Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρεμιέρα το Σάββατο στα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας

Δέκα ομάδες στους άνδρες και οκτώ στις γυναίκες είναι έτοιμες για τη μεθαυριανή εκκίνηση των πρωταθλημάτων της Α1 εθνικής κατηγορίας για τη σεζόν 2012-2013 στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται και αυτή τη χρονιά στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, θα έχουν δύο γύρους, αλλά όχι πλέι οφ και το πρώτο Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Τα προγνωστικά θέλουν τον Α.Σ Πέρα Αθηνών να υπερέχει ξεκάθαρα στους άνδρες, ενώ στην Α1 γυναικών παρουσιάζονται ως βασικοί μνηστήρες για τον τίτλο ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών και ο Δ.Α.Ο. Ταύρου. Τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν στις 7 Απριλίου 2013.

Όσον αφορά σε πρόσωπα, η κορυφαία κατηγορία έχει και φέτος σημαντικές απουσίες (Ρηνιώτης, Εξάρχου, Φραγκούλης, Παπαδάκη, Χριστοφοράκη), ωστόσο οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να ελπίζουν ότι τουλάχιστον η επιστροφή της Φίλη και του Τσιόκα (ύστερα από μικρή και πολύχρονη απουσία αντίστοιχα) θα βοηθήσει τον συναγωνισμό και το θέαμα. Επίσης, η πρώην διεθνής αθλήτρια Μοίρου θα δώσει ορισμένα παιχνίδια με τον Α.Σ. Πέρα 2005.

Στο πρώτο αγωνιστικό διήμερο της Α1 ανδρών ξεχωρίζουν δύο αναμετρήσεις του φιναλίστ στο πρόσφατο Τοπικό Κύπελλο Α.Ο. Αμφιθέας. Το Σάββατο θ’ αναμετρηθεί διαδοχικά με τον πρωταθλητή Ελλάδας του 2011 Α.Ο. Ταταύλα και τον νεοφώτιστο Α.Ο. Παγώνα Πάτρας. Η Αμφιθέα ενισχύεται αυτή τη χρονιά με τρεις…συνονόματους επίλεκτους νεαρούς. Τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, τον Γιώργο Νταλιάνη και τον Γιώργο Κανάση. Τα Ταταύλα απέκτησαν τον Ντανιέλ Τσιόκα, που θα επανεμφανιστεί στην Α1 εθνική κατηγορία ύστερα από 16 χρόνια, ωστόσο χωρίς τον Φραγκούλη, ο οποίος μετακινήθηκε στη Γαλλία, δεν έχουν μεγάλη δύναμη και παραμένει άγνωστο αν θα μπορούν να τον υπολογίζουν έστω σε κάποια παιχνίδια. Την Κυριακή τα Ταταύλα θ’ αντιμετωπίσουν τον πρωταθλητή Ελλάδας Α.Σ. Πέρα και με τα σημερινά δεδομένα κανένας δεν περιμένει να θυμηθεί τα δυνατά ντέρμπι του πρόσφατου παρελθόντος… Ζωηρό ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι «μάχες» για την παραμονή.

Στην Α1 γυναικών ο Κυπελλούχος Αττικής 2012-2013 Α.Σ. Πέρα Αθηνών θα κοντραριστεί το Σάββατο με το Π.Κ.Δ. Ταύρου και τους Φοίνικες Πάτρας και την Κυριακή με το αδερφό σωματείο του Α.Σ. Πέρα 2005. Ο πρωταθλητής Ελλάδας 2012 Δ.Α.Ο. Ταύρου θα βρει μπροστά του τον Α.Σ. Πέρα 2005, τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά και την Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας 2004. Το μεγάλο ντέρμπι λείπει από το πρόγραμμα αυτού του διημέρου, πάντως υπάρχουν σημαντικοί αγώνες μεταξύ ομάδων, που έχουν στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

Στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13:00:

A.O. Παγώνα Πάτρας-A.O. Ηράκλειο 2001

Α.Ο. Αμφιθέας-Α.Ο. Ταταύλα

Ο.Α. Χανίων-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Α.Ο. Πεύκης-Α.Σ. Το Γυμνάσιο

Το Σάββατο στις 16:00:

A.O. Ηράκλειο 2001-Α.Σ. Το Γυμνάσιο

Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. Πεύκης

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Α.Ο. Ταταύλα-Ο.Α. Χανίων

A.O. Παγώνα Πάτρας-Α.Ο. Αμφιθέας

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Ο. Αμφιθέας-A.O. Ηράκλειο 2001

Ο.Α. Χανίων-A.O. Παγώνα Πάτρας

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Ο. Ταταύλα

Α.Ο. Πεύκης-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Α.Σ. Το Γυμνάσιο-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

 

Στην Α1 γυναικών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας-ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας

Το Σάββατο στις 16:00:

Α.Σ. Πέρα 2005-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας

Την Κυριακή στις 10:00:

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Α.Σ. Πέρα 2005

ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή στις 13:00:

Α.Σ. Πέρα 2005-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας-Δ.Α.Ο. Ταύρου

ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ LAOLA1.ΤV Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΕΜΠΟΝ-ΣΑΑΡΜΠΡΙΚΕΝ

Κρίσιμο παιχνίδι με τη γερμανική Σααρμπρίκεν δίνει αύριο το βράδυ εντός έδρας η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το γαλλικό κλαμπ επιζητά την πρώτη νίκη στο γκρουπ Α ώστε ν’ αυξήσει τις ελπίδες του για την κατάκτηση της 2ης θέσης και την πρόκριση στην 8άδα. Τον ίδιο ακριβώς στόχο όμως, έχει και η παρούσα στα περσινά ημιτελικά του θεσμού Σααρμπρίκεν, αφού οι δύο αυριανοί αντίπαλοι έχουν ηττηθεί από την κάτοχο του τίτλου Όρενμπουργκ. Ο σπουδαίος αγώνας, που αρχίζει στις 20:30 Ελλάδας (19:30 τοπική), θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο από το πρόγραμμα LAOLA1.tv(www.laola1.tv). Ο Έλληνας πρωταθλητής στο μεταξύ, βρέθηκε μέσα στην εβδομάδα στο Σικάγο προσκεκλημένος από εταιρεία ειδών πινγκ πονγκ και μετείχε σε event με χαρακτήρα επίδειξης. Κατά το παρελθόν έχει επισκεφτεί αρκετές φορές την αμερικανική μεγαλούπολη για τον ίδιο λόγο. Στο φεστιβάλ προσκλήθηκαν κι άλλα αστέρια του αθλήματος, όπως οι Κινέζοι Γουάνγκ Λιτσίν, Τσεν Κι, Μα Λιν, Γουάνγκ Χάο, ο Κορεάτης Ρίου Σέουνγκ Μιν, ο Σουηδός Γιόργκεν Πέρσον, ο Κροάτης Ζόραν Πρίμορατς και ο Σλοβένος Μπόγιαν Τόκιτς.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ