Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εβδομάδα Ευρωπαϊκών Κυπέλλων για Γκιώνη, Κρεάνγκα, Παπαγεωργίου

Papageorgiou Istr_dimosievma

Papageorgiou Istr_dimosievmaΣε ευρωπαϊκό πνεύμα κινούνται αυτή την εβδομάδα τρία πρωτοκλασάτα στελέχη της εθνικής μας ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών. Ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Κώστας Παπαγεωργίου αναλαμβάνουν δύσκολες αποστολές με τις ομάδες τους για τα Ευρωπαϊκά διασυλλογικά Κύπελλα. Η αρχή γίνεται αύριο με την εκκίνηση του 2ου γύρου στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ. Για το 3ο γκρουπ η τσεχική Οστράβα του Γκιώνη θα υποδεχτεί τη γερμανική Οχσενχάουζεν, που είναι πρωτοπόρος και αήττητη. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19:00 ώρα Ελλάδας και μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο από το laola1.tv (http://www.laola1.tv/en-int/livestream/ttc-ostrava-2016-ttf-liebherr-ochsenhausen-len). Στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) η γαλλική Ιστρ του Παπαγεωργίου κάνει πρεμιέρα από την 3η φάση. Την Παρασκευή (20:30) θ’ αντιμετωπίσει εντός έδρας την Μπόργκες Βαλ από την Ισπανία. Μία μέρα αργότερα, το Σάββατο, θ’ αγωνιστεί στη Σκωτία για την ίδια φάση του E.T.T.U. Cup η ολλανδική Ταβέρζο του Κρεάνγκα (ώρα έναρξης 22:00). Θα συναντήσει την Ντραμτσάπελ από τη Γλασκώβη. Οι αγώνες στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου είναι διπλοί. 

Ύστερα από τρεις αγωνιστικές στο Τσάμπιονς Λιγκ η Οστράβα βρίσκεται στην 3η θέση του γκρουπ. Έχει 4 βαθμούς κι από πάνω της είναι η Οχσενχάουζεν με 6 και η Λα Ρομάν από τη Γαλλία με 5. Θα κυνηγήσει με όσες πιθανότητες της απομένουν την προνομιούχο δυάδα, όμως ως ρεαλιστικός στόχος φαντάζει πια να εξασφαλίσει την 3η θέση και την ευρωπαϊκή συνέχεια στο E.T.T.U. Cup. Ρόλο αουτσάιντερ έχει και στο αυριανό ματς, καθώς η Οχσενχάουζεν είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης κι έδειξε ανώτερη και στο πρώτο ματς όταν είχε νικήσει 3-1. Η Οστράβα παρατάσσει σταθερά τριάδα με τον Γκιώνη, τον Σέρβο Καρακάσεβιτς και τον Τσέχο Τρέγκλερ. Η …πολυεθνική Οχσενχάουζεν, στην οποία είχε αγωνιστεί μία σεζόν στο παρελθόν ο Κρεάνγκα, έχει σταθερά στη σύνθεση τον Γάλλο Σιμόν Γκοζί κι έχει χρησιμοποιήσει ακόμα τον Βραζιλιάνο Χούγκο Καλντεράνο, τον Πορτογάλο Ζοάο Ζεράλδο (αυτοί είχαν παίξει στην πρεμιέρα στη Γερμανία), τον Ιάπωνα Γιούτο Μουραμάτσου και τον Πολωνό Γιάκαμπ Ντίγιας.

Στο E.T.T.U. Cup η Ιστρ είναι 2ο φαβορί και γι’ αυτόν τον λόγο βρέθηκε απευθείας στην 3η φάση και στη βάση του ταμπλό. Είναι η πρώτη φάση χωρίς γκρουπ και 16 ομάδες έχουν σχηματίσει 8 νοκ άουτ ζευγάρια. Οι 8 νικήτριες θα περάσουν στον 4ο γύρο και θα σχηματίσουν 4 νέα ζευγάρια. Τα προημιτελικά όμως, θα έρθουν αμέσως μετά διότι στις 4 νικήτριες ομάδες του 4ου γύρου θα προστεθούν οι 4 ομάδες, που θα έχουν πάρει την 3η θέση στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ιστρ είναι φαβορί απέναντι στην Μπόργκες Βαλ και απόψε κάνει δυνατή πρόβα τζενεράλε αντιμετωπίζοντας για την 6η αγωνιστική της γαλλικής λίγκας τη Ροάν. Ο Παπαγεωργίου, που θα επιστρέψει σε ματς Ευρωπαϊκού Κυπέλλου μετά από πολλά χρόνια, προέρχεται στην ProAαπό αξιοσημείωτη νίκη εναντίον του Γάλλου Αντρέα Λαντριό με 3-1 σετ. Η Ιστρ δεν θα παίξει την Παρασκευή στον χώρο, που χρησιμοποιεί στο πρωτάθλημα, γιατί δεν είναι διαθέσιμος. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην αίθουσα προπόνησης, η οποία είναι εξίσου καλή, απλά πιο μικρή. Εκτός από τον αρχηγό της εθνικής μας ομάδας το κλαμπ έχει στο δυναμικό του τους Γάλλους Μπένζαμιν Μπροσιέ, Πολ Γκοζί και τον κινεζικής καταγωγής Λι Πινγκ, που εκπροσωπεί το Κατάρ. Η Μπόργκες προχωρά επιτυχώς από την 1η φάση της διοργάνωσης. Στηρίζεται στους Ισπανούς Μαρκ Ντουράν, Οριόλ Μόνζο, τον Κινέζο Τσανγκ Γουέι Φαν και τον Κροάτη Νέβεν Γιούσμπασιτς.

Στον ίδιο θεσμό η Ταβέρζο είχε προκριθεί στην 3η φάση με πρωτιά σε όμιλο που φιλοξένησε στην Ολλανδία. Ο Κρεάνγκα είχε καθοριστική συμβολή σε αυτή την πορεία κάνοντας μόνο νίκες και το ίδιο θέλει να βοηθήσει και τώρα στη διπλή νοκ άουτ αναμέτρηση με τη Ντραμτσάπελ. Στον όμιλο της 2ης φάσης πλαισίωσαν τον Έλληνα άσο ο Γάλλος Ντοριάν Νικόλ και ο Πολωνός Γιάκαμπ Φολβάρσκι. Στην ομάδα και ο Ολλανδός Στέφαν Τρόμερ. Η ομάδα από τη Γλασκώβη έχει σπουδαίους Ασιάτες στη σύνθεσή της και με υψηλή θέση στα seeding ήταν απευθείας στην 3η φάση. Στη σχετική σελίδα της E.T.T.U. αναφέρονται ως δηλωμένοι για την Ευρώπη ο πολιτογραφημένος Ισπανός Χε Ζιβέν, ο πολιτογραφημένος Αργεντινός Λιου Σονγκ και ο επίσης πολιτογραφημένος Σλοβάκος Μπάι Χε… Στο ρόστερ και οι Βρετανοί Ντέιβιντ Μακ Μπεθ, Κρεγκ Χόβιεσον και Καλούμ Μέιν. Η Ταβέρζο χρειάζεται νίκη ή έστω ήττα με κλειστό σκορ ώστε να έχει αυξημένες ελπίδες πρόκρισης για το εντός έδρας ματς.

Οι ρεβάνς στο E.T.T.U. Cupθα γίνουν στα μέσα Δεκεμβρίου, απλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα στη σελίδα της διοργάνωσης οι ακριβείς ημερομηνίες για το κάθε ματς. Αυτό όμως, που έχει πολύ ενδιαφέρον, είναι ότι υπάρχει ενδεχόμενο ελληνικού «εμφυλίου» με Κρεάνγκα και Παπαγεωργίου στην επόμενη φάση! Η Ταβέρζο βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη βάση του ταμπλό και αν η ίδια και η Ιστρ πάρουν την πρόκριση τότε θα συναντηθούν στην 4η φάση!

ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ-ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Sweden Giannaras_me_SvensonΤο βράδυ της Δευτέρας στο μεταξύ, είχε αγωνιστική δραστηριότητα στη σουηδική λίγκα ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Η ομάδα του, η Ρέκορντ, αντιμετώπισε για την 5η αγωνιστική την πρωταθλήτρια της χώρας και πρωτοπόρο σήμερα Έσλοβ, από την οποία είχε χάσει πέρσι στον τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Η Ρέκορντ κάμφθηκε με 4-1 στην έδρα της, δύο ήττες γνώρισε στα ατομικά παιχνίδια του και ο Σγουρόπουλος, όμως έχει σημασία ότι έκανε γερό τεστ εν όψει της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων την άλλη εβδομάδα. Αντιμετώπισε δύο πολύ δυνατούς αθλητές και διεκδίκησε τη νίκη. Αρχικά κόντραρε τον εξαιρετικό Σου Χούι, από τον οποίο πήρε το 1ο σετ και τελικά κάμφθηκε με 3-1 σετ. Ο Κινέζος είναι πολύ έμπειρος και αποτελεσματικός και ειδικά για τα ματς του σουηδικού πρωταθλήματος να σημειωθεί ότι πριν χάσει πέρσι, στα ημιτελικά των πλέι οφ από τον Γιον Πέρσον, είχε ρεκόρ 42-0 στις νίκες μέσα σε μία 5ετία. Στον δεύτερο αγώνα του ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων αντιμετώπισε τον διεθνή αριστερόχειρα Σουηδό Ρόμπερτ Σβένσον. Προηγήθηκε με 2-1 σετ και τελικά λύγισε με 3-2.

Sgouros Sweden_me_simpaiktiΗ επίδοση του Σγουρόπουλου προς το παρόν στη λίγκα είναι 2 νίκες και 6 ήττες. Η Ρέκορντ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς. Να προσθέσουμε ότι το γυμναστήριο ήταν γεμάτο από 150-200 φίλους της ομάδας, μάλιστα υπάρχει και εισιτήριο, που κοστίζει 50 κορώνες (περίπου 5 ευρώ). Ανάμεσα στους φιλάθλους ήταν και πάλι ο μόνιμος κάτοικος Μάλμε και πρώην αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Τάκης Μανδαλιός, ο οποίος και μας έδωσε τις φωτογραφίες και αυτές τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

* Νέα εξόρμηση τέλος, έχει η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο εξωτερικό. Αναχώρησε σήμερα με την προσωπική της προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε για το Γκιμαράες προκειμένου να μετάσχει στο όπεν νέων του World Junior Circuit, που θα γίνει εκεί από αύριο μέχρι το προσεχές Σάββατο. Θυμίζουμε ότι στην ίδια πόλη έγινε το καλοκαίρι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, όπου επίσης αγωνίστηκε η 13χρονη πρωταθλήτρια. Στο τουρνουά θ’ αγωνιστεί και στην κατηγορία των νεανίδων.

 

* Στη φωτό 1 ο Κώστας Παπαγεωργίου με τη φανέλα της Ιστρ

* Στη φωτό 2 φάση από τον χτεσινό αγώνα του Σγουρόπουλου με τον Σβένσον

* Στη φωτό 3 ο Σγουρόπουλος πζάρει χαμογελαστός με τον συμπαίκτη του Μάλτε Μέρεγκορντ, αδερφό του Τρουλς  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ