Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι διεθνείς πίνακες αξιολόγησης με το νέο σύστημα της I.T.T.F.

Toliou kopsimo

Toliou kopsimoΗ πρωτοχρονιά έφερε και τυπικά τις σημαντικές μεταβολές στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης με τη νέα φόρμα, που εισήγαγε η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Η I.T.T.F. δημοσίευσε σήμερα την κατάταξη του Ιανουαρίου στις ηλικιακές κατηγορίες των ανδρών και των γυναικών και από τον πρώτο μήνα της εφαρμογής του νέου συστήματος αξιολόγησης είναι εμφανείς οι μεγάλες αλλαγές ακόμα και στις πρώτες θέσεις. Για τα ελληνικά χρώματα υπάρχει η άνοδος της Κατερίνας Τόλιου (εδώ από το photo gallery στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017) και του Τάσου Ρηνιώτη στις μεγάλες κατηγορίες, όπως και του Γιάννη Σγουρόπουλου στους αθλητές έως 21 ετών, αλλά το βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι αθλητές έπεσαν πολλές θέσεις. Θυμίζουμε άλλωστε τις δύο βασικές διαφοροποιήσεις, που είναι ότι το καινούργιο σύστημα στηρίζεται στις τελικές θέσεις των αθλητών/τριών στα τουρνουά της I.T.T.F. όπως και το ότι δεν μετράει στις νίκες η δύναμη του αντιπάλου στην παγκόσμια κατάταξη. Αυτό που κυρίως επιδιώκει η διεθνής ομοσπονδία είναι ν’ αυξηθούν οι συμμετοχές στα όπεν του εξωτερικού και μέσα από τα πλασαρίσματα των αθλητών στα νοκ άουτ θα προκύπτουν συνεχείς αλλαγές. Οι κατατάξεις περιλαμβάνουν λιγότερα ονόματα και πολλές ισοβαθμίες, ενώ για τις εφηβικές και τις παιδικές κατηγορίες η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει τους σχετικούς πίνακες στις 15 Ιανουαρίου (ούτε το νέο World Team Ranking έχει ανακοινωθεί ακόμα).

Στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών ο Γκιώνης βρέθηκε στο νούμερο 95 από το 39 του Δεκεμβρίου κι έχει 4.910 βαθμούς (γενικά περισσότεροι οι βαθμοί για τους αθλητές, εφόσον τα πράγματα μπήκαν σε νέα βάση). Ο Κώστας Παπαγεωργίου πήγε στο 218 από το 145, ενώ ο Τάσος Ρηνιώτης μετακινήθηκε ψηλότερα και συγκεκριμένα στο 284 από 300. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος εμφανίζεται στο 320 από το 248 του προηγούμενου μήνα και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα είναι πλέον ο …5ος Έλληνας πέφτοντας στο 482 από το 143. Τον Δεκέμβριο είχε συμμετοχή σε διεθνή αξιολογημένη διοργάνωση μόνο ο Σγουρόπουλος, ο οποίος πήρε μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων και αποκλείστηκε στον 2ο γύρο του απλού.

Από κει και πέρα ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος οπισθοχώρησε στο νούμερο 660 (από 460), ο Γιώργος Σταματούρος στο 955 (από 636) και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης 1.081 (από 459), ενώ επανεμφανίζονται στην κατάταξη ο Κλαούντιο Κύρου και ο Γιάννης Γεωργαντάς και είναι στις θέσεις 887 και 955 αντίστοιχα. Έξω από τους συγκεκριμένους πίνακες μένουν τώρα οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Παπαδάκης, Στράτος Δαμιανής, Γιάννης Δαμιανής, Δημήτρης Κορδούτης και Κωνσταντίνος Στάμου.

Στην κατάταξη των γυναικών η Κατερίνα Τόλιου είναι στην καλύτερη θέση της καριέρας της. Μετακινήθηκε στο νούμερο 156 από το 228 του προηγούμενου μήνα με 2.615 βαθμούς. Η Μαρία Χριστοφοράκη πήγε στο 413 (από 375), η Γεωργία Ζαβιτσάνου στο 542 (από 457), ενώ άνοδο είχε η Κωνσταντίνα Παρίδη. Είναι στο νούμερο 549 από το 606 του Δεκεμβρίου. Ακόμα, η Αγγελίνα Παπαδάκη που έχει σταματήσει καιρό την παρουσία σε διεθνείς αγώνες, επανήλθε στους πίνακες και είναι στο νούμερο 600. Ξανά στα rankingκαι η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, που βρίσκεται στο 689 και τέλος η Ιωάννα Γερασιμάτου έπεσε στο 777 (από 545). Δεν είναι στο συγκεκριμένο ranking οι κορασίδες Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Χρυσή Φωτιάδου.

Στους πίνακες Under 21 των ανδρών ο Σγουρόπουλος πήγε στο νούμερο 50 από το 69 του Δεκεμβρίου. Ο Αγγελάκης είναι στο 209 (από 158) και ο Κορδούτης στο 235 (από 596). Στις Νέες γυναίκες δεν υπάρχει Ελληνίδα στη λίστα, που έχει ανακοινωθεί.

Σημειωτέον ότι άλλαξε το νούμερο 1 τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Στις τοπ θέσεις βρίσκονται πλέον ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ (αντί του Κινέζου Μα Λονγκ) και η Κινέζα Τσεν Μενγκ (αντί της Ζου Γιουλίνγκ). Σε άλλες σημαντικές μεταβολές ο Μα Λονγκ υποχώρησε στο νούμερο 7, ο Γερμανός Μπολ ανέβηκε στο 3 από 5, ο Κινέζος Λιν Γκαογιουάν στο 4 (από 6), ο Βον Τσου Τινγκ από τον Χονγκ Κονγκ επίσης στο 7 (από 14), ο Ιάπωνας Κέντα Ματσουντάιρα στο 10 (από 15), ο συμπατριώτης του Τομοκάζου Χαριμότο στο 11 (από 17) και ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας στο 12 (από 19). Στις γυναίκες η Ζου έπεσε στο νούμερο 2, η Φενγκ Τιανβέι από τη Σιγκαπούρη αναρριχήθηκε στο 3 (από 11), η Γιαπωνέζα Μίμα Ίτο στο 5 (από 9), η Τσενγκ Ι Τσινγκ από την κινεζική Ταϊπέι στο 7 (από 12) η Ντου Χόι Κιμ από το Χονγκ Κονγκ στο 9 (από 19) και η συμπατριώτισσά της Λι Χο Τσινγκ στο 12 (από 25).

Όσοι θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες αναφορικά με τη νέα παγκόσμια κατάταξη της I.T.T.F., μπορούν να πατήσουν στο λινκ https://d3mjm6zw6cr45s.cloudfront.net/2017/11/New-ITTF-World-Ranking.pdf 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ