Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρωτιά για τις νεάνιδες στο τουρνουά της Κύπρου

Cyprus 2017_ola_ta_paidia

Cyprus 2017_ola_ta_paidiaΜε την εθνική μας ομάδα των νεανίδων να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό της κατηγορίας πέρασε σήμερα η πρώτη ενότητα στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου, στη Λευκωσία. Το ελληνικό δίδυμο φάνηκε ότι είχε προβάδισμα στα προγνωστικά και το επιβεβαίωσε πανηγυρικά, καθώς επιβλήθηκε σε όλα τα ματς με 3-0! Στον τελικό κατέβαλλε απόψε τη Νορβηγία. Την ομάδα συγκρότησαν η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Ελισάβετ Τέρπου, ενώ στον πάγκο ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Επίσης στο ομαδικό του ετήσιου event οι έφηβοι κατέλαβαν την 4η θέση, οι κορασίδες επίσης την 4η, ενώ οι παίδες περιορίστηκαν στην 6η. Τους νέους και τις κορασίδες κοούτσαρε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Ζήκος, ενώ ο Κωστόπουλος κάθισε και στον πάγκο των παίδων. Οι αγώνες συνεχίζονται με τα ατομικά και όλες οι απονομές των επάθλων θα γίνουν την Κυριακή.

Η εθνική νεανίδων άρχισε την προσπάθειά της από το 2ο γκρουπ. Ξεπέρασε τη Νορβηγία με 3-0 και την Κύπρο Β με το ίδιο σκορ και κατέκτησε εύκολα την 1η θέση. Στα ημιτελικά επιβλήθηκαν επίσης με 3-0 του Λουξεμβούργου (μεγάλη πίεση είχε μόνο η Ιωάννα Γερασιμάτου, που νίκησε 3-2 τη Γκρέιν και στον τελικό κατέβαλλαν ξανά με 3-0 τη Νορβηγία! Κρίσιμο το δεύτερο ματς όπου η Ελισάβετ Τέρπου πήρε τη νίκη με 3-1 και στην παράταση το 2ο και το 3ο σετ.    

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ελλάδα-Νορβηγία 3-0:

Ιωάννα Γερασιμάτου-Λίζα Λάνγκε 3-0 (11-3, 11-3, 11-9)

Ελισάβετ Τέρπου-Αν Σόφι Κάλβατ 3-1 (11-6, 6-11, 14-12, 16-14)

Γερασιμάτου/Τέρπου-Λάνγκε/Κάλβατ 3-0 (11-8, 11-6, 11-3)

Η ομάδα των νέων ήρθε 2η στο 1ο γκρουπ. Αρχικά επικράτησε 3-1 του Λιβάνου χάρη σε δύο νίκες του Ιάκωβου Αϊβατίδη και μία του ίδιου αθλητή με τον Παναγιώτη Αδριανό στο διπλό. Στη συνέχεια ηττήθηκε με 3-2 από την Κύπρο Α. Τα δύο παιδιά έφεραν από ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως λύγισαν με 3-2 σετ στο διπλό. Επίσης στα πέντε σετ έχασε ένα ματς ο Αϊβατίδης. Στα ημιτελικά ήταν αντίπαλος το Λουξεμβούργο, που είχε πρωτεύσει στο άλλο γκρουπ. Οι δύο αθλητές μας, που θυμίζουμε ότι βρίσκονται στην κατηγορία των παίδων, πίεσαν αλλά δεν πέτυχαν κάτι ουσιαστικό κι έχασαν με 3-0. Στο διπλό ηττήθηκαν με 3-2 σετ. Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 η εθνική μας κάμφθηκε αυτή τη φορά από τον Λίβανο με 3-1. Θετικό αποτέλεσμα ήρθε στο διπλό, ενώ στο επόμενο ματς ο Αϊβατίδης λύγισε με 3-2 κι ενώ προηγήθηκε με 2-0 σετ.

Η ομάδα των παίδων μετείχε στο 1ο γκρουπ κι έμεινε στην 3η θέση. Έχασε 3-0 από τη Νορβηγία και 3-1 από την Κύπρο Β. Στο δεύτερο ματς η νίκη ήρθε από τον Αλέξανδρο Μαδέση, ενώ ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος έχασε από τη θέση 1 με 3-2 σετ και τα δύο παιχνίδια του. Το ελληνικό δίδυμο αγωνίστηκε μετά για τις θέσεις 5-6 και κάμφθηκε και από την Κύπρο Α με 3-1. Τη νίκη πέτυχε ο Γιαννούτσος στο εναρκτήριο ματς από τη θέση 2 της ομάδας αυτή τη φορά.

Η ομάδα των κορασίδων πήρε τη 2η θέση στον 1ο όμιλο. Αρχικά έχασε 3-0 από το Λουξεμβούργο, που έχει και κινεζικής καταγωγής αθλήτρια και το απόγευμα κατέβαλλε με 3-0 την Κύπρο Β. Στην πρεμιέρα αγωνίστηκαν στο απλό η Χρυσή Φωτιάδου και η Κατερίνα Φραγκάκη και στο διπλό η πρώτη με την Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη. Στην αναμέτρηση με την Κύπρο Β η Φωτιάδου και η Κοτζαμιχάλη είχαν από μία νίκη στο απλό, ενώ στο διπλό σημείωσαν τη νίκη η Φραγκάκη με την Κοτζαμιχάλη. Τα κορίτσια πήγαν στην 4άδα όπου έχασαν δύσκολα 3-1 από τη Νορβηγία. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 η Κοτζαμιχάλη νικώντας με 3-0 σετ τη Χάουντεν. Η Χανιώτισσα αθλήτρια μετείχε αργότερα και στο διπλό με τη Φωτιάδου αλλά και σ’ ένα ακόμα ατομικό ματς κι εκεί καταγραφήκαν ήττες με 3-2 σετ. Στον πρώτο αγώνα είχε χάσει με 3-0 σετ η Φραγκάκη από τη Τοφλόμερ. Στη συνάντηση για τις θέσεις 3-4 τέλος, οι κορασίδες έχασαν 3-0 από τον Λίβανο. Αγωνίστηκαν η Κοτζαμιχάλη και η Φωτιάδου στο απλό (η αθλήτρια από τη Φλώρινα έχασε με 3-2 σετ), η Φραγκάκη με τη Φωτιάδου στο διπλό.

 

* Στη φωτό όλοι οι διεθνείς πριν από την έναρξη των αγώνων στη Λευκωσία

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ