Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Παναθηναϊκός νικητής στο πρώτο ντέρμπι της Α1 ανδρών, 4-2 το Πέρα Αθηνών

Elefsina 2017_Jeftovic-Konstantino_G

Elefsina 2017_Jeftovic-Konstantino_GΣτον Παναθηναϊκό πήγε σήμερα το πρώτο ντέρμπι της σεζόν στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών. Για την 3η αγωνιστική κατέβαλλε στην Ελευσίνα τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών με 4-2 και θα κλείσει ιδανικά τον Σεπτέμβριο, τον πρώτο μήνα της αγωνιστικής περιόδου, καθώς έχει προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Αττικής. Στην πορεία του για εκείνη την πρωτιά ο Παναθηναϊκός Α.Ο. είχε νικήσει τους «Πολίτες» με 4-3, αλλά η σημερινή επικράτησή του αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία διότι ο αντίπαλος παρέταξε και τους δύο ξένους αθλητές του. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός προηγούνται αήττητοι στη βαθμολογία με 6 βαθμούς, ενώ τα Ταταύλα, που επίσης περιλαμβάνονται στην 4άδα των διεκδικητών του τίτλου, έκαναν σήμερα το ρεπό τους και βρίσκονται στους 4 βαθμούς με 2 νίκες.  Στο γυμναστήριο του Γ.Α.Σ. Ελευσίνας ολοκληρώθηκαν και οι πρώτες τρεις αγωνιστικές στην Α2 ανδρών. Η Α.Ε.Κ. επικράτησε στο ντέρμπι με τον Ίφιτο (4-2) και παίρνει ένα προβάδισμα στα προγνωστικά για τον τίτλο. Έχει 6 βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή μαζί με την Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας.

Το ντέρμπι του Πέρα με τον Παναθηναϊκό πρόσφερε θέαμα και σασπένς στους δεκάδες φιλάθλους. Ενισχυμένη και με τον Γέφτοβιτς η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου είχε τον πρώτο λόγο, αλλά αυτό δεν αποδείχτηκε στην πράξη γιατί οι Κυπελλούχοι Αττικής ήταν απόλυτα έτοιμοι και είχαν σε εξαιρετική μέρα τους Γιώργο Κωνσταντινόπουλο και Λαγογιάννη. Ήταν κλειδί μάλιστα, η νίκη του πρώτου απέναντι στον Σέρβο Μάρκο Γέφτοβιτς με 3-2 σετ (κι αφού έσωσε ματς μπολ στο 1-2), ενώ αργότερα ο Κώστας Λαγογιάννης κατέβαλλε με το ίδιο σκορ τον αριστερόχειρα Βούλγαρο Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ, από τον οποίο είχε χάσει 3-0 στο Κύπελλο Αττικής! Να προστεθεί ότι ύστερα από την πολυετή και δοξασμένη πορεία του στο Πέρα ο Λαγογιάννης αντιμετώπισε την τέως ομάδα του πρώτη φορά σε πρωτάθλημα, ενώ ακριβώς η ίδια τριάδα του Παναθηναϊκού φορούσε πρόπερσι τη φανέλα του Πέρα. Στον πάγκο των νικητών ήταν ο Νίκος Ζέρβας και σ’ εκείνον του Πέρα ο Στράτος Δαμιανής.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Πέρα-Παναθηναϊκός 2-4:

Ντάνισλαβ Κοτζαμπάσεφ-Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος 3-1 (17-15, 7-11, 11-3, 11-1)

Νίκος Αντωνιάδης-Κώστας Λαγογιάννης 1-3 (4-11, 9-11, 12-10, 5-11)

Μάρκο Γέφτοβιτς-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος 2-3 (10-12, 11-6, 11-9, 10-12, 5-11)

Κοτζαμπάσεφ-Λαγογιάννης 2-3 (7-11, 12-10, 11-8, 5-11, 8-11)

Γέφτοβιτς-Κ. Κωνσταντινόπουλος 3-0 (11-8, 11-7, 11-7)

Αντωνιάδης-Γ. Κωνσταντινόπουλος 1-3 (4-11, 3-11, 11-8, 2-11)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΕΦ

Elefsina 2017_Kotzabasev-LagoΛίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα ο Λαγογιάννης  ρωτήθηκε τι σημαίνει αυτή η νίκη όταν ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη, από τις υποψήφιες για τον τίτλο ομάδες, που έχει καθαρά ελληνική σύνθεση: «Σημαίνει ότι είμαστε ομάδα με τρεις ετοιμοπόλεμους και ανταγωνιστικούς για κάθε αγώνα αθλητές, οι οποίοι κάνουν σοβαρή προπόνηση. Φυσικό είναι να παλεύουμε να κερδίσουμε και καλύτερους αθλητές και να που σήμερα μας βγήκε. Το Πέρα ήταν φαβορί σήμερα γιατί έχει δύο ξένους αθλητές, που θεωρώ ότι είναι καλύτεροι από μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, αν πιάσεις πολύ καλή απόδοση και οι αντίπαλοι φοβηθούν λίγο μπορεί να γυρίσει υπέρ σου η κατάσταση, όπως έγινε και σήμερα», δήλωσε ο εκ των πρωταγωνιστών του αγώνα και συμπλήρωσε: «Ο Γιώργος έκανε καταπληκτική νίκη απέναντι στον Γέφτοβιτς κι εγώ επικράτησα ενός παίκτη, από τον οποία είχα χάσει 3-0 στις αρχές του μήνα. Θα χαρακτήριζα λοιπόν, μίνι έκπληξη τη νίκη μας. Και θα πρόσθετα ότι μπορεί γενικά να έχουμε κι άλλα τέτοια αποτελέσματα στο πρωτάθλημα αν είναι καλά προπονημένοι όλοι οι καλοί αθλητές».

Ο Κοτζαμπάσεφ συμφώνησε αργότερα ότι η ομάδα του είχε με το μέρος της τα προγνωστικά και ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο στην τελική έκβαση του ματς η ήττα του Γέφτοβιτς. «Ναι, ήμασταν φαβορί, αλλά αυτά συμβαίνουν όταν όλοι οι παίκτες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Ο Μάρκο θα είχε φυσιολογικά δύο νίκες σε αυτό το ματς, όμως συνάντησε αντίπαλο σε πολύ καλή κατάσταση. Ήταν ήττα που μέτρησε και ψυχολογικά διότι θα προηγούμασταν στο σκορ, όπως επηρέασε και η δική μου ήττα. Ο Λαγογιάννης είναι πολύ καλός παίκτης και ήξερα ότι ανεξάρτητα από το 3-0 στο πρόσφατο Κύπελλο έπρεπε να είμαι πολύ αποδοτικός στις επιθέσεις μου. Τελικά …μου πήρε τη ρεβάνς». Ο Βούλγαρος διεθνής, που έκανε και γερή πρόβα τζενεράλε για το επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών με αναπηρίες, τόνισε ότι είναι θετικές οι πρώτες του εντυπώσεις από τους ελληνικούς αγώνες (υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, καλή ατμόσφαιρα, φιλικοί όλοι οι άνθρωποι του αθλήματος προς εμένα) και αναφορικά με τη συνέχεια της προσπάθειας του Πέρα σημείωσε: «Σαφώς και επηρεάζει η σημερινή ήττα διότι ο αγώνας αυτός ήταν σημαντικός, πάντως είναι νωρίς ακόμα στη διοργάνωση. Ελπίζω να τα πάμε καλύτερα στα επόμενα ντέρμπι με τα Ταταύλα και τον Ολυμπιακό και να μείνουμε στον στόχο της πρωτιάς».

Elefsina 2017_diplo_Orestida-EllinikoΑμφίρροπο μέχρι το τέλος ήταν το παιχνίδι της Φιλίας με το Ελληνικό, οι οποίοι αναζητούσαν την πρώτη τους νίκη. Το τελικό 4-3 για την ομάδα της Ορεστιάδας γράφτηκε στο διπλό όπου ο Γιώργος Κανάσης και ο Στέφανος Μανουσώφ έκαμψαν με 3-1 σετ τους Δημήτρη Κορδούτη και Κλαούντιο Κύρου. Νωρίτερα, ο Μανουσώφ είχε επικρατήσει του Κορδούτη και του Ανδρέα Τσόπελα, ενώ τον τελευταίο είχε νικήσει και ο Κανάσης. Για το Ελληνικό ήταν ξανά πολύ αποδοτικός ο Κύρου κάμπτοντας με 3-2 σετ τον Ανέστη Καριοφυλλίδη και τον Κανάση, ενώ μία νίκη σημείωσε ο Κορδούτης επί του Καριοφυλλίδη.

Ντέρμπι για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής και μεταξύ του Άρη Νικαίας και του Ο.Α. Χανίων. Οι Κρήτες επικράτησαν 4-2 χάρη σε δύο νίκες του Κώστα Μουτσάκη και από μία του Αντώνη Μαλινάκη και του Γιάννη Γεωργαντά και πέτυχαν την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Τα θετικά αποτελέσματα για τον Άρη ήρθαν από τον αμυντικό Ντανιέλ Τσιόκα.

Από το 4-2 του Ολυμπιακού εναντίον του Α.Ο. Πεύκης να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Σταματούρος τραυματίστηκε στο πόδι σε προσπάθειά του στο πρώτο ματς με τον Γιάννη Παπαδάκη και αργότερα σταμάτησε στο 3ο σετ τον αγώνα με τον Γιώργο Παντερή, ενώ ο Γιάννης Σγουρόπουλος δεν πρόλαβε ν’ αγωνιστεί με τον Παπαδάκη γιατί έπρεπε να προλάβει την πτήση για τη Σουηδία όπου αρχίζει τη δραστηριότητά του με τη Ρέκορντ.  

Στην Α2 των ανδρών έγιναν σήμερα η 2η και η 3η αγωνιστική και η δράση ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με πολλά δυνατά παιχνίδια γεμάτα πάθος. Το μεσημέρι ξεχώρισε το ντέρμπι του Ίφιτου Πατρών με την Α.Ε.Κ., που εμφανίζονται ως βασικοί διεκδικητές του τίτλου. Η αθηναϊκή ομάδα, η οποία προέρχεται από τη Β΄Εθνική, πήρε τη νίκη με 4-2 κι απέκτησε ένα πλεονέκτημα στον φετινό «μαραθώνιο». Οι αθλητές χάρισαν πολύ όμορφες στιγμές και ενδεικτικό του ζωηρού ενδιαφέροντος είναι ότι ο Κύπριος Γιάνγκου υποχρέωσε σε ήττα τον Γάλλο Μπροσόν ισοφαρίζοντας σε 2-2 και αργότερα κρίθηκαν στα πέντε σετ και οι δύο επόμενες συναντήσεις.

Elefsina 2017_Sgouroma-BrossonΑναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ίφιτος-Α.Ε.Κ. 2-4:

Μάριος Γιάνγκου-Χρήστος Τσαρσιταλίδης 3-1 (11-6, 11-8, 3-11, 11-8)

Μανώλης Σγουρομάλλης-Ρενέ Μπροσόν 1-3 (14-12, 6-11, 8-11, 9-11)

Δημήτρης Μακρής-Κουεντέν Πραντέλ 0-3 (8-11, 9-11, 6-11)

Γιάνγκου-Μπροσόν 3-1 (10-12, 11-5, 11-3, 11-5)

Μακρής-Τσαρσιταλίδης 2-3 (11-6, 4-11, 11-7, 8-11, 9-11)

Σγουρομάλλης-Πραντέλ 2-3 (11-5, 12-14, 11-4, 7-11, 7-11)

Δύο αναμετρήσεις κρίθηκαν στα επτά επί μέρους παιχνίδια και το διπλό. Το απόγευμα, στον αγώνα της Αθηνάς με τους Αετούς Πόλης, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ οι Βασίλης Κανναβός και Δημήτρης Ταντσούρας όταν κατέβαλλαν με 3-0 σετ τους Γιάννη Δαμιανή/Γεράσιμο Πετρή. Το μεσημέρι η ουσιαστικά γηπεδούχος Ελευσίνα έκαμψε με 4-3 την Ε.Α. Βόχας με τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο Στάμου να επιβάλλονται στο διπλό 3-0 σετ των Λευτέρη Μάκρα/Νίκου Σιάχου. Στη βαθμολογία έπειτα από τρεις αγωνιστικές προηγούνται με το απόλυτο των επιτυχιών η Α.Ε.Κ. και η Αθηνά Μαγκουφάνας.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

Στην Α1 ανδρών:

Ολυμπιακός-Α.Ο. Πεύκης      4-2

Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. Ελληνικού    4-3

Ο.Α. Χανίων-Άρης Νικαίας     4-2

Α.Σ. Πέρα Αθηνών –Παναθηναϊκός    2-4

Ρεπό έκανε ο Α.Ο. Ταταύλα

Στην Α2 ανδρών:

Ένωση Ποντίων Μελισσίων-Αετοί Πόλης   4-2

Αθηνά Μαγκουφάνας-Πρόοδος       4-1

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Άρης Βούλας   2-4

Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Ε.Α. Βόχας      4-3

Ίφιτος Πατρών-Α.Ε.Κ.            2-4

Α.Ε.Κ.-Ένωση Ποντίων Μελισσίων    4-1 

Ε.Α. Βόχας-Ίφιτος Πατρών       0-4

Πρόοδος-Π.Κ.Δ. Ταύρου          0-4

Αετοί Πόλης-Αθηνά Μαγκουφάνας   3-4

Άρης Βούλας-Γ.Α.Σ. Ελευσίς       0-4

 

* Στη φωτό 1 ο Κωνσταντινόπουλος (δεξιά ) με τον Γέφτοβιτς

* Η φωτό 2 από τον αγώνα του Κοτζαμπάσεφ (αριστερά) με τον Λαγογιάννη

* Στη φωτό 3 φάση από το διπλό στην αναμέτρηση του Ελληνικού με τη Φιλία

* Στη φωτό 4 Σγουρομάλλης εναντίον Μπροσόν στο ντέρμπι Ίφιτου-Α.Ε.Κ.

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ