Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στον Πειραιά η φετινή εκκίνηση στα ανοιχτά πρωταθλήματα μικρών ηλικιών

Olimpiakou Open_afisa

Olimpiakou Open_afisaΉρθε η ώρα και για την έναρξη των ανοιχτών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, διεξάγεται αύριο και μεθαύριο το 5ο τουρνουά στη μνήμη της παλιάς αθλήτριας επιτραπέζιας αντισφαίρισης Αντωνίας Σπανού και ανοίγει παράλληλα το πρόγραμμα στην 4η σερί χρονιά των όπεν με τη σημερινή τους μορφή. Το ετήσιο τουρνουά «Αντωνία Σπανού» γίνεται σταθερά από το 2014, απλά φέτος αποτελεί διοργάνωση μόνο του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και όχι και του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά μαζί, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια (πάντα βέβαια οργανώνεται σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.). Η ανταπόκριση των σωματείων στο καθιερωμένο event είναι ξανά σημαντική, άλλωστε βρισκόμαστε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου και υπάρχει η έντονη διάθεση των παιδιών για την επιστροφή στους αγώνες του πετυχημένου θεσμού της ομοσπονδίας. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 191 αγόρια και κορίτσια και θα μετάσχουν στις κατηγορίες νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων. Οι αγώνες θα έχουν live streaming από το Sportsland.gr. Η ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει ζωντανά το τουρνουά σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 35 νέους, 26 νεάνιδες, 45 παίδες, 35 κορασίδες, 29 παμπαίδες και 21 παγκορασίδες. Εκτός από τα σωματεία της Αττικής θα έχουν αθλητές σύλλογοι από τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, την Αλεξανδρούπολη, τη Χίο, την Κορινθία, τη Λάρισα, τα Χανιά, την Καβάλα, την Πάτρα, την Καλαμάτα, τα Ιωάννινα, την Τήνο και την Κοζάνη!

Πολύ σημαντικό επίσης το γεγονός ότι ιντερνετικό πρόγραμμα, που από πέρσι δημιούργησαν οι Θεσσαλονικείς προπονητές του αθλήματος Θανάσης Στάθης και Σωκράτης Παπασάβογλου, θα καλύψει τις ανάγκες και της φετινής σειράς των αγώνων. Η κλήρωση για το όπεν του Ολυμπιακού διενεργήθηκε την Τρίτη στα γραφεία της ομοσπονδίας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα γκρουπ των κατηγοριών, όπως επίσης τις συμμετοχές, το πρόγραμμα και τα ωράρια των αγώνων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ttscore.io/event/25. Στο ίδιο σάιτ θα υπάρχει onlineενημέρωση για τα αποτελέσματα.

Πολλά από τα πιο δυνατά ονόματα του ελληνικού χώρου θα είναι παρόντα στο πρώτο αναπτυξιακό της σεζόν. Ανά κατηγορία τα δύο πρώτα φαβορί είναι ο Γιάννης Δαμιανής και ο Κωνσταντίνος Στάμου στους νέους, η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Ελισάβετ Τέρπου στις νεάνιδες, ο Ιάκωβος Αϊβατίδης και ο Παναγιώτης Αδριανός στους παίδες, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις κορασίδες, ο Γιάννης Μαλαμούδης και ο Σωτήρης Μούσιας στους παμπαίδες και η Νεφέλη Καφάτου με τη Λεμονιά Γκαϊντατζή στις παγκορασίδες.

Η αγωνιστική δράση αρχίζει και τις δύο ημέρες στις 09:00. Αύριο το πρόγραμμα θα κρατήσει περίπου 11 ώρες! Όλοι οι τελικοί θα γίνουν την Κυριακή και υπολογίζεται ν’ αρχίσουν στις 17:00.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α.ΜΕ.Α.

Stamou AMEA_EvropaikoΈκλεισε το μεσημέρι στο Λάσκο της Σλοβενίας, για την Ελλάδα, το πρώτο μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών με αναπηρίες. Ήταν εκ προοιμίου σαφές ότι θα είχαν δύσκολη αποστολή όλοι οι αθλητές μας και τελικά έμειναν έξω από τα νοκ άουτ του απλού. Ο Χρήστος Στάμου (φωτό 2 από το gallery της διοργάνωσης) σημείωσε νίκη γοήτρου στην κατηγορία του, ο Γιώργος Μουχθής κυνήγησε μέχρι ένα σημείο τη 2η προνομιούχο θέση και ο Μάριος Χατζηκυριάκος με τον Λευτέρη Μαύρη ολοκλήρωσαν με καλή εμφάνιση την προσπάθειά τους.

Στην κλάση 2 (των αθλητών σε αμαξίδιο) ο Στάμου πήρε την 3η θέση στο 5ο γκρουπ. Στο τελευταίο του παιχνίδι έκαμψε τον Γάλλο Βινσέντ Μπούρι με 3-2 σετ (12-14, 4-11, 11-6, 18-16, 11-5).

Στην κλάση 6 (των ορθίων) ο Μουχθής διατηρούσε ελπίδες πρόκρισης από το 4ο  γκρουπ, αλλά έπρεπε να νικήσει με ευρύ σκορ τον Κροάτη Βγιέκοσλαβ Γκρεγκόροβιτς για να ευνοηθεί από τριπλή ισοβαθμία. Άρχισε πολύ καλά, αλλά στο τέλος λύγισε με 3-1 σετ (11-4, 5-11, 6-11, 7-11) κι έμεινε στην 4η θέση χωρίς νίκη.

Mavris AMEA_EvropaikoΟ Μαύρης (φωτό 3) έμεινε επίσης τελευταίος στο 6ο γκρουπ της ίδιας κλάσης. Σήμερα έχασε από τον Ουκρανό Βίκτορ Καρπ με 3-0 σετ (2-11, 6-11, 4-11). Πήρε πάντως πολύτιμη εμπειρία στην πρώτη του συμμετοχή σε ατομικό αγώνισμα σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο Χατζηκυριάκος ολοκλήρωσε επίσης χωρίς νίκη τους αγώνες του στο 7ο γκρουπ, αλλά σήμερα ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός απέναντι στον Βρετανό επικεφαλής Πολ Καραμπαρντάκ κι έχασε με 3-1 στις λεπτομέρειες (7-11, 11-9, 10-12, 10-12). Οι αθλητές μας αγωνίζονται με τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Πολυχρόνη Πολίτση, όπως επίσης των ειδικών συνεργατών της ομοσπονδίας Μιχάλη Κατσικαδέλη και Γκόραν Κόσιτς. Ο τελευταίος είναι διακεκριμένος Σέρβος προπονητής, ο οποίος έχει δουλέψει χρόνια και στην εθνική ομάδα αρτιμελών (κοούτσαρε τον Καρακάσεβιτς στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο) και στην εθνική ομάδα αθλητών με αναπηρίες της χώρας του με πολλές επιτυχίες σε διεθνείς διοργανώσεις. Ο Κόσιτς έχει δουλέψει με Έλληνες A.Με.Α. σε προπονητικές συγκεντρώσεις στο Βελιγράδι.  

Τα γαλανόλευκα χρώματα συνεχίζουν τους αγώνες τους την Κυριακή με το ομαδικό. Η Ελλάδα κληρώθηκε στο 1ο γκρουπ της κλάσης 6 κι έχει αντιπάλους τη Μεγάλη Βρετανία και τη Ρωσία. Μεθαύριο στις 12:15 ώρα Ελλάδας αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρατανία (τραπέζι 6) και την ίδια μέρα στις 19:30 τη Ρωσία (τραπέζι 7).   

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ