Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σφράγισαν την πρόκριση στο E.T.T.U. Cup οι ομάδες του Κρεάνγκα και του Παπαγεωργίου και συναντώνται στον επόμενο γύρο

Papageorgiou Istres_dimosievma_2

Papageorgiou Istres_dimosievma_2Kreanga Taverzo_laxaniΕλληνικός «εμφύλιος» εν όψει σε ευρωπαϊκό φόντο. Τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν, τα κλαμπ του Κώστα Παπαγεωργίου και του Καλλίνικου Κρεάνγκα σφράγισαν την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επιτραπέζια αντισφαίριση (E.T.T.U. Cup) και τώρα θα κοντραριστούν μεταξύ τους σε διπλή αναμέτρηση τον Ιανουάριο. Η γαλλική Ιστρ του Παπαγεωργίου νίκησε και στην Ισπανία την Μπόργκες Βαλ με 3-2. Η ολλανδική Ταβέρζο του Κρεάνγκα πέτυχε επίσης δεύτερη νίκη απέναντι στην Ντραμτσάπελ από τη Σκωτία, αυτή τη φορά εντός έδρας με 3-1. Οι δευτεραθλητές Ευρώπης του 2013 με την εθνική μας ομάδα δεν έχουν τεθεί ποτέ αντίπαλοι σε διοργάνωση στο εξωτερικό.

Η Ιστρ αγωνίστηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ιβηρική χερσόνησο με τεράστιο αβαντάζ από το 3-0 και χωρίς απώλεια σετ στη Γαλλία. Κάποιες συνθήκες στην αρχή όμως, δημιούργησαν μικρό προβληματισμό… Βασικά γιατί η ομάδα παρατάχθηκε με …δύο αθλητές στην ουσία. Ήταν απών ο Γάλλος Πολ Γκοζί διότι ακυρώθηκε η πτήση, με την οποία θα ταξίδευε στην Ισπανία και δεν προλάβαινε να πάει στον προορισμό του με άλλο τρόπο. Έτσι, δηλώθηκε αναγκαστικά ως 3ος παίκτης ο προπονητής της ομάδας Ερίκ Μασόν. Το δεύτερο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι η Μπόργκες μπήκε στο τραπέζι να κυνηγήσει τις αμυδρές ελπίδες για την ανατροπή και μπορούσε να προηγηθεί με «καθαρό» σκορ. Αν το κατάφερνε, θα έδινε άλλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, καθώς στη συνέχεια ο Παπαγεωργίου αντιμετώπιζε τον Ισπανό πρωταθλητή Μαρκ Ντουράν, από τον οποίο είχε χάσει δύο φορές στο παρελθόν…

Τελικά, στο εναρκτήριο ματς, ο Γάλλος Μπένζαμιν Μπροσιέ από 0-1 σετ και 5-10 πίσω στους πόντους κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 και μετά η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Μπροσιέ πήρε κιόλας τη νίκη και χάρισε το προβάδισμα στην Ιστρ. Ο Παπαγεωργίου έδωσε «κλειστό» αγώνα αμέσως μετά με τον Ντουράν, σχεδόν όλα τα σετ κρίθηκαν με διαφορά δύο πόντων και τελικά επικράτησε ο Ισπανός με 3-1. Από τη θέση 1 ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας αγωνίστηκε και στο τέταρτο στη σειρά ματς. Ήταν φαβορί κόντρα στον Μόνζο, το επιβεβαίωσε με σταθερή απόδοση κι έφτασε στο 3-0.     

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπόργκες-Ιστρ 2-3:

Οριόλ Μόνζο-Μπένζαμιν Μπροσιέ 1-3 (11-7, 15-17, 6-11, 2-11) 

Μαρκ Ντουράν-Κώστας Παπαγεωργίου 3-1 (11-9, 11-7, 10-12, 11-9)

Τσουάνγκ Γουέι Φαν-Έρικ Μασσόν 3-0 (11-3, 11-6, 11-3)

Μόνζο-Παπαγεωργίου 0-3 (6-11, 8-11, 6-11)

Ντουράν-Μπροσιέ 0-3 (9-11, 8-11, 6-11)

Η Ταβέρζο έδωσε χτες τη ρεβάνς με τη Ντραμτσάπελ. Το πλεονέκτημα ήταν σημαντικότατο και γι’ αυτήν, αφού στα τέλη Νοεμβρίου είχε νικήσει μέσα στη Γλασκώβη με 3-1. Ο Κρεάνγκα ηγήθηκε της προσπάθειας και σε αυτό το ματς και, όπως στη Σκωτία σημείωσε δύο νίκες ως 1ος παίκτης. Στην αρχή έφερε παλιές θύμησες η αναμέτρησή του με τον βετεράνο Λιου Σονγκ, τον κινεζικής καταγωγής Αργεντινό αθλητή, ο οποίος έχει αναδειχτεί πολλές φορές πρωταθλητής Λατινικής Αμερικής. Ο κορυφαίος Έλληνας πινγκπονίστας απέδωσε εξαιρετικά και επικράτησε με 3-1 σετ. Οι Σκωτσέζοι ισοφάρισαν και η υπόθεση-πρόκριση κρίθηκε οριστικά στο τρίτο στη σειρά ματς. Στον επίλογο ο Κρεάνγκα διατήρησε τα καλά στάνταρ απόδοσης και νίκησε και τον Άγγλο διεθνή Ντέιβιντ Μακ Μπεθ με 3-0 σετ. Οι Ολλανδοί διαφήμισαν τον αγώνα. Τον μετέδωσαν ζωντανά στο ίντερνετ, συγκέντρωσαν αρκετό κόσμο στην αίθουσά τους, αλλά το καλύτερο είναι ότι έβαλαν στο κομμάτι του promotionκαι τον …Παναγιώτη Γκιώνη. Ο Έλληνας άσος εμφανίζεται σε Gifστη σελίδα της Ταβέρζο στα socialmediaνα καλεί τους φίλους του αθλήματος στο ματς. Το σχετικό σχόλιο των ανθρώπων της Ταβέρζο ήταν «Ένας καλός φίλος του Κρεάνγκα σάς προσκαλεί στο Ε.T.T.U. Cup την Κυριακή στις 13:00 εναντίον της Ντραμτσάπελ»!

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ταβέρζο-Ντραμτσάπελ 3-1:

Καλλίνικος Κρεάνγκα-Λιου Σονγκ 3-1 (11-3, 11-5, 9-11, 11-7)

Γιάκαμπ Φολβάρσκι-Ντέιβιντ Μακ Μπεθ 2-3 (12-10, 7-11, 11-7, 10-12, 9-11)

Ντοριάν Νικόλ-Γιασέρ Ραζούκ 3-0 (12-10, 11-6, 11-9)

Κρεάνγκα-Μακ Μπεθ 3-0 (11-7, 11-9, 11-5)

Οι ακριβείς ημερομηνίες για τα παιχνίδια της επόμενης φάσης δεν έχουν βγει, αλλά η διοργανώτρια αρχή έχει θέσει για επιλογή στις ομάδες τα χρονικά διαστήματα 12-14 Ιανουαρίου για τα πρώτα ματς και 26-28 Ιανουαρίου για τις ρεβάνς. Η Ιστρ είναι 2ο φαβορί στο ταμπλό κι εκτός απροόπτου θα έχει στην έδρα της (κοντά στη Μασσαλία) τον δεύτερο αγώνα. Ο 4ος γύρος του E.T.T.U. Cup περιλαμβάνει 8 ομάδες. Οι νικήτριες των 4ων ζευγαριών θα προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η τελική 8άδα προκύπτει διότι στις 4 ομάδες του E.T.T.U. Cup θα προστεθούν οι 4 ομάδες, που θα τερματίσουν στην 3η θέση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεταξύ αυτών θα είναι και η τσεχική Οστράβα του Γκιώνη, οπότε ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο και δεύτερης ελληνικής «κόντρας» στην πορεία…

* Με την Κίνα να παίρνει δύο πρωτιές στο απλό ολοκληρώθηκε χτες στην Αστάνα ο τελικός των World Tour, που ήταν και η τελευταία μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς. Στους άνδρες αναδείχτηκε νικητής ο Φαν Ζεντόνγκ. Στον τελικό κατέβαλλε με 4-0 σετ τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ, ο οποίος από τον Ιανουάριο θα είναι νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη (11-7, 11-9, 11-7, 12-10). Στις γυναίκες σήκωσε το τρόπαιο η Τσεν Μενγκ. Στον τελικό επιβλήθηκε, επίσης με 4-0 της συμπατριώτισσάς της Ζου Γιουλίνγκ (11-6, 11-3, 11-6, 12-10). Στο διπλό ανδρών πρώτευσαν οι Ιάπωνες Γιούγια Οσίμα/Μαζατάκα Μοριζόνο και στο διπλό γυναικών οι Τσεν Μενγκ/Ζου Γιουλίνγκ.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ