Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αρχίζουν αύριο την προσπάθειά τους στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό για τους Y.O.G. Σγουρόπουλος και Γερασιμάτου

Split Sgouros_kai_Gerasimatou

Split Sgouros_kai_GerasimatouΤριάντα δύο αθλητές και 27 αθλήτριες διεκδικούν το προσεχές τριήμερο στο Σπλιτ της Κροατίας από 4 εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων του 2018 και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα είναι για πρώτη φορά παρούσα σε αυτό το συναρπαστικό κυνήγι. Ο 17χρονος Γιάννης Σγουρόπουλος και η 16άχρονη Ιωάννα Γερασιμάτου είναι αυτοί που θα την εκπροσωπήσουν στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης και φυσικά οι φιλοδοξίες φτάνουν μέχρι την πρόκριση για το Μπουένος Άιρες. Τις ελπίδες αυτές εκφράζει κυρίως ο σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων, που είναι κι από τα φαβορί των αγώνων, ωστόσο και η νεαρή αθλήτρια του Α.Ο. Ταταύλα μπορεί, αν παίξει ελεύθερα, να διεκδικήσει καλό πλασάρισμα και γιατί όχι να εξελιχθεί σε μία από τις εκπλήξεις. Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί στο Sportski Centar «Gripe». Οι διεθνείς μας θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή (στη φωτό όλοι μαζί στο γυμναστήριο μετά την τελευταία προπόνηση). Αργά το απόγευμα έγινε η κλήρωση των γκρουπ και προέκυψαν οι αντίπαλοι για την αυριανή πρώτη φάση του Προολυμπιακού.

Ο Σγουρόπουλος, ως 2ο φαβορί των αγώνων, είναι επικεφαλής στο 2ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τον Όυεν Κάθκαρτ από την Ιρλανδία, τον Βλάντισλαβ Ούρσου από τη Μολδαβία και τον Γιου Κινχάνγκ από το Αζερμπαϊτζάν. Κάνει πρεμιέρα αύριο στις 11:00 Ελλάδας απέναντι στον Ούρσου στο τραπέζι 2. Στις 15:50 κοντράρεται με τον Κάθκαρτ (τραπέζι 1) και στις 18:30 με τον κινεζικής καταγωγής Γιου. Η Γερασιμάτου βρέθηκε στο 4ο γκρουπ με αντιπάλους τη Σαμπίνα Σουρτζάν από τη Σερβία (επικεφαλής) και την Οζγκέ Γιλμάζ από την Τουρκία. Αρχίζει τα παιχνίδια της στο γκρουπ απέναντι στη Σουρτζάν στις 14:30 και τα ολοκληρώνει με τη Γιλμάζ στις 20:30. Το laola1.tv θα έχει απευθείας μεταδόσεις αγώνων στο ίντερνετ και όπως έχει φανεί από το πρόγραμμά της θα καλύπτει τα τραπέζια 1 και 2. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΥ

Τα δύο παιδιά έκαναν δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. λίγες ώρες πριν από την αναχώρησή τους για την όμορφη πόλη της Δαλματίας. «Είμαι αισιόδοξος και σκέφτομαι μόνο την πρόκριση. Το ότι είμαι ένα από τα φαβορί δεν με αγχώνει καθόλου. Θα πάω να παίξω το παιχνίδι μου και ο στόχος μου είναι να περάσω για το Μπουένος Άιρες και να κάνω πραγματικότητα μία μεγάλη επιθυμία μου. Θεωρώ ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση τόσο παιχτικά όσο και σε φυσική κατάσταση. Σε αυτό με έχουν βοηθήσει αρκετά και οι αγώνες και οι προπονήσεις στη Σουηδία», τόνισε ο Σγουρόπουλος και η Γερασιμάτου από την πλευρά της ανέφερε: «Το Προολυμπιακό τουρνουά είναι πρωτόγνωρη και πολύ σημαντική εμπειρία για μένα διότι συμμετέχουν οι 27 καλύτερες αθλήτριες από κάθε χώρα. Όλες οι αθλήτριες είναι πολύ αξιόλογες και μπορώ να αποκομίσω πολλά, ακόμα και στις ωρες που δεν θα παίζω, αλλά θα παρακολουθώ. Βασικά θα κοιτάξω να παίξω χωρίς άγχος διότι δεν έχω να χάσω κάτι άλλα μόνο να κερδίσω. Στόχος μου είναι να πάρω μια από τις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου, ώστε να έχω περισσότερα παιχνίδια. Αν το καταφέρω, τότε θα επιδιώξω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από νέες αξιόλογες εμφανίσεις. Θεωρώ πως είναι δύσκολη υπόθεση η πρόκριση, ωστόσο με πίστη και πείσμα όλα μπορούν να συμβούν».

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ο τρόπος, με τον οποίο διεξάγεται το τουρνουά, περιλαμβάνει τρία στάδια: Το πρώτο είναι τα γκρουπ. Σχηματίζονται 8 των 3ων, 4ων ή 5 αθλητών/τριών και τα παιχνίδια γίνονται αύριο. Το Σάββατο ακολουθεί το δεύτερο στάδιο με νοκ άουτ ματς και την Κυριακή το τρίτο επίσης με νοκ άουτ.

Στο πρώτο στάδιο οι νικητές καθώς και οι 2οι από το κάθε γκρουπ προκρίνονται στη δεύτερη φάση και πάνε στο Draw «A». Οι αθλητές/τριες, που θα τερματίσουν 3οι ή 4οι στα γκρουπ συνεχίζουν στη δεύτερη μέρα στο Draw «B». Όποιος/α μείνει στην 5η θέση ολοκληρώνει την αγωνιστική παρουσία του.

Στο δεύτερο στάδιο χρησιμοποιείται το προοδευτικό νοκ άουτ σύστημα προκειμένου να βγάλει την τελική θέση για κάθε αθλητή, με εξαίρεση μόνο τον αγώνα για τις θέσεις 1 και 2. Οι φιναλίστ του τελικού στο Draw«A» γίνονται άμεσα οι δύο πρώτοι προκρινόμενοι για το Μπουένος Άιρες. Οι υπόλοιποι 14 αθλητές συνεχίζουν στο Draw «C» του Προολυμπιακού.

Στο τρίτο στάδιο εφαρμόζεται ξανά το προοδευτικό νοκ άουτ ώστε να προκύψει τελική θέση για κάθε αθλητή, με εξαίρεση το παιχνίδι για τις θέσεις 1 και 2. Οι φιναλίστ του συγκεκριμένου ταμπλό θα περάσουν στο Draw «C» για να παίξουν και την Κυριακή. Οι 14 αθλητές, που είχαν απομείνει από το Draw «A» και οι 2 που κάλυψαν τις πρώτες θέσεις στο Draw «B» θ’ αγωνιστούν σε απλό νοκ άουτ σύστημα στο Draw «C». Οι φιναλίστ αυτού του τελευταίου ταμπλό γίνονται ο 3ος και ο 4ος προκρινόμενος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων του 2018. Οι ηττημένοι των ημιτελικών στο Draw «C» θα δώσουν ένα επιπλέον ματς μεταξύ τους για να προκύψει σε αγόρια και κορίτσια ο 1ος και ο 2ος αναπληρωματικός για το Μπουένος Άιρες. Όλα τα επί μέρους ματς κρίνονται υπέρ του καλύτερου των 7 σετ.

* Δύο παιδιά, που έχουν γεννηθεί τον Αύγουστο του 2003 είναι τα μικρότερα, που θα μετάσχουν στο Προολυμπιακό. Ο Λετονός Ντάνιελ Κόγκανς είναι γεννημένος στις 6 Αυγούστου 2003, ενώ η Ολλανδέζα Έμιν Ερνστ έκλεισε τα 14 χρόνια ζωής στις 20 Αυγούστου. Φυσικά όλοι οι συμμετέχοντες είναι γεννημένοι από το 2000 κι έπειτα.

* Ελληνική συμμετοχή υπάρχει και σε άλλη διεθνή διοργάνωση, που γίνεται από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου παίρνουν μέρος στο όπεν παίδων-κορασίδων της Σλοβακίας, που φιλοξενείται στην Μπρατισλάβα. Κάνουν πρεμιέρα αύριο με το ομαδικό κορασίδων κι έχουν κληρωθεί στο 7ο γκρουπ. Είναι επικεφαλής και αντιμετωπίζουν την Τσεχία, την κινεζική Ταϊπέι και την Αυστρία.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ