Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έχασε 3-1 από τη Λα Ρομάν, έπεσε στην 3η θέση του γκρουπ η Οστράβα του Γκιώνη

Gio CL_me_Siaho

Gio CL_me_SiahoΣημαντικό έδαφος στην προσπάθειά της να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ C και να προχωρήσει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχασε χτες βράδυ η Οστράβα του Παναγιώτη Γκιώνη. Για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου κάμφθηκε στην έδρα της με 3-1 από τη γαλλική Λα Ρομάν, με την οποία ισοβαθμούσε στη 2η προνομιούχο θέση. Η ομάδα της Τσεχίας έπεσε τώρα στην 3η θέση (ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο άλλο ματς της ίδιας αγωνιστικής) και στον 2ο γύρο θα έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο για την πρόκριση. Επιπλέον ντεζαβαντάζ για το ενδεχόμενο ισοβαθμίας είναι και ότι υστερεί αρκετά στα σετ έναντι των Γάλλων, καθώς πήρε 4 και έχασε 11. Ο Γκιώνης έδωσε ένα ματς και γνώρισε ήττα με 3-0 σετ από Κινέζο αθλητή.  

Οστράβα και Λα Ρομάν είχαν από μία νίκη μέχρι χτες και ο μεταξύ τους αγώνας ήταν και για τους δύο το ίδιο κρίσιμος. Η Λα Ρομάν είχε μικρό προβάδισμα στα προγνωστικά, όχι μόνο γιατί είναι το 2ο φαβορί του γκρουπ και η περσινή κάτοχος του E.T.T.U. Cup (σ.σ. η δεύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση), αλλά και γιατί έχει στη σύνθεσή της δύο Κινέζους. Τον Τσεν Τιανγιουάν, που έχει πάρει τη γαλλική υπηκοότητα και τον νεαρό Βέι Σιάχο. Σημειωτέον ότι αυτή τη φορά ήταν εκτός τριάδας ο Ρουμάνος Άντριαν Κριζάν, που είχε πάρει μέρος στους δύο προηγούμενους αγώνες και στη θέση του αγωνίστηκε ο Γάλλος Μπρις Ολιβιέ. Πράγματι, οι δύο Ασιάτες ήταν αυτοί που χάρισαν τη νίκη στο γαλλικό κλαμπ, αφού η γηπεδούχος δεν βρήκε λύσεις απέναντί τους. 

Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε στη θέση 2 και στο δεύτερο στη σειρά ματς αντιμετώπισε τον Βέι. Δεν μπόρεσε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και την ίδια ώρα ο αριστερόχειρας Κινέζος έδειξε μεγάλες δυνατότητες απέναντι στην άμυνα. Ο πρωταθλητής μας έχασε 3-0 σετ και μόνο στο 2ο πίεσε πολύ. Η Οστράβα θα έχανε 3-0 αν ο Τσέχος Τρέγκλερ δεν έκανε ανατροπή από 0-2 σετ κόντρα στον Ολιβιέ, αλλά στη συνέχεια ο Σέρβος Καρακάσεβιτς, που χτες τοποθετήθηκε 1ος παίκτης, υπέστη και δεύτερη ήττα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Οστράβα-Λα Ρομάν 1-3:

Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς-Τσεν Τιανγιουάν 0-3 (8-11, 6-11, 4-11)

Παναγιώτης Γκιώνης-Βέι Σιάχο 0-3 (5-11, 8-11, 6-11)

Τόμας Τρέγκλερ-Μπρις Ολιβιέ 3-2 (3-11, 7-11, 12-10, 11-4, 11-7)

Καρακάσεβιτς-Βέι 1-3 (9-11, 11-5, 4-11, 7-11)

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ C η πρωτοπόρος Οχσενχάουζεν φιλοξενεί αύριο στη Γερμανία την αυστριακή Βάλτερ Βελς και είναι φαβορί για να κάνει το 3 στα 3. Η 4η αγωνιστική θα διεξαχθεί σ’ έναν μήνα. Στις 22 Νοεμβρίου η Οστράβα θ’ αντιμετωπίσει εντός έδρας την Οχσενχάουζεν και μία μέρα μετά η Βάλτερ Βελς θα υποδεχτεί τη Λα Ρομάν.

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Α.ΜΕ.Α. ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ Ο ΜΟΥΧΘΗΣ

Στο Βέλγιο εξάλλου, θα δοθεί η συνέχεια στα φετινά διεθνή τουρνουά των αθλητών με αναπηρίες και θα υπάρχει και ελληνική συμμετοχή. Ο Γιώργος Μουχθής μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες για να πάρει μέρος στο όπεν του Βελγίου, το οποίο θα διεξαχθεί στο κοντινό Σεντ Νίκλας από το Σάββατο έως τη Δευτέρα. Θα είναι η πρώτη διεθνής συμμετοχή μετά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας. Ο πρωταθλητής Ελλάδας της κατηγορίας 6 (των ορθίων) θ’ αγωνιστεί στο απλό, αλλά και στο ομαδικό με συμπαίκτη τον Ρουμάνο Μπόμπι Σίμιον (νούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη της κλάσης 6). Ο συγκεκριμένος αθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Α.ΜΕ.Α. και η θέση στο βάθρο θα είναι και ο στόχος με τον Μουχθή στο ομαδικό. Επιδιαιτήτρια των αγώνων θα είναι η Κωνσταντίνα Κρόττα.   

 

* Η φωτογραφία από τον αγώνα του Γκιώνη με τον Σιάχο είναι από τη μετάδοση του αγώνα στο ίντερνετ

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ