Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επίλογος στη χρονιά με το ντέρμπι Δ.Α.Ο. Ταύρου-Σάρισες στην Α1 γυναικών

DAO Tavrou_me_Ari_kai_Arsen

DAO Tavrou_me_Ari_kai_ArsenΈνα σούπερ ντέρμπι στην Α1 εθνική κατηγορία γυναικών θ’ αποτελέσει αύριο τον αγωνιστικό επίλογο στο 2017 και θα περάσει γλυκά τουςSarises oles_me_Vlotino φίλους του αθλήματος στην εορταστική περίοδο. Δ.Α.Ο. Ταύρου και Σάρισες Φλώρινας δεν θα βάλουν τα …χριστουγεννιάτικα, αλλά σίγουρα τα καλά τους για να χαρίσουν στο κοινό συναρπαστικά ματς και συγκινήσεις. Η 7η και η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος διεξάγονται αύριο στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Στο πρόγραμμα δεσπόζει η αναμέτρηση του πρωτοπόρου και αήττητου Δ.Α.Ο. Ταύρου με τον 2ο της βαθμολογίας Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες (θέση, που κατέχει μαζί με τον Ολυμπιακό). Αρχίζει στις 11:00 και ίσως κρίνει πολλά στην υπόθεση του τίτλου. Κονταροχτυπιούνται οι μοναδικοί φετινοί εκπρόσωποι της χώρας στην Ευρώπη, δύο ομάδες, που έχουν στη σύνθεσή τους πρωταθλήτριες Ελλάδας και σπουδαίες ξένες αθλήτριες. Το μεγάλο ματς θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ με περιγραφή σε παραγωγή της ιστοσελίδας Sportshero. Οι φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από κάθε άκρη της χώρας μπορούν να το παρακολουθήσουν στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=A9ofWF9vDYY.

Στο πρωινό ωράριο θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος και το μεσημέρι θ’ αρχίσει ο 2ος. Ο Δ.Α.Ο.Τ. είχε επιβληθεί 4-1 του Ολυμπιακού στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν και με νέα νίκη αύριο μετατρέπεται σε αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον 3ο συνεχόμενο τίτλο. Σημειωτέον ότι έχει να ηττηθεί από πρόπερσι. Διατήρησε στο δυναμικό του τις Χριστίνα Φίλη, Κατερίνα Τόλιου, Φιλαρέτη Εξάρχου και συνεργάζεται φέτος με τη Ρουμάνα Αντρέα Τεοντόρα Κλάπα.

Οι Σάρισες δοκίμασαν δυσάρεστη έκπληξη στην αμέσως προηγούμενη αγωνιστική, τον Νοέμβριο, όσον αφορά στο βαρύ σκορ, με το οποίο έχασαν από τον Ολυμπιακό. Η ήττα με 4-0 πήγε πίσω την προσπάθειά τους και θέλουν απαραίτητα τη νίκη αύριο για να ξαναμπούν γερά στη διεκδίκηση της πρωτιάς. Έχουν στο ρόστερ τους για δεύτερη διαδοχική χρονιά τις Γεωργία Ζαβιτσάνου, Αλίκη Κιούφη, Θάλεια Κορδούτη, ενώ επιδίωξαν τη βοήθεια από το εξωτερικό με τη Ρουμάνα Άνα Μαρία Ιστράτε και τη Βουλγάρα Νένκα Τουσλέκοβα. Για τους αυριανούς αγώνες έρχεται στην Αθήνα μόνο η Ιστράτε.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Σάββατο τον ΑΛΦΑ Καλλιθέας και τα Ταταύλα. Δύο ομάδες, στις οποίες πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή, αλλά είναι στο χέρι του να προσθέσει τέσσερις ακόμα βαθμούς στο σακούλι του. Στα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα τα Ταταύλα και το Πέρα, που ισοβαθμούν στην 6η θέση, πρέπει να σημειώσουν έστω μία νίκη προκειμένου να διατηρήσουν καλές ελπίδες για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής. Υπό αυτό το πρίσμα έχει ενδιαφέρον και ο αγώνας του Πέρα με τον Φοίνικα Πειραιά. Ο τελευταίος είναι στην 4η θέση μαζί με τον ΑΛΦΑ κι έχει δύο βαθμούς διαφορά από τη συγκεκριμένη ζώνη. 

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του φαληρικού σταδίου έχουν τοποθετηθεί τέσσερα τραπέζια. Δύο χρίζονται «τηλεοπτικά». Στο τραπέζι 1 θα γίνει ο αγώνας του Δ.Α.Ο.Τ. με τις Σάρισες Φλώρινας. Στο τραπέζι 2, που θα είναι δίπλα, θ’ αναμετρηθούν το Πέρα Αθηνών και ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας και αν μετά το τέλος του ντέρμπι κορυφής παραμένει σε εξέλιξη το συγκεκριμένο ματς, τότε η ζωντανή μετάδοση θα συνεχιστεί με τη δεύτερη επιλεγμένη αναμέτρηση. Το live streaming αφορά μόνο στο πρώτο ωράριο. Θα χρησιμοποιηθούν δύο κάμερες, θα υπάρχει περιγραφή του αγώνα, όπως και ρεπορτάζ με δηλώσεις μετά την ολοκλήρωσή του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην Α1 γυναικών:

Το Σάββατο στις 11:00:

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Σάρισες Φλώρινας

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Α.Ο. Ταταύλα

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Φοίνικας Πειραιά

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π-ΑΛΦΑ Καλλιθέας

Το Σάββατο στις 14:00:

Δ.Α.Ο. Ταύρου-ΑΛΦΑ Καλλιθέας

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Ο. Ταταύλα

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Φοίνικας Πειραιά

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Σάρισες Φλώρινας       

* Με ήττα 3-0 στη Γαλλία από τη Λα Ρομάν ολοκλήρωσε χτες βράδυ τους αγώνες της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η Οστράβα. Ο Παναγιώτης Γκιώνης έμεινε στην Αθήνα λόγω του προβλήματος στο πόδι, απουσίαζε και ο Σέρβος Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς και η πρωταθλήτρια Τσεχίας δεν γινόταν ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα του γαλλικού κλαμπ, το οποίο πήρε και την πρωτιά στο 3ο γκρουπ. Στο εναρκτήριο ματς ο Σιχάο Βέι νίκησε με 3-0 σετ τον Οντρέι Μπάιγκερ. Ακολούθως ο Τσεν Τιαν Γιουάν κατέβαλλε τον Τόμας Τρέγκλερ με 3-1 και τέλος ο Μπρις Ολιβιέ τον Πετρ Κόρμπελ με 3-0. Στο άλλο ματς του ομίλου η Οχσενχάουζεν επικράτησε 3-1 της Βάλτερ Βελς μέσα στην Αυστρία και πήρε τη 2η προνομιούχο θέση για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Οστράβα αρκείται στην 3η θέση και θα συνεχίσει στους «8» του E.T.T.U. Cup. Έτσι η τελική βαθμολογία του γκρουπ είναι: 1. Λα Ρομάν 11 βαθμοί, 2. Οχσενχάουζεν 10, 3. Οστράβα 8 και 4. Βάλτερ Βελς 7.

* Ο απολογισμός του Γκιώνη στη φετινή διοργάνωση ήταν 2 νίκες και 5 ήττες.

* Από το 1ο γκρουπ προχώρησαν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η ρωσική Όρενμπουργκ και η Σπόρτινγκ της Λισαβώνας. Από το 2ο η γερμανική Σααρμπρίκεν και η ρωσική UMMC και από το 4ο η γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ και η Ρόσκιλντε από τη Δανία. Μαζί με την Οστράβα πάνε στο E.T.T.U. Cup ως 3ες των ομίλων τους τρεις γαλλικές ομάδες: Η Ποντουάζ, η Σαρτρ και η (μέχρι πέρσι ομάδα του Καλλίνικου Κρεάνγκα) Ενεμπόν.

* Πριν ενσωματωθούν αυτές οι τρεις ομάδες στο δεύτερο τη τάξει Ευρωπαϊκό Κύπελλο θα γίνει η 4η φάση, στην οποία, ως γνωστόν, θα τεθούν αντιμέτωπες οι ομάδες του Κώστα Παπαγεωργίου και του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Βγήκαν και οι ημερομηνίες για τα τέσσερα ματς των οκτώ καλύτερων ομάδων του E.T.T.U. Cupκαι οριστικοποιήθηκε ότι την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου η Ιστρ του Παπαγεωργίου θα υποδεχτεί στη Γαλλία την Ταβέρζο και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου θ’ ακολουθήσει η ρεβάνς στην Ολλανδία.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ