Ο Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου μετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»

Rethimno ston_dromo_5Η επιτραπέζια αντισφαίριση έγινε μέρος της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας». Ο Όμιλος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ρεθύμνου Rethimno ston_dromo_1συμμετείχε χτες στην καθιερωμένη διεθνή δράση και πήγε δίπλα στην παραλία για να στήσει τραπέζια και να μεγαλώσει την ευχαρίστηση των κατοίκων, που αντίκρισαν δρόμους χωρίς αυτοκίνητα! Να σημειώσουμε πρώτα ότι η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Οι δράσεις υλοποιούνται στο διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου και σκοπός τους είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς, όπως και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Rethimno ston_dromo_3Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες. Με αφορμή την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» λοιπόν, ο νεοσύστατος Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου βρέθηκε στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης, επί της Ελευθερίου Βενιζέλου και μετείχε στις εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο δήμος Ρεθύμνης. Στον κλειστό για τα αυτοκίνητα δρόμο έβαλε από το πρωί δύο τραπέζια και δεχόταν πλήθος κόσμου, που ήθελε να δοκιμάσει τις ικανότητές του με τη ρακέτα ή και να μάθει πράγματα για το άθλημα. Υπολογίζεται ότι από τον χώρο του πινγκ πονγκ πέρασαν περισσότερα από 1.500 παιδιά, ενώ το απόγευμα οργανώθηκε και επίδειξη με τους αθλητές της Ακαδημίας του Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου. Ο καιρός πάντως, δεν έγινε …σύμμαχος στην προσπάθεια, καθώς φύσαγε πολύ και στο απογευματινό κομμάτι δεν εμφανίστηκε ο αναμενόμενος κόσμος. Έγινε βέβαια, καλή προβολή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και πολλοί φίλοι του αθλητισμού πήραν γεύση από το δημοφιλές σπορ. Την επίβλεψη είχε ο προπονητής του σωματείου και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στους Νέους άνδρες Σπύρος Κιούφης. Στις εκδηλώσεις είχαν παρουσία κι άλλα αθλήματα και συγκεκριμένα το μπάσκετ, το βόλεϊ και το τένις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν φωτογραφίες και βιντεάκια στη σελίδα του ομίλου στο facebookστο λινκ https://www.facebook.com/epar.tabletennis/?hc_ref=ARQssOUXJGPqxWEYmKdYUpqsz4W2jLnUvn0D0jWK2eIeoG5JyOyJ5BvYRM3web2CVV8

Διάφορα νέα

Είσοδοςgpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped