Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διεκδικεί μετάλλιο στο ομαδικό κορασίδων η Ελλάδα στο τουρνουά της Σλοβακίας

Grammatopoulou-Xrisopoulou diplo_Croatian

Grammatopoulou-Xrisopoulou diplo_CroatianΠολύ δυνατή αρχή έκαναν η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο διεθνές όπεν παίδων-κορασίδων της Σλοβακίας, που άρχισε το πρωί στην Μπρατισλάβα. Με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες πήραν πανηγυρικά την 1η θέση στο 7ο γκρουπ του ομαδικού κορασίδων κι έχοντας byeστον 1ο γύρο του ταμπλό βρίσκονται ήδη στα προημιτελικά και στο καθοριστικό ματς για τα μετάλλια. Θα έχουν δύσκολο έργο κόντρα στην Ουκρανία Α, που είναι 1ο φαβορί του αγωνίσματος, ωστόσο αν επαναλάβουν τη σημερινή θαυμάσια εμφάνιση, τότε μπορούν σίγουρα να μπουν στην 4άδα και γιατί όχι να βρεθούν ψηλότερα. Από σήμερα το πρόγραμμα του (ενταγμένου στο World Junior Circuit) τουρνουά περιλαμβάνει ακόμα το απλό και το διπλό κορασίδων, όπου επίσης έχουν φιλοδοξίες οι αθλήτριες του Γ.Α.Ο. Πειραιά. Πριν λίγη ώρα στο μεταξύ, προέκυψαν και οι επόμενοι αντίπαλοι των διεθνών μας στο Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό τουρνουά του Σπλιτ. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος αναλαμβάνει …επικίνδυνη αποστολή κόντρα στον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα στο Draw «A», ενώ η Ιωάννα Γερασιμάτου περνά χωρίς αγώνα έναν γύρο στο Draw «B» και περιμένει νικητή από το ζευγάρι, που είναι ακριβώς από κάτω της στο ταμπλό. 

Το όπεν της Σλοβακίας άρχισε με το ομαδικό. Η Ελλάδα ήταν επικεφαλής στο 7ο γκρουπ και επιβεβαίωσε τον …ρόλο της. Στον εναρκτήριο αγώνα το ελληνικό δίδυμο νίκησε 3-0 την Αυστρία χωρίς να χάσει ούτε σετ. Η Παπαδημητρίου επιβλήθηκε 3-0 σετ της Νατάσας Τζορτζεβιτς, η Γραμματοπούλου 3-0 της Σοφίας Τσεν και οι δυο τους επικράτησαν με το ίδιο σκορ και στο διπλό 3-0 με τις ίδιες αντιπάλους.

Το απόγευμα η ομάδα έδωσε ντέρμπι με την κινεζική Ταϊπέι και βγήκε νικήτρια με 3-2. Στο πρώτο ματς η Παπαδημητρίου έκαμψε με 3-2 σετ τη Λιου Ρου Γιουν. Αργότερα η Γραμματοπούλου έχασε 3-1 από τη Τσενγκ Που Σουάν και στο διπλό η ελληνική ομάδα ξαναπήρε προβάδισμα νικώντας τις ίδιες αθλήτριες με 3-1 σετ. Στο τέταρτο στη σειρά παιχνίδι η Παπαδημητρίου λύγισε με 3-1 από τη Τσενγκ και στο φινάλε η Γραμματοπούλου κατέβαλλε τη Λιου με 3-0 σετ.

Το βράδυ τα κορίτσια έκαναν το 3 στα 3 με νέα νίκη 3-0 επί της Τσεχίας. Αρχικά η Παπαδημητρίου ξεπέρασε με 3-1 σετ την Κλάρα Χραμπίκοβα, έπειτα η Γραμματοπούλου λύγισε με 3-2 τη Γιάνα Βαζέντοβα και μαζί οι δύο αθλήτριες πήραν και το διπλό απέναντι στις ίδιες αθλήτριες με 3-1.

Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει ταμπλό των «16». Η Ελλάδα πέρασε bye στα προημιτελικά κι εκεί αναμετριέται το πρωί (10:00 δική μας ώρα) με την Ουκρανία Α. Νίκη σημαίνει εξασφάλισης θέσης στα μετάλλια καθώς δεν υπάρχει «μικρός» τελικός. Στα προκριματικά η Ουκρανία Α είχε αναδειχτεί νικήτρια στο 1ο γκρουπ.  

Στο απλό κορασίδων 8 αθλήτριες από τα seedingμπήκαν απευθείας σε ταμπλό των «64». Στα προκριματικά σχηματίστηκαν 16 γκρουπ και όλα τα ματς γίνονται αύριο με το σύστημα «πουλ». Η Γραμματοπούλου μπήκε επικεφαλής στο 3ο γκρουπ. Θ’ αντιμετωπίσει την Κλαούντια Καραζέα από τη Ρουμανία, τη Βέρα Βολκάβα από τη Λευκορωσία και τη Σάρα Μπιλκοβίκοβα από τη Σλοβακία.

Η Παπαδημητρίου είναι επικεφαλής στο 11ο γκρουπ. Έχει αντιπάλους τη Γιάνα Ριέρα από την Ισπανία, την Αντριάνα Ιλάσοβα από τη Σλοβακία και τη Σουζανα Κόβαλτσουκ από την Πολωνία. Οι αγώνες της Γραμματοπούλου με την Μπιλκοβίκοβα και της Παπαδημητρίου με την Κόβαλτσουκ γίνονται στο τραπέζι 1 (18:10 και 18:35 αντίστοιχα) και οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει livestreaming από δύο τραπέζια (είναι στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=ej3b_alh-vA).

Στο διπλό κορασίδων τα κορίτσια είναι νούμερο 7 και περνάνε απευθείας στον 2ο γύρο. Στους «32» θα συναντήσουν τις νικήτριες από τον αγώνα Σαρλότ Λουτζ/Σοφία Ρέι (Γαλλία)-Μόρα Άρβιντσον/Χάνα Χόλγκερσον (Σουηδία). Ο αγώνας γίνεται το πρωί της Κυριακής.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑ Ο ΠΛΕΤΕΑ…

Στο «μέτωπο» του Προολυμπιακού της Κροατίας στο μεταξύ, ο Σγουρόπουλος πληροφορήθηκε το βράδυ ότι στον γύρο των «16» του ταμπλό Α βρίσκει μπροστά του τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα. Η πρόκριση με τη 2η και όχι την 1η θέση από τον όμιλό του έκανε αυτομάτως πιο δύσκολη την αποστολή του και τελικά η κλήρωση του επιφύλαξε από την αρχή των νοκ άουτ το νούμερο 1 της ευρωπαϊκής κατάταξης! Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων είχε νικήσει τον Πλετέα στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Γκιμαράες και είχε χάσει τον Σεπτέμβριο στο καθοριστικό ματς για το χρυσό μετάλλιο στο Τοπ 10 νέων της Ευρώπης στο Γουόρτσεστερ της Αγγλίας! Ο αγώνας γίνεται αύριο, στις 12.30 ώρα Ελλάδας, στο τραπέζι 1 και μεταδίδεται ζωντανά από το laola1.tv. Αν ο Σγουρόπουλος προχωρήσει τότε θα συναντήσει στην 8άδα τον νικητή από το ματς Κέι Στούμπερ (Γερμανία)-Μασιέι Κολοτζιέτσικ (Αυστρία). Για τον Πλετέα να προσθέσουμε ότι αναδείχτηκε νικητής του 1ου γκρουπ με δύο θετικά αποτελέσματα σε ισάριθμα ματς.

Η Ιωάννα Γερασιμάτου συνεχίζει στο Draw «B». Είναι στην κορυφή του ταμπλό,  περνάει χωρίς αγώνα στην 8άδα κι εκεί θ’ αντιμετωπίσει αύριο στις 17:45 είτε τη Σνεζάνα Μάρκοβιτς από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη είτε τη Σαμπίνα Μουσάγεβα από τη Λετονία. Η Μάρκοβιτς περιορίστηκε στην 4η θέση του 7ου γκρουπ και η Μουσάγεβα στην 3η του 6ου.  

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ