Εκδηλώσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Panellinia mera_sxolikou_KreangaΓεμάτη αθλητισμό ήταν η χτεσινή μέρα για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Καταγράφηκαν δράσεις στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που για το σχολικό έτος 2017-2018 ορίστηκε στις 2 Οκτωβρίου και προκηρύχθηκε από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ.. Με κεντρικό σύνθημα «αθλούμαι-χαράΖΩ το μέλλον» τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων. Πέρα από ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, που είχε κανονιστεί από τους οργανωτές, κάθε σχολική μονάδα μπορούσε να υλοποιήσει κι άλλες δράσεις εντός του σχολικού ωραρίου και όπως είναι φυσικό, η δημοφιλής επιτραπέζια αντισφαίριση συμπεριλήφθηκε σε αυτές. Οργανώθηκαν εκδηλώσεις τόσο εντός σχολείων όσο και εκτός αυτών και φάνηκε γι’ άλλη μια φορά πόση ευχαρίστηση και ενδιαφέρον προκαλεί το άθλημα στους μικρούς μαθητές. Πληροφορηθήκαμε κάποιες από αυτές και τις αναφέρουμε:  

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επισκέφτηκαν την προπόνηση των διεθνών αθλητών εκατοντάδες παιδιά από δημοτικά και γυμνάσια της Αττικής. Υπολογίζεται ότι από την ομοσπονδιακή αίθουσα πέρασαν συνολικά 750 μαθητές! Έδειξαν ενδιαφέρον για βασικές πληροφορίες του αθλήματος και φωτογραφήθηκαν με τους αθλητές των εθνικών ομάδων. Την Τρίτη μάλιστα ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος θα επισκεφτούν με την ίδια αφορμή δημοτικά της Β’ Αθηνών, καθώς υπάρχουν και σχολεία που πραγματοποιούν σήμερα τις εκδηλώσεις τους για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.  

Επίσης, στη Γεννάδειο Σχολή στον Άλιμο βρέθηκε τη Δευτέρα έπειτα από πρόσκληση της διεύθυνσης ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Ο διαχρονικά κορυφαίος αθλητής της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης έπαιξε με τα παιδιά στα τραπέζια του σχολείου, φωτογραφήθηκε μαζί τους και τους μίλησε για το άθλημα. Στο δημοτικό σχολείο της Γεννάδειου Σχολής φοιτούν τα δύο κοριτσάκια του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης.  

Panellinia Sxoliki_Athlitismou_PatraΣτην Πάτρα είναι διαρκείας μία δράση για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Με πρωτοβουλία του δήμου της πόλης άρχισαν Panellinia Sxoliki_Athlitismou_Patra_2χτες και θα κρατήσουν μέχρι την Παρασκευή 6 του μήνα οι επισκέψεις σχολείων στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας. Η πλειονότητα των σχολείων είναι δημοτικά αλλά στην πορεία θα περάσουν από τις εγκαταστάσεις γυμνάσια και λύκεια. Υπολογίζεται ότι συνολικά περίπου 1.200 μαθητές και μαθήτριες θα επισκεφτούν τα στάδιο. Ξεναγούνται σε όλους τους χώρους του Παμπελοποννησιακού, ενημερώνονται για τα αθλήματα, που λειτουργούν μέσα στο στάδιο και φυσικά μέσα σε αυτά είναι και η επιτραπέζια αντισφαίριση. Στο στάδιο βρίσκεται η έδρα της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., καθώς και το κλιμάκιο των επίλεκτων αθλητών Δυτικής Ελλάδος. Στα παιδιά γίνεται ενημέρωση για τις βασικές αρχές του αθλήματος, για τις διεθνείς διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών και τις διακρίσεις των Πατρινών αθλητών σε πανελλήνιο επίπεδο. Φυσικά έχουν και τα ίδια την ευκαιρία για ψυχαγωγία με τη ρακέτα, μάλιστα παίζουν και στο ρομπότ. Επίσης τους μοιράζονται από την Τοπική Επιτροπή φυλλάδια με όλα τα σωματεία επιτραπέζιας αντισφαίρισης που λειτουργούν στην Πάτρα.

Panellinia mera_sxolikou_Nikopoulos_2Στο 9ο δημοτικό σχολείο Αλίμου πήγε ο γυμναστής και παλιός διεθνής αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Κώστας Νικόπουλος. Έκανε Panellinia mera_sxolikou_Nikopoulos_milaeiπαρουσίαση του αθλήματος, την οποία παρακολούθησε όλο το σχολείο, συνολικά 150 παιδιά. Η παρουσίαση έγινε σε προτζέκτορα και περιλάμβανε την ιστορία του αθλήματος, τον εξοπλισμό, τους βασικούς κανόνες, τα οφέλη της ενασχόλησης με το πινγκ πονγκ. Στη συνέχεια η Ε’ και η ΣΤ’ τάξη έκαναν πρακτική εξάσκηση για λίγη ώρα σε τραπέζι του σχολείου μαζί με τον προσκεκλημένο γυμναστή.

Στο 2ο δημοτικό σχολείο του Ταύρου έγινε παρουσίαση του πινγκ πονγκ από τον πολύπειρο προπονητή της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου  Άρη Τσακίρογλου. Το σωματείο εδρεύει στο σχολείο και τα παιδιά έπαιξαν ανά τάξη στα 16 τραπέζια με τη βοήθεια των αθλητών από τις ακαδημίες της ομάδας. Αρχικά έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα της φυσικής άσκησης και της ενασχόλησης με τον αθλητισμό, ενώ δόθηκαν βασικές πληροφορίες για το άθλημα. Οι μικροί μαθητές είδαν με θαυμασμό τα περίπου 100 τρόπαια του ιστορικού πλέον συλλόγου του Ταύρου και πολλοί από αυτούς τόνισαν ότι τους άρεσε πολύ η επίσκεψη στον χώρο και ότι θα ήθελαν ν’ ασχοληθούν με το άθλημα.

Να σημειωθεί τέλος ότι με την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ο στόχος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι «η άθληση πρωτίστως να αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής  και στην ενήλικη ζωή τους». 

 

* Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Καλλίνικου Κρεάνγκα στη Γεννάδειο σχολή, από την παρουσία μικρών μαθητών στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και από το δημοτικό σχολείο στον Άλιμο όπου πήγε ο Κώστας Νικόπουλος.  

Διάφορα νέα

Είσοδοςgpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped