Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πήρε άριστα η Κοζάνη με το 1ο ανοιχτό αναπτυξιακό της πρωτάθλημα

Kozani anaptixiako_neoi

Kozani anaptixiako_neoiΗ Κοζάνη πέτυχε απόλυτα στο …τεστ με την πρώτη διοργάνωση πανελλήνιου τουρνουά και ανέδειξε ιδανικά το αύριο της επιτραπέζιας Kozani geniko_planoαντισφαίρισης. Ήταν παράλληλα το 1ο φετινό όπεν νεαρών ηλικιών της Βόρειας Ελλάδας, το 2ο στο πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις από κάθε πλευρά. Στο ευρύχωρο και σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης αγωνίστηκαν σε έξι κατηγορίες 154 αγόρια και κορίτσια απ’ όλη τη χώρα (προέκυψαν και 5 απουσίες της τελευταίας στιγμής), κατέθεσαν ποιότητα και πάθος για το καλύτερο αποτέλεσμα και απόλαυσαν τις συνθήκες. Η πολύπειρη από τέτοια όπεν Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οργάνωσε τους αγώνες σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κοζάνης. Συμπαραστάτες από κοντά ο δήμος και η τοπική κοινωνία, καθώς στήριξαν την προσπάθεια πολλοί χορηγοί και δίχως αμφιβολία η πόλη έκανε σωστά το επόμενο βήμα ύστερα από τον τελικό του θεσμού, που είχε φιλοξενήσει το 2016. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Δημήτρης Στάμου στους εφήβους, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παίδες, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις κορασίδες, ο Ανδρέας Καρυπίδης στους παμπαίδες, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στις παγκορασίδες και η Γεωργία Σπανού στις μίνι παγκορασίδες.

Οι τελικές συμμετοχές χωρίστηκαν σε 22 νέους, 52 παίδες, 22 κορασίδες, 40 παμπαίδες, 11 παγκορασίδες και 7 μίνι παγκορασίδες. Προέρχονταν από 17 πόλεις. Ουσιαστικό να προστεθεί για την απήχηση του τουρνουά ότι οι δηλώσεις συμμετοχής ήταν αισθητά περισσότερες, αλλά προέκυψαν ακυρώσεις και γι’ αυτό άλλωστε, δεν έγινε τελικά η κατηγορία των νεανίδων. Στην αγωνιστική δράση, που κράτησε περισσότερες από 15 ώρες τα ωράρια κύλησαν ομαλά. Το γυμναστήριο δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, είναι απολύτως λειτουργικό και μεταξύ άλλων διαθέτει ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο και προπονητήριο. Οι άνθρωποι του τοπικού σωματείου πρόσφεραν στους συμμετέχοντες νερό, χυμό, τυρόπιτα, μήλο και μπάρα δημητριακών.

Στα αγωνιστικά, τα δύο πρώτα φαβορί έφτασαν στον τελικό στις περισσότερες κατηγορίες. Στους νέους το νούμερο 2, ο Δημήτρης Στάμου, επιβλήθηκε 3-0 σετ του Αλκιβιάδη Σταματούρου (14-12, 11-6, 11-4), ο οποίος στην 4άδα είχε αποκλείσει το 1ο φαβορί, τον Κωνσταντίνο Στάμου.

Στους παίδες διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο το νούμερο 1 και το νούμερο 2 της κατηγορίας. Ο Αλέξανδρος Μαδέσης είχε την τελευταία …μπαλιά στον συναρπαστικό τελικό με τον Παναγιώτη Αδριανό (Νο 1) κι έφτασε στη νίκη με 3-2 σετ (11-6, 7-11, 11-6, 8-11, 12-10).

Kozani korasidesΣτις κορασίδες δικαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και κατέκτησε τη δεύτερη πρωτιά φέτος. Στον τελικό έκαμψε την Ελπίδα Οικονόμου με 3-1 σετ (11-1, 10-12, 12-10, 11-5). Πολύ καλή η παρουσία της Οικονόμου δεδομένου ότι ήταν νούμερο 8 στα seeding, ενώ να προστεθεί ότι στα γκρουπ η Άννα Παπαγεωργίου είχε νικήσει το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, την Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (η τελευταία πήρε …ρεβάνς σήμερα στο ματς για τις θέσεις 3-4).

Στους παμπαίδες ο Ανδρέας Καρυπίδης πανηγύρισε το παρθενικό χρυσό μετάλλιο στον θεσμό. Το νούμερο 2 του ταμπλό ξεπέρασε με 3-2 σετ στον αμφίρροπο Kozani pampaidesτελικό τον Γιάννη Πιστόλα (Νο 1). Τα σετ 5-11, 11-4, 11-9, 9-11 και 11-9.

Στις παγκορασίδες η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (νούμερο 2 του όπεν) έδωσε την ιδανική συνέχεια στην 1η θέση, που είχε κατακτήσει στην αρχή του μήνα στο τουρνουά του Ολυμπιακού. Στον τελικό κατέβαλλε το 1ο φαβορί, τη Νεφέλη Καφάτου με 3-1 σετ (11-7, 10-12, 11-4, 11-6). Να σημειωθεί ότι στα πέντε σετ κρίθηκε ο μικρός τελικός όπου συναντήθηκαν οι συμπαίκτριες στην Αθηνά Νέου Φαλήρου Ερμιόνη Γκόγκα (νικήτρια) και Μαρία Χελβατζιάν.

Kozani parousiasi_telikonΣτις μίνι παγκορασίδες τέλος, τα κοριτσάκια έως 10 ετών, που φυσιολογικά δέχτηκαν πολύ χειροκρότημα, πρώτευσε η Γεωργία Σπανού. Το 1ο φαβορί νίκησε στον τελικό το 2ο, τη Χριστίνα Τζενίδη, με 3-1 σετ (11-5, 11-5, 9-11, 11-8).

Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Το πρωί του Σαββάτου έγινε η τελετή έναρξης. Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν παρόντες ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Κοζάνης Γιάννης Ιωαννίδης. Παραβρέθηκαν επίσης ο γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Τάκης Τζόβολος και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, ο οποίος είχε τη συμμετοχή και των δύο υιών του στο τουρνουά του Σάββα και του Απόστολου.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε αθλητές, προπονητές, συνοδούς και φιλάθλους και επαίνεσε την προσπάθεια του τοπικού σωματείου επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Εξέφρασε τη χαρά του «που σε ένα υπέροχο γυμναστήριο, όπως αυτό στη Λευκόβρυση, διεξάγεται μία ακόμα σημαντική αθλητική διοργάνωση», ευχήθηκε ν’ απολαύσουν τη φιλοξενία οι αποστολές κι ευχαρίστησε ξεχωριστά τους εθελοντές που φροντίζουν για τις πρώτες βοήθειες. Καλωσόρισμα απηύθυνε και ο πρόεδρος του Σ.Ε.Α. Κοζάνης Κώστας Διδασκάλου. Στον Λευτέρη Ιωαννίδη απένειμε τιμητική πλακέτα η ομοσπονδία μέσω του γενικού γραμματέα της, ενώ ο Σ.Ε.Α. Κοζάνης βράβευσε τον προπονητή Νίκο Οικονόμου για τη μεγάλη προσφορά του στην επιτραπέζια αντισφαίριση της Βόρειας Ελλάδας. Το τελετουργικό περιλάμβανε και χορευτικό πρόγραμμα από τη Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης.   

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης δεν μπόρεσε να παραστεί στους αγώνες λόγω υποχρέωσης με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά είχε ετοιμάσει χαιρετισμό, τον οποίο διάβασε ο Χρήστος Τριγωνάς. «Στην Κοζάνη αρχίζει φέτος ο κύκλος των Πανελλήνιων ανοικτών αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της Βόρειας Ελλάδας. Αρχίζει με θαυμάσιους οιωνούς και πιστεύω ότι η αγωνιστική χρονιά 2017-2018 θα προσθέσει νέα θετικά πρόσημα στον θεσμό. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τα στελέχη της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας, το δραστήριο σωματείο – μέλος μας Σ.Ε.Α. Κοζάνης, τη φιλόξενη Δημοτική Αρχή της πόλης που μας παραχώρησε το Κλειστό της Λευκόβρυσης, τους εργαζόμενους εδώ, τους επιχειρηματίες της πόλης που όλοι μαζί και ο καθένας από την μεριά του, συμβάλλουν στη διοργάνωση», ανέφερε το προεδρικό μήνυμα και σε άλλο σημείο επισήμανε: «Η Κοζάνη έχει αποδείξει την οργανωτική της δεινότητα και την προσήλωση της στο άθλημα. Όλη η πόλη συμμετέχει και αυτό μας κάνει περήφανους έτσι όπως ανοίγει την αυλαία των αναπτυξιακών Βόρειας Ελλάδας. Είμαι σίγουρος ότι η διοργάνωση θα γράψει όμορφη ιστορία από κάθε άποψη. Επίσης σας προτρέπω να περιηγηθείτε στην ιστορική Μακεδονική πόλη, να περάσετε από την Πλατεία Νίκης, να θαυμάσετε το καμπαναριό του Αγίου Νικολάου και τις υπέροχες αγιογραφίες του ναού, να δείτε τα πέριξ της πλατείας αρχιτεκτονικά αξιοθέατα, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, να σεργιανίσετε, να ανακαλύψετε και να μην ξεχάσετε να απολαύσετε την περίφημη όσο και νόστιμη κουζίνα της Κοζάνης».

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο Κώστας Διδασκάλου στις μίνι παγκορασίδες, ο Λευτέρης Ιωαννίδης στις παγκορασίδες, ο Γιάννης Ιωαννίδης στους παμπαίδες, ο ταμίας Δημήτρης Ζέρβας με τον γενικό γραμματέα του Σ.Ε.Α. Κοζάνης Σάββα Χριστοδούλου στις κορασίδες, ο Τάκης Τζόβολος στους παίδες και ο Χρήστος Τριγωνάς στους νέους.  Η ιστοσελίδα των ανοιχτών πρωταθλημάτων 2017-2018πρόσφερε onlineενημέρωση (http://www.ttscore.io/event/26), ενώ ρεπορτάζ, φωτογραφίες και άλλα στοιχεία θα βρείτε και στο σάιτ της διοργάνωσης, που δημιούργησε ο Σ.Ε.Α. Κοζάνης (http://kozani2017.seak.gr).

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Αθηνά Μαγκουφάνα)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Παναγιώτης Αδριανός (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Ηλίας Σταματόπουλος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Ελπίδα Οικονόμου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Ο.Α. Χανίων)

4. Άννα Παπαγεωργίου (Αθηνά Μαγκουφάνα)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Ανδρέας Καρυπίδης (Αίας Ευόσμου)

2. Γιάννης Πιστόλας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

3. Σωτήρης Μούσιας (Σάρισες Φλώρινας)

4. Παναγιώτης Πασκάλης (Α.Ο. Δόξα Πεύκης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Νεφέλη Καφάτου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Ερμιόνη Γκόγκα (Αθηνά Ν. Φαλήρου)

4. Μαρία Χελβατζιάν (Αθηνά Ν. Φαλήρου)

Kozani Mini_pagorasidesΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας)

2. Χριστίνα Τζενίδη (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

3. Ειρήνη Χρυσοστομίδου (Σάρισες Φλώρινας)

4. Δέσποινα Γκέσσα (Σάρισες Φλώρινας)

Να αναφέρουμε τέλος και τους 33 χορηγούς που στήριξαν το κοζανίτικο όπεν:

  1. «ALFA» προϊόντα ζύμης
  2. Ελένη Β. Γάκη φούρνος
  3. Τσικριτζής-Καντίνα ταχυφαγείο
  4. Πανουκίδης Γεώργιος συνεργείο αυτοκινήτων
  5. TOP SYSTEM ανταλλακτικά αυτοκινήτων
  6. Κοτόπουλα «Αλέκος»
  7. «Πενήντα-Πενήντα» καφενές-μεζεδοπωλείο
  8. «Θεόφιλος» ταβέρνα
  9. Αθανασιάδης Δ. βιβλιοπωλείο
  10. Προϊόντα ΚΡΟΚΟΥ ΑΕΒΕ
  11. BERGERS STORIES Νατσιός Χ.
  12. «ΠΟΥΧΙΑΣ» Μεταφορική
  13. «ΑΣΛΑΝ» cafe-bar-meze
  14. «Στου αιώνα την παράγκα» μεζεδοπωλείο
  15. «Πέλαγος» ψαροταβέρνα
  16. «Εντύπωσις» τυπογραφείο
  17. «Άνεσις» ξενοδοχείο
  18. «Νεφέλη» ξενοδοχείο
  19. «Κατερίνα» ξενοδοχείο
  20. «Έλενα» ξενοδοχείο
  21. «Αλιάκμων» ξενοδοχείο
  22. «Ερμιόνιο» ξενοδοχείο
  23. Μπάγγος Μ. οικοδομικά υλικά
  24. e-pingpongshop.com Κατσαντώνης Ι.
  25. ΕΝΤΕΚΑ DISTILLERY
  26. EUROTAXI 24610 40500
  27. «Επί Χάρτου» ΛΙΟΓΑΣ Κ. χαρτικά
  28. Μηχανουργική Καπαγιαννίδης-Σισμάνης
  29. Πάπυρος BOOKSTORE
  30. Μιχαηλίδης Αναλώσιμα-Ανταλλακτικά-Service
  31. Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. Ν. Κοζάνης
  32. AGIP Γκανάτσιος Παν.
  33. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Κοζάνης 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ