλητές, που προέρχονταν από την Κοπεγχάγη. Από τότε εξελίχτηκε και διεύρυνε πολύ τις γνώσεις του. Μεταξύ άλλων ταξίδεψε για προπονητική κατάρτιση σε χώρες με τεράστια παράδοση στο άθλημα όπως στην Κίνα, την Ιαπωνία και τη Σουηδία. Παράλληλα δεν άφησε την ενεργό δράση και είναι χαρακτηριστικό ότι από το 1981 έως το 2011 εκπροσώπησε τη Μάλτα σε 15 Παγκόσμια πρωταθλήματα! Έχει τη φήμη ότι χρησιμοποιεί και τεχνικές διασκέδασης για να διδάξει τις λεπτότερες του πινγκ πονγκ και στα Ιωάννινα χάρηκαν πολύ τη συνεργασία μαζί του. Έλεγαν ότι «δίδαξε νέες μεθόδους προπόνησης μ’ έναν δικό του τρόπο, που ενθουσίασε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές κι έδειξε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας. Βοηθός του Γενοβέζε στο καμπ ήταν η επίσης εξαιρετική Κάτια Μισφούντ».

Ioannina sala_campΗ ομάδα των Ιωαννίνων συμμετείχε με 21 αθλητές/τριες της. Το γυμναστήριο απέχει 17 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα. Για τις ανάγκες της προετοιμασίας τοποθετήθηκαν 14 τραπέζια. Ο Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων ευχαριστεί τον Α.Σ. ΗΙΤΤ Μάλτας για την άψογη συνεργασία και τον Δήμο Ζίτσας για την πολύτιμη βοήθεια του στη διεξαγωγή του καμπ.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ