Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χριστοφοράκη και Λαγογιάννης πρωταγωνίστησαν στη 2η αγωνιστική της Γαλλίας

Δράση είχαν και χτες βράδυ στη Γαλλία οι τέσσερις από τους συνολικά έξι Έλληνες αθλητές, που μετέχουν φέτος στα πρωταθλήματα των δύο πρώτων εθνικών κατηγοριών της χώρας. Για τη 2η ημέρα των διοργανώσεων αγωνίστηκαν ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο Κώστας Λαγογιάννης και η Μαρία Χριστοφοράκη. Οι δύο τελευταίοι ήταν από τους πρωταγωνιστές της αγωνιστικής στη Β΄κατηγορία, καθώς συνέβαλαν τα μέγιστα στις νίκες των ομάδων τους, μάλιστα η Ελανκούρ της Χριστοφοράκη φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Τάσος Ρηνιώτης δεν μετείχαν αυτή την εβδομάδα στην αγωνιστική δραστηριότητα των σωματείων τους.

Στην Α΄κατηγορία η Ανζέ του Γκιώνη γνώρισε και δεύτερη ήττα, αυτή τη φορά στην έδρα της από τη Λα Ρομάν με 4-1. Ο 1ος Μεσογειονίκης του απλού ανδρών έδωσε ένα ματς κι έχασε από τον Κινέζο Τσεν Τιαν Γιουάν με 3-1 σετ.

Η Ενεμπόν χωρίς τον Κρεάνγκα στη σύνθεσή της, κατέβαλλε εκτός έδρας την Ισιέν με 4-1. Διπλασίασε τις νίκες της και βρίσκεται στο ρετιρέ της κατάταξης με 6 βαθμούς, ενώ η Ανζέ είναι τελευταία με 2 βαθμούς.

Στη Β΄κατηγορία η Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ Λεβιγέν του Λαγογιάννη σημείωσε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Ξεπέρασε στην έδρα της με 4-2 το εμπόδιο της Σεν Ντενί κι ευτύχησε να έχει τον Λαγογιάννη σε πολύ καλή ημέρα. Ο 31χρονος πρωταθλητής είχε δύο θετικά αποτελέσματα σε κρίσιμα σημεία, αφού στην αρχή μείωσε σε 1-2 νικώντας τον Γάλλο Ιμπραχίμα Ντιαβ (σ.σ. ήταν στην παγκόσμια κατάταξη μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο) και ακολούθως έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 3-2 επικρατώντας του διεθνή Ούγγρου Νταβίντ Ζόμπορι.

Επίσης στη Β΄κατηγορία η Φοντενέι του Παπαγεωργίου παραχώρησε και δεύτερη ισοπαλία, τώρα με αντίπαλο τη Μπρουίγ εκτός έδρας. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας αντιμετώπισε δύο πολύ αξιόλογους Γάλλους αθλητές. Αρχικά επιβλήθηκε του Γάλλου Πολ Γκοζί με 3-0 σετ και στη συνέχεια ηττήθηκε από τον διεθνή Τόμας Λε Μπρετόν με 3-1 σετ.

Πάντα στην ProBη Μετς, με απόντα τον Ρηνιώτη, υποτάχθηκε στην έδρα της στην ανωτερότητα της Ζούρα Μορέ με 4-0. Ύστερα από δύο αγωνιστικές η Αμικάλ Λεγκ με μία νίκη και μία ήττα και η Φοντενέι με δύο ισοπαλίες ισοβαθμούν στην 5η θέση με 4 βαθμούς, ενώ η Μετς είναι τελευταία με 2.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών η Ελανκούρ έκαμψε στην έδρα της την αντίσταση της Μιλούζ με 4-2 και όπως στην πρεμιέρα, έτσι και τώρα, η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών είχε καθοριστική συμβολή. Στον πρώτο της αγώνα νίκησε την Κινέζα Κάο Γιουάν με 3-1 και στο καθοριστικό έκτο ματς τη διεθνή Βουλγάρα Καταλίνα Γκατίνσκα με 3-2 σετ! Στο συναρπαστικό παιχνίδι μάλιστα, με το οποίο χάρισε τη νίκη στην Ελανκούρ, η Χριστοφοράκη πήρε και τα τρία σετ στην παράταση με το «κόντρα» να λήγει 15-13! Η Ελανκούρ βρίσκεται τώρα μόνη πρώτη στη βαθμολογία με 6 βαθμούς.

Το προσεχές Σάββατο θα κάνει ντεμπούτο και η Αγγελίνα Παπαδάκη με την ιταλική Νορμπέλο για την Α1 κατηγορία και παράλληλα πρόκειται να συνεχίσουν τους αγώνες πρωταθλήματος ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με τη γερμανική Κολονία στην Μπουντεσλίγκα 2, η Φιλαρέτη Εξάρχου και η Μαρία Χριστοφοράκη με τη σουηδική Στόρφορς στην Α΄κατηγορία και ο Γιώργος Φραγκούλης με τη γαλλική Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 στη Γ΄κατηγορία.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ