Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ντεμπούτο με το δεξί στην Ιταλία η Παπαδάκη

Ιδανικό ντεμπούτο έκανε στην Ιταλία και γενικά σε ξένο πρωτάθλημα η Αγγελίνα Παπαδάκη! Το βράδυ το Σαββάτου η 23χρονη διεθνής φόρεσε πρώτη φορά τη φανέλα της Νορμπέλο σε επίσημο ματς και τη βοήθησε καθοριστικά να επικρατήσει στην εκκίνηση της Α1 εθνικής κατηγορίας. Την ίδια ημέρα επίσης, συνεχίστηκε για τέσσερις ακόμα Έλληνες «ξενιτεμένους» η αγωνιστική δράση σε τρεις άλλες ευρωπαϊκές χώρες: Της Μαρίας Χριστοφοράκη και της Φιλαρέτης Εξάρχου στη Σουηδία και τη σούπερ κατηγορία, του Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Γερμανία και την Μπουντεσλίγκα 2 και του Γιώργου Φραγκούλη στην 3η κατηγορία της Γαλλίας.

Η Α1 κατηγορία γυναικών της Ιταλίας είναι χρονικά το τελευταίο πρωτάθλημα, που έκανε πρεμιέρα, από αυτά στα οποία μετέχουν φέτος Έλληνες πρωταθλητές. Η Νορμπέλο αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Κουάρτρο Μόρι και την κατέβαλλε με 4-1 χωρίς να περάσει μεγάλη δυσκολία. Στο εναρκτήριο ατομικό παιχνίδι η Παπαδάκη νίκησε την Ογκουντέλε από τη Νιγηρία με 3-0 σετ. Αγωνίστηκε ξανά στο πέμπτο στη σειρά παιχνίδι και ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ιταλίδας Πιλόνι με 3-0 σετ γράφοντας το τελικό σκορ. Η αριστερόχειρας αθλήτρια εμφανίστηκε απόλυτα έτοιμη στην πρώτη εμφάνισή της σε πρωτάθλημα του εξωτερικού και ικανοποίησε ιδιαίτερα το τεχνικό τιμ και τα υπόλοιπα στελέχη της ομάδας της Σαρδηνίας. Σίγουρα τη βοήθησαν η 15ήμερη προετοιμασία με τη νέα της ομάδα και τα τρία φιλικά παιχνίδια στη Βόρεια Ιταλία και αξίζει να θυμίσουμε ότι σε διεθνές επίπεδο επανεμφανίστηκε μόλις πριν από 20 μέρες, στον αγώνα της εθνικής ομάδας με την Ουκρανία, ύστερα από απουσία 2,5 χρόνων.

Στην κορυφαία κατηγορία της Σουηδίας και τον όμιλο του Βορρά η Χριστοφοράκη και η Εξάρχου είχαν με τη Στόρφορς δύο αγώνες μέσα στην ίδια ημέρα. Στο γυμναστήριο της Άνγκμπι, στην πόλη Βαλίνγκμπι (δίπλα στη Στοκχόλμη), αντιμετώπισαν την τοπική ομάδα για τη 2η αγωνιστική και τη Γιούνο για την 3η αγωνιστική. Απέναντι στην Άνγκμπι, που είχε κατακτήσει την 3η θέση στο περσινό πρωτάθλημα, η Στόρφορς είχε πολύ δύσκολο έργο και τελικά λύγισε με 6-3. Η Εξάρχου έδωσε αρχικά το προβάδισμα στην ομάδα της (3-0 τη Μαρία Ένγκελσον), όμως στο δεύτερο παιχνίδι της έχασε από τη (διεθνή Σουηδέζα και με αμυντικό στυλ παιχνιδιού) Λίντα Μπέργκστρομ με 3-2 σετ και στο φινάλε της αναμέτρησης από τη (διεθνή μέχρι πριν από λίγα χρόνια) Σουηδέζα Καρολίν Βέρσαλ με 3-0 σετ. Η Χριστοφοράκη άρχισε πολύ καλά νικώντας τη Βέρσαλ και την Ένγκελσον με 3-0 σετ, όμως ηττήθηκε με 3-1 σετ από τη Μπέργκστρομ στον πολύ κρίσιμο 8ο επί μέρους αγώνα.

Στο επόμενο ματς η Στόρφορς πέτυχε εύκολη νίκη με 6-0 εναντίον της Γιούνο με τις διεθνείς αθλήτριες να σημειώνουν από δύο θετικά αποτελέσματα. Η Χριστοφοράκη επιβλήθηκε της Καταρίνα Λάρσον με 3-0 και της Μπάρμπρο Βίκτορσον με 3-2 σετ. Η Εξάρχου επικράτησε της Γιουράιτε Μπραζαϊτάιτε με 3-1 και της Λάρσον με 3-2 σετ. Η Στόρφορς παρουσιάζει αυτή τη στιγμή μία νίκη και δύο ήττες και είναι μέσα στον στόχο της πρώτης 4άδας ώστε να συνεχίσει στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Αρχικά αγωνίζονται σε έναν γύρο 8 ομάδες στον Βορρά και ισάριθμες στον Νότο και οι τέσσερις πρώτες από τους δύο ομίλους θα πάνε σε νέα ματς με το σύστημα «ένας προς όλους» για τις θέσεις 1-8. Μία φορά τον Νοέμβριο και μία τον Δεκέμβριο θα γίνουν πάλι από δύο αγωνιστικές σ’ ένα γυμναστήριο για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση.

Στη Β΄κατηγορία της Γερμανίας και τον όμιλο του Βορρά η Κολονία του Παπαδημητρίου γνώρισε την πρώτη ήττα της ύστερα από πέντε αγώνες. Κάμφθηκε εκτός έδρας με 9-4 από τη Σίεκ και τώρα είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς. Ο 28άχρονος πρωταθλητής αγωνίστηκε ξανά ως 2ος παίκτης της ομάδας του. Αρχικά έχασε από τον Γουάνγκ Γιανσένγκ (νούμερο 1 της Σίεκ) με 3-2 σετ και ακολούθως νίκησε τον Μίκελ Χίντερσον με 3-1. Επίσης, είχε ήττα στο διπλό στο ξεκίνημα του ματς με συμπαίκτη τον Γερμανό Στέινφελντ.

Στη Γαλλία τέλος, η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Φραγκούλη διπλασίασε τις νίκες της και προπορεύεται στη βαθμολογία του γκρουπ Α στη National 1 με 6 βαθμούς. Για τη 2η αγωνιστική ξεπέρασε στην έδρα της το εμπόδιο της Τορίν Φονιλάρ 1 με 11-8. Μέχρι την ώρα δημοσίευσης του κειμένου δεν υπήρχε ενημέρωση για τα αποτελέσματα του 20χρονου πρωταθλητή.

 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ