Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Ρουμανία ο Δ.Α.Ο.Τ., στη Σερβία οι Σάρισες για τη 2η φάση του E.T.T.U. Cup γυναικών

Draw ETTU_Cup_round_2

Draw ETTU_Cup_round_2Τους αντιπάλους τους στη 2η φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών έμαθαν ο Δ.Α.Ο. Ταύρου και ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας. Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε πολύ γρήγορα μετά την ολοκλήρωση των ομίλων της 1ης φάσης και προέκυψε ότι για τους νέους ομίλους, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, το σωματείο της Αθήνας θ’ αγωνιστεί στη Ντουμπραβίτα της Ρουμανίας κι εκείνο της ακριτικής πόλης στο Νόβισαντ της Σερβίας. Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας Δ.Α.Ο.Τ. βρέθηκε απευθείας στη 2η φάση του E.T.T.U. Cup με βάση την καλή του θέση στα seeding (Νο 14), ενώ οι 3ες στην περσινή Α1, Σάρισες, κατέκτησαν με περιπέτεια την περασμένη Κυριακή τη 2η προνομιούχο θέση στο 4ο γκρουπ, το οποίο φιλοξένησαν. Από την κλήρωση της διοργάνωσης έγιναν γνωστοί και οι αντίπαλοι της ολλανδικής Ταβέρζο του Καλλίνικου Κρεάνγκα στη 2η φάση του E.T.T.U. Cup ανδρών. Την πρόκριση στην 3η φάση παίρνουν οι δύο πρώτες ομάδες από τον κάθε όμιλο.

Τέσσερα γκρουπ των 4ων ομάδων σχηματίστηκαν και στη 2η φάση του E.T.T.U. Cup γυναικών. Οκτώ ομάδες ήταν απευθείας εκεί και περίμεναν αντιπάλους και οκτώ ακόμα προκρίθηκαν από την 1η φάση. Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου κληρώθηκε στο 2ο γκρουπ, όπου είναι επικεφαλής αλλά και διοργανώτρια η ρουμανική Ντουμπραβίτα. Στο γκρουπ βρέθηκαν επίσης η Κοτσασινάν Μπελεντίγιεσι από την Τουρκία και η Ντεν Χέλντερ Νόρντκοπ από την Ολλανδία.

Οι Σάρισες, που ακόμα απολαμβάνουν την επιτυχία της πρόκρισης στην παρθενική συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκό Κύπελλο, κληρώθηκαν στο 3ο γκρουπ. Επικεφαλής και διοργανώτρια είναι η T.T.C. Νόβισαντ. Δεύτερο φαβορί είναι η  ισπανική Αρτεάλ, που επίσης μπήκε απευθείας στην 2η φάση και το γκρουπ συμπληρώνει η Αντβέρπ από το Βέλγιο.

Σημειώνεται ότι η ομάδα της Φλώρινας, που ήταν στην τέταρτη σειρά των seedingγια τη 2η φάση, θ’ αγωνιστεί πάλι καθαρά με ελληνική σύνθεση. Ο Δ.Α.Ο.Τ. μπορεί να ενισχυθεί κανονικά με τη Ρουμάνα Αντρέα Τεοντόρα Κλάπα.

Η κλήρωση στα υπόλοιπα γκρουπ της 2ης φάσης:

Στο 1ο γκρουπ:

Λουχ Βλαντιμίρ (Ρωσία)

Φρόσμπεργκ (Αυστρία)—είναι και διοργανώτρια

Ιρούν Λέκα (Ισπανία)

Πριέγκο (Ισπανία)

Στο 4ο γκρουπ:

Μπαλαγκουέρ (Ισπανία)

Κραμλόφ (Τσεχία)—είναι και διοργανώτρια

Γκράτσε (Ουκρανία)

Σπαρβάγκεν (Σουηδία)

Kreanga Diest_BelgiumΣτο E.T.T.U. Cup των ανδρών ο Κρεάνγκα θα εμφανιστεί με τη φανέλα της Ταβέρζο ύστερα από πολλά χρόνια συνεχούς ευρωπαϊκής παρουσίας με τη γαλλική Ενεμπόν. Το κλαμπ από την Ολλανδία ήταν απευθείας στη 2η φάση και μάλιστα θα φιλοξενήσει τώρα το 2ο γκρουπ, στο οποίο θα είναι και επικεφαλής. Οι αγώνες θα γίνουν στο Ζετέρμερ, επίσης στις 28-29 Οκτωβρίου και η Ταβέρζο θα κυνηγήσει την πρόκριση απέναντι στη Χόμποκεν από το Βέλγιο, τη Μαρκόζι από την Ιταλία και τη Φορτούν Κιέβου από την Ουκρανία.

Στο μεταξύ, ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής δεν έκανε το ντεμπούτο του στα φετινά ξένα πρωταθλήματα με την Ταβέρζο, αλλά με τη βελγική Ντίεστ. Για τη 2η αγωνιστική της βελγικής λίγκας η ομάδα, με την οποία συμφώνησε για μικρό αριθμό παιχνιδιών, κατέβαλλε εκτός έδρας τη Βίρτον με 5-1. Ο Κρεάνγκα είχε πολύ καλή απόδοση και νίκησε με 3-0 σετ τον Βέλγο Γιανίκ Βόστες και με 3-1 τον Πολωνό Φιλίπ Ζουμάνσκι. Αξίζει να προστεθεί ότι στην Ντίεστ έχει συμπαίκτη και τον Ρώσο Αλεξέι Σμιρνόφ, νικητή στο Τοπ 12 της Ευρώπης το 2005. Θυμίζουμε τέλος ότι στα πρώτα φαβορί του E.T.T.U. Cup των ανδρών είναι η γαλλική Ιστρ του Κώστα Παπαγεωργίου και περιμένει αντίπαλο μετά την ολοκλήρωση της 2ης φάσης.

                                    

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ