Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Υποψήφιος για τα βραβεία Table Tennis Star της I.T.T.F. ο Σγουρόπουλος!

Worchester Sgouropoulos_drive

Worchester Sgouropoulos_driveΞεχωριστή διάκριση και τιμή για τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Έχει προταθεί για τα ετήσια βραβεία, που δίνει η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στους καλύτερους της χρονιάς και προσκλήθηκε στην Αστάνα όπου θα γίνει η γιορτή! Η επωνυμία του θεσμού είναι I.T.T.F. Table Tennis Star και ο 17χρονος άσος είναι υποψήφιος για την κατηγορία Breakthrough, που αφορά νέα αστέρια του αθλήματος. Οι νικητές θ’ ανακοινωθούν στις 14 του μήνα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν και τα βραβεία απονέμονται σε μεγάλη εκδήλωση στο πλαίσιο του τελικού των World Tour, που θα διεξαχθεί εκεί από τις 14 έως τις 17 Δεκεμβρίου. «Γιάννη Σγουρόπουλε συγχαρητήρια. Είστε στους υποψήφιους για τα βραβεία των καλύτερων για τις καταπληκτικές επιδόσεις σας μέσα στο 2017. Τα βραβεία θ’ ανακοινωθούν στις 14 Δεκεμβρίου στην Αστάνα και θα θέλαμε να τα γιορτάσουμε μαζί», ανέφερε η πρόσκληση της διεθνούς ομοσπονδίας προς τον Σγουρόπουλο, ο οποίος θυμίζουμε ότι μέσα στο 2017 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό νέων, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 της ίδιας κατηγορίας και προκρίθηκε πανηγυρικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων από το Προολυμπιακό τουρνουά!

Η παγκόσμια ομοσπονδία σημειώνει ακόμα ότι θα καλύψει τα έξοδα διαμονής και φιλοξενίας για δύο διανυκτερεύσεις στον αθλητή και ότι εάν κερδίσει το βραβείο θα του επιστρέψει και τα χρήματα για τις αεροπορικές πτήσεις. Ανεξάρτητα από το αν θα συμπεριληφθεί στους βραβευθέντες, η πρόσκληση στην Αστάνα και το γεγονός ότι έγινε μέρος αυτής της γιορτής για τους τοπ αθλητές αποτελούν μία ακόμα επιβράβευση για τους κόπους του Σγουρόπουλου και όλους αυτών, που τον βοηθούν στην εξέλιξή του.

Το δυνατό όπεν της Σουηδίας στο μεταξύ, άρχισε σήμερα στη Στοκχόλμη με αγώνες για τους εξελίξιμους νεαρούς Έλληνες. Στα προκριματικά γκρουπ του απλού ανδρών αγωνίστηκαν οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης και Γιώργος Σταματούρος. Τα πρώτα παιχνίδια τους στους ομίλους ολοκληρώθηκαν το βράδυ χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα, πάντως όλα τα παιδιά έκαναν γερά τεστ. Ο Σταματούρος άφησε καλές εντυπώσεις, ενώ ο Αγγελάκης εμφανίστηκε ανταγωνιστικός σ’ ένα ακόμα ματς με πολύ καλό αθλητή έπειτα από τα World Tour στο Βέλγιο και τη Γερμανία. Ο Παναγιώτης Γκιώνης κάνει αύριο την προσπάθειά του για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ…

Να σημειωθεί κι ένα απρόοπτο. Το απόγευμα χτύπησε κάποια στιγμή στο γυμναστήριο ο συναγερμός φωτιάς και ο χώρος εκκενώθηκε. Το πρόβλημα δεν ήταν σοβαρό, οι Σουηδοί διοργανωτές το έλυσαν γρήγορα και οι αγώνες συνεχίστηκαν μετά από διακοπή 15 λεπτών. Εκείνη την ώρα μάλιστα, αγωνιζόταν και ο Αγγελάκης με τον Γερασιμένκο και τη στιγμή της διακοπής το σκορ ήταν 2-0 σετ για τον αθλητή από το Καζακστάν και 3-3 στο 3ο σετ.

Στα προκριματικά του απλού ανδρών σχηματίστηκαν 47 γκρουπ. Ο Γκιώνης είναι επικεφαλής στο 3ο και θ’ αναμετρηθεί αύριο με τον Κορεάτη Τσο Ντάεσονγκ και τον Αυστριακό Σιμόν Πφεφέρ. Σήμερα, στην 1η αγωνιστική ο Ασιάτης νίκησε τον Πφεφέρ με 4-2 σετ.

Ο Σγουρόπουλος βρίσκεται στο 7ο γκρουπ κι έχασε την ευκαιρία για νίκη απέναντι στον Σουηδό Αλεξάντερ Φράνζεν, που είναι στα μέτρα του. Από το 3ο σετ και μετά δεν είχε καλή απόδοση και κάμφθηκε με 4-1 (10-12, 12-10, 6-11, 6-11, 9-11). Αύριο Τρίτη θα συναντήσει τον πασίγνωστο Νιγηριανό Κουάντρι Αρούνα, που είναι επικεφαλής του γκρουπ.

Ο Σταματούρος έκανε την πρεμιέρα του σε WorldTour αντιμετωπίζοντας τον Τσέχο Μιχάλ Όμπεσλο για το 31ο γκρουπ. Ο 18χρονος πρωταθλητής ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός και στο τελικό 4-1 είναι ενδεικτικό ότι έχασε όλα τα σετ με οριακή διαφορά! Η εξέλιξη 9-11, 10-12, 9-11, 12-10 και 9-11. Ο Σταματούρος βρίσκει αύριο απέναντί του τον Πορτογάλο (επικεφαλής) Ζοάο Ζεράλδο.

Για το 43ο γκρουπ ο Αγγελάκης τέθηκε αντιμέτωπος με τον δυνατό Κιρίλ Γερασιμένκο. Ο αθλητής από το Καζακστάν πέρασε το παιχνίδι του στα πρώτα σετ, αλλά μετά ο 20χρονος αμυντικός βρήκε λύσεις και μείωσε σε 3-2. Στο 3ο σετ βρέθηκε πίσω 4-8, μίκρυνε τη διαφορά στους δύο πόντους, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή (6-11, 7-11, 7-11, 15-13, 13-11, 7-11). Πάντως, άσκησε πίεση σ’ έναν ακόμα εγνωσμένης αξίας αθλητή μετά τα πρόσφατα παιχνίδια του απέναντι στον Γάλλο Ουές και τον Αυστριακό Χάμπεσον (όπου πάλι είχε χάσει με 4-2). Ο Αγγελάκης δίνει νέο παιχνίδι αύριο με τον επικεφαλής του γκρουπ, τον Λαμ Σίου Χανγκ από το Χονγκ Κονγκ.

Στο ταμπλό των Under 21 ο Σγουρόπουλος (νούμερο 66 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη της ηλικιακής κατηγορίας) αποκλείστηκε άμεσα από δυνατό Ασιάτη αθλητή. Έχασε στους «32» από τον Κορεάτη Παρκ Γκανκχάιον (Νο 28) με 3-0 σετ (8-11, 4-11, 8-11).

Στο διπλό ανδρών ο Γκιώνης και ο Βανγκ Γιανγκ από τη Σλοβακία αρχίζουν την προσπάθειά τους την Τετάρτη. Για τον προκριματικό γύρο των «32» θ’ αντιμετωπίσουν τους Ιρανούς Αφσίν Νορούζι/Αμίν Αχμαντιάν.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ