Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Προκρίθηκε στο ταμπλό του απλού παίδων ο Αγγελάκης στη Σερβία

Στον 1ο γύρο του απλού παίδων, στο σερβικό όπεν, που γίνεται για τρίτη ημέρα στη Βρνιάτσκα Μπάνια, προκρίθηκε σήμερα ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Στην τελευταία του χρονιά σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία ο15άχρονος πρωταθλητής κυνηγά μία ακόμα διάκριση στο ετήσιο τουρνουά μετά το χρυσό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα το 2011. Με τρεις νίκες στον όμιλο προκρίθηκε στο ταμπλό των «32» και θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Στο όπεν του World Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης (I.T.T.F.) συνεχίζουν οι τέσσερις από τους πέντε Έλληνες αθλητές. Στο διπλό παίδων βρίσκονται στον 2ο γύρο ο Αγγελάκης με τον Πάρι Ζώνιο, όπως και ο Στράτος Δαμιανής με τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Ο Κωνσταντίνος Κώτσης αποκλείστηκε τόσο στο απλό όσο και στο διπλό νέων.

Στο απλό παίδων σχηματίστηκαν 14 προκριματικά γκρουπ. Ο Αγγελάκης ήταν επικεφαλής στο 8ο γκρουπ και πήρε αήττητος την 1η θέση. Κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Γάλλο Νταμιέν Λορκά, με 3-1 τον Ρουμάνο Μπογκτάν Σανγκορζάν και με 3-0 τον Τσέχο Γίρι Μαρτίνκο. Η κλήρωση του ταμπλό, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, τον φέρνει αντιμέτωπο στους «32» του αγωνίσματος με τον Γάλλο Νολάν Ζιβόν. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για αύριο στις 12:05 ώρα Ελλάδας (11:05 τοπική).

Ο 12χρονος Σγουρόπουλος κληρώθηκε στο 5ο γκρουπ. Είχε μία νίκη και δύο ήττες, έμεινε 3ος και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Νίκησε τον Βούλγαρο Ντένις Μπεκίρ με 3-0 σετ κι έχασε από τον Γάλλο Νολάν Ζιβόν με 3-0 και τον Ρώσο Αρτέμ Ζιμαρίν επίσης με 3-0 σετ.

Ο 15άχρονος Ζώνιος μετείχε στο 11ο γκρουπ κι έμεινε εκτός ταμπλό επίσης με την 3η θέση. Ξεπέρασε το εμπόδιο του Γάλλου Αντουάν Ντογιέν με 3-2 σετ, αλλά ηττήθηκε με 3-1 από τον Σουηδό Βίλμερ Τζόρκσον και με 3-1 από τον Ρώσο Ντένις Ιβόνιν.

Ο 13χρονος Δαμιανής αγωνίστηκε στο 12ο γκρουπ και περιορίστηκε στην τελευταία θέση χωρίς νίκη. Κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον Τσέχο Πάτρικ Κλος, με 3-0 από τον Σκοτσέζο Κρίστοφερ Γουίλερ και με 3-2 από τον Άγγλο Χούγκο Πανγκ.

Στο απλό νέων η πρώτη φάση περιλάμβανε 11 γκρουπ. Ο 17χρονος Κώτσης κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ κι έμεινε στην τελευταία θέση με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Έχασε από τον Σέρβο Κριστιάν Χάλας με 3-0, τον Λευκορώσο Γκλεμπ Σάμρουκ με 3-2 και τον Ούγγρο Άνταν Ζούντι με 3-0 σετ.

Στο διπλό παίδων βρίσκονται στον γύρο των «16» και τα δύο ελληνικά ζευγάρια.

Ο Αγγελάκης με τον Ζώνιο πέρασαν άνευ αγώνα τον 1ο γύρο και στον 2ο συναντούν αύριο το πρωί τους Γάλλους Ιρβέν Μπερτρά/Νταμιέν Λορκά.

Ο Δαμιανής και ο Σγουρόπουλος απέκλεισαν στους «32» τους Μπογκντάν Σανγκορζάν/Κρίστοφερ Γουίλερ από τη Ρουμανία και τη Σκωτία αντίστοιχα με 3-1 σετ (11-5, 11-3, 8-11, 11-5). Αύριο το πρωί θα κυνηγήσουν την πρόκριση στην 8άδα απέναντι στους Σουηδούς Βίκτορ Τζούλμπο/Βίλμερ Τζόρκσον.

Στο διπλό νέων ο Κώτσης βρήκε παρτενέρ στη Σερβία στο πρόσωπο του Λευκορώσου Βαλεντίν Χένιν. Στον γύρο των «32» οι δυο αθλητές αποκλείστηκαν από τους Σλοβάκους Γιουράι Ζάτκο/Τόμας Κοπάνι με 3-1 σετ (12-10, 8-11, 6-11, 1-11). Υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά αγωνίζονται στο όπεν υπό τις οδηγίες των προπονητών Λουίτζι Σκέμβρη και Νίκου Σγουρόπουλου.

 

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ