Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Ελλάδα

Από τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες θα εκπροσωπηθεί η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου στο Χέρνινγκ της Δανίας. Οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Φιλαρέτη Εξάρχου είναι οι επιλογές των ομοσπονδιακών προπονητών Κώστα Βατσακλή και Γιώργου Καρύτσα αντίστοιχα, για την αποστολή. Η κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου επιστρέφει στη σκανδιναβική χώρα ύστερα από επτά χρόνια και το πρωτάθλημα του Άρχους, ωστόσο φέτος θα καταγραφεί εκεί και η αρχή στη νέα μορφή του θεσμού. Με το ομαδικό δηλαδή, να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και το ατομικό να παραμένει ετήσιο και να γίνεται μία μόνο του (όπως τώρα, το 2012) και μία μαζί με το ομαδικό (όπως θα συμβεί το 2013).

Τα αγωνίσματα στο Χέρνινγκ θα είναι τέσσερα: Το απλό ανδρών, το απλό γυναικών, το διπλό ανδρών και το διπλό γυναικών, όπως σταθερά ισχύει τα τελευταία χρόνια στα ατομικά από τη στιγμή, που βγήκε από το ενιαίο πρόγραμμα το διπλό μικτό και πραγματοποιείται πια ως ξεχωριστό τουρνουά. Οι κληρώσεις θα λάβουν χώρα στις 15 του μήνα με τον Παναγιώτη Γκιώνη να συμπεριλαμβάνεται στα 16 φαβορί, λόγω της υψηλής θέσης του στον τρέχοντα ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης. Ο 1ος Μεσογειονίκης της Πεσκάρα, που είναι στο νούμερο 16 του ευρωπαϊκού ranking list, όπως και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, που είναι στο νούμερο 26, θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στο απλό ανδρών απευθείας από τον γύρο των «64». Αρχικά, το αγώνισμα του απλού θα περιλαμβάνει προκριματικά γκρουπ τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, από τα οποία θα προκύψουν από 32 προκρίσεις για το κυρίως ταμπλό.

Στο διπλό ανδρών τα ελληνικά ζευγάρια θα είναι Κρεάνγκα/Λαγογιάννης και Γκιώνης/Παπαγεωργίου, ενώ στο διπλό γυναικών θα συγκροτήσουν δίδυμο η Χριστοφοράκη με την Εξάρχου και η Τόλιου θ’ αναζητήσει επί τόπου παρτενέρ από άλλη χώρα. Προκριματικά γκρουπ προβλέπεται να έχει και το διπλό και από αυτά θα περάσουν στο κυρίως ταμπλό μόνο το ζευγάρια, που θα κατακτήσουν 1η θέση. HΧριστοφοράκη ταλαιπωρείται τις τελευταίες ημέρες από ενοχλήσεις στον ώμο, οι οποίες όμως δεν αναμένεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

* Την αντίπαλό της στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) πληροφορήθηκε ύστερα από τη σχετική κλήρωση η Βαγιάντ Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη. Το γαλλικό κλαμπ, που ως 2ο φαβορί της διοργάνωσης είχε τοποθετηθεί απευθείας στο ταμπλό των νοκ άουτ, θ’ αντιμετωπίσει σε μόνο αγώνα εντός έδρας την ολλανδική Ντεπλόι Ταβέρζο. Οι συναντήσεις θα γίνουν στο διάστημα 16 με 19 Νοεμβρίου. Οι ομάδες στο E.T.T.U. Cup είναι τώρα 16 και οι 8 νικήτριες από τα ισάριθμα ζευγάρια θα προκριθούν στον 4ο γύρο. Εκεί θα γίνουν επίσης μονά νοκ άουτ ματς και οι τέσσερις νικήτριες θα περάσουν στα προημιτελικά, όπου θ’ ανταμώσουν με τις τέσσερις ομάδες, οι οποίες θα έχουν τερματίσει στην 3η θέση των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ. Θυμίζουμε ότι την περασμένη περίοδο η Ανζέ έκανε εκπληκτική πορεία στο E.T.T.U. Cup κι έφτασε στον τελικό όπου κάμφθηκε από τη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ. Να προστεθεί ότι εφόσον αποκλείσει την Ταβέρζο η Ανζέ θα βρει μπροστά της στον 4ο γύρο ή τη δανέζικη Ρόσκιλντε ή την κροατική Κασλ, δύο ομάδες με εμπειρία Τσάμπιονς Λιγκ.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ