Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Α2 κατηγορία στο προσκήνιο σε άνδρες και γυναίκες

Elefsina 2017_A2_Makras_Voxa

Elefsina 2017_A2_Makras_VoxaΔιασυλλογικά πρωταθλήματα δίνουν συνέχεια αυτό το Σαββατοκύριακο στην αγωνιστική δράση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Τα βλέμματα πέφτουν κυρίως στην Α2 εθνική κατηγορία, καθώς αύριο, στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αρχίζει το πρωτάθλημα των γυναικών, ενώ θα διεξαχθούν η 4η, η 5η και η 6η αγωνιστική στην αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών. Οι αγώνες επρόκειτο να γίνουν σε δύο ημέρες, όμως επειδή την Κυριακή υπάρχει στο Σ.Ε.Φ. το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα μπάσκετ η αστυνομία επέτρεψε μόνο μέχρι το βράδυ του Σαββάτου τις αγωνιστικές δραστηριότητες σε άλλες αίθουσες του σταδίου. Το άσχημο βέβαια, είναι ότι από την αναγκαστική αλλαγή θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη κόπωση στις ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να δώσουν από τρία παιχνίδια σε μία μέρα. Σε έδρες εξάλλου, θα συνεχιστούν αυτό το διήμερο διασυλλογικά πρωταθλήματα τοπικών κατηγοριών.

Η Α2 γυναικών περιλαμβάνει 8 ομάδες. Πέντε είναι από την Αττική, δύο από τη Βόρεια Ελλάδα και μία από την Πάτρα, γι’ αυτό πέρα από την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί κάποια παιχνίδια και σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη. Προμηνύεται πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα και πέρα από τις αλλαγές, που γενικά έχουν γίνει στα ρόστερ των ομάδων, είναι ελκυστικό το στοιχείο της παρουσίας ξένων αθλητριών. Για τις πρώτες θέσεις φαίνεται ότι θα «μονομαχήσουν» ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Γ.Α.Ο. Πειραιά, το Π.Κ.Δ. Ταύρου και ο Άρης 2006, ενώ ούτε οι δύο θέσεις του υποβιβασμού δείχνουν να ξεκαθαρίζουν εύκολα. Θυμίζουμε ότι η κορυφή δίνει αυτόματα άνοδο, ενώ η 2η και η 3η ομάδα πάει σε μπαράζ. Η Καβάλα ενισχύεται με τις διεθνείς Βουλγάρες Μαρία Γιόβκοβα και Κριστίνα Βραμενκαλίεβα, οι οποίες με την ομάδα από το Πλόβντιβ, όπου αγωνίζονται στην πατρίδα τους πήραν πέρσι τη 2η θέση στο πρωτάθλημα. Αξιόλογες Βουλγάρες αθλήτριες έχουν επίσης στις τάξεις τους o Γ.Α.Ο. Πειραιά (τη Μιχαέλα Ντίμοβα), οι Φοίνικες Πάτρας (τη Νάντια Ούμπτσεβα) και ο Άρης 2006 (τη Βενέλινα Τσβέτκοβα. Με αυτά τα δεδομένα τραβάνε την προσοχή με το …καλημέρα οι αναμετρήσεις του Γ.Α.Ο.Π. με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και του Άρη 2006 με την Καβάλα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στην Α2 των ανδρών προηγούνται αήττητες έπειτα από τρεις αγωνιστικές η Α.Ε.Κ. και η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας. Έχουν από 6 βαθμούς. Θεωρητικά δυσκολότερο έργο για να μεγαλώσει το σερί έχει η Αθηνά, η οποία θα βρει μπροστά της και τον Γ.Α.Σ. Ελευσίς, που ακολουθεί στη βαθμολογία. Η Α.Ε.Κ. θα συναντήσει τη Βόχα, την Πρόοδο και τον Άρη Βούλας. Να προχωρήσει χωρίς απώλεια βαθμών θέλει και ο Ίφιτος Πατρών, που επίσης είναι στους 5 βαθμούς.

Το πρόγραμμα στην A2 κατηγορία:

Στους άνδρες:

Στις 11:00:

Ένωση Ποντίων Μελισσίων-Αθηνά Μαγκουφάνας

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Αετοί Πόλης

Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Πρόοδος

Ίφιτος Πατρών-Άρης Βούλας

Α.Ε.Κ.-Ε.Α. Βόχας

Στις 14:00:

Ε.Α. Βόχας-Ένωση Ποντίων Μελισσίων

Άρης Βούλας-Α.Ε.Κ.

Πρόοδος-Ίφιτος Πατρών

Αετοί Πόλης-Γ.Α.Σ. Ελευσίς

Αθηνά Μαγκουφάνας-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Στις 17:00:

Ένωση Ποντίων Μελισσίων-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Γ.Α.Σ. Ελευσίς-Αθηνά Μαγκουφάνας

Ίφιτος Πατρών-Αετοί Πόλης

Α.Ε.Κ.-Πρόοδος

Ε.Α. Βόχας-Άρης Βούλας

Στις γυναίκες:

Στις 11:00:

Αθηνά Μαγκουφάνας-Φοίνικες Πάτρας

Α.Ο. Άρης 2006-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Α.Ο. Καρέα-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Στις 14:00:

Φοίνικες Πάτρας-Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Α.Ο. Καρέα

Αθηνά Μαγκουφάνας-Α.Ο. Άρης 2006

Στις 17:00:

Α.Ο. Άρης 2006-Φοίνικες Πάτρας

Α.Ο. Καρέα-Αθηνά Μαγκουφάνας

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Π.Κ.Δ. Ταύρου

ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ RANKING LIST ΑΠΟ ΤΗΝ I.T.T.F.

MessinisΜήνες τώρα η ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ittf.com) έχει αλλάξει μορφή. Χτες άλλαξε εικόνα και η ενότητα της για τους παγκόσμιους πίνακες αξιολόγησης και υπεύθυνος για τη χρήσιμη ανανέωση είναι ο Δημοσθένης Μεσσήνης. Πριν από λίγο καιρό παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.) τη νέα ιστοσελίδα για το rankinglistκαι τα στατιστικά, που ετοίμασε ο Έλληνας competitionmanagerτου αθλήματος και τώρα είναι πλέον γεγονός η ανάλογη αλλαγή και στην I.T.T.F.. Καταργήθηκε μάλιστα, η μορφή με την οποία εμφανίζονταν οι πίνακες τα τελευταία χρόνια. Εκτός από το R.L. σε κάθε ηλικιακή κατηγορία η νέα ιστοσελίδα (http://ittfstats.alfaweb.gr) περιέχει διάφορες ενότητες με ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για αθλητές και εθνικές ομοσπονδίες, όπως και αποτελέσματα αθλητών από διάφορα τουρνουά. Επί τη ευκαιρία να προστεθεί ότι ο Δημοσθένης Μεσσήνης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην πόλη Τσεστόχοβα κι εργάζεται ως διευθυντής αθλήματος στο πολωνικό WorldTour, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή.  

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΥΚΗΣ

Panellinia mera_Sxolikou_epideixi_PefkiΣε μία ακόμα δράση για την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού μετείχαν προχτές στελέχη της εθνικής μας ομάδας ανδρών. Αυτή Panellinia Mera_Sxolikou_Athlitismou_Pefkiτη φορά εκτός Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής και οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος επισκέφτηκαν το 2ο και το 4ο δημοτικό σχολείο Πεύκης. Ο εκλέκτορας της εθνικής ανδρών παρουσίασε τους διεθνείς στους μαθητές και τους έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για το άθλημα. Οι πρωταθλητές μας έκαναν επίδειξη, ενώ φυσικά πρόσφεραν την ευκαιρία και στους μικρούς φίλους του πινγκ πονγκ να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους με τη ρακέτα. Περισσότερα από 400 παιδιά παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τους αθλητές και τους χειροκρότησαν θερμά. Να σημειωθεί ότι στο 2ο δημοτικό στεγάζεται ο Α.Ο. Πεύκης, σωματείο στο οποίο ήταν προπονητής ο Βατσακλής και αθλητής ο Κωνσταντινόπουλος.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ