Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρίτη θέση η Γκαϊντατζή στην κατηγορία έως 11 ετών στο όπεν της Βουδαπέστης

Gaitantzi Hungary_vathro

Gaitantzi Hungary_vathroΔεν χρειάστηκε να περιμένει καθόλου η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση για να γευτεί τη χαρά του πρώτου μεταλλίου σε διεθνείς αγώνες στο νέο έτος. Στο ουγγρικό όπεν για μίνι παίδες και κορασίδες, που ολοκληρώθηκε χτες στη Βουδαπέστη, η Λεμονιά Γκαϊντατζή κατέκτησε την 3η θέση στο απλό των κοριτσιών έως 11 ετών. Αφού πήρε χωρίς ήττα την πρωτιά στον όμιλο προχώρησε στο κυρίως ταμπλό με δύο ακόμα νίκες κι εξασφάλισε θέση στο βάθρο. πραγματοποιώντας πολύ αξιόλογες εμφανίσεις. Και αναμφίβολα είναι στιγμή, που προσλαμβάνει ξεχωριστή σημασία, βασικά γιατί η γεννημένη το 2007 αθλήτρια του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας μετείχε πρώτη φορά σε τουρνουά στο εξωτερικό κι έπειτα γιατί το μετάλλιο προστίθεται στις ουκ ολίγες διεθνείς διακρίσεις κορασίδων μόλις μέσα στο 2017. Η μικρή φανέρωσε κι εκτός συνόρων το ταλέντο της, έδειξε προοπτική για το μέλλον και η επιτυχία της μπορεί να γίνει και κίνητρο για άλλες σπουδαίες αθλήτριες της ηλικιακής κατηγορίας της. Στον πάγκο είχε στη Βουδαπέστη τον προπονητή της στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Γιάννη Σταύρου και με τα αποτελέσματά της του έκανε κι ένα υπέροχο δώρο για την ονομαστική του εορτή.

Gaintatzi Hungary_panigiriko_me_StavrouΜετά τα γερά και θετικά τεστ στο ομαδικό Under 13 η Γκαϊντατζή κυνήγησε το καλό πλασάρισμα στο απλό Under 11. Από το 4ο γκρουπ, όπου τέθηκε επικεφαλής, πέρασε εντυπωσιακά το Σάββατο τη διαδικασία των προκριματικών επικρατώντας με 3-0 σετ σε τρεις αγώνες. Την Κυριακή, στον γύρο των «16», τα ‘φερε έτσι η κλήρωση που αντιμετώπισε τη Ρουμάνα συμπαίκτριά της στο ομαδικό Σερένα Τζαντέα. Ήταν απόλυτα έτοιμη και επιβλήθηκε με 3-0 έχοντας πραγματική αντίσταση μόνο στο 2ο σετ (11-2, 13-11, 11-3). Ακολούθως, στα (καθοριστικά για το μετάλλιο) προημιτελικά έχασε το 1ο σετ από την Αγγλίδα Σόφι Μπαρκσάι, αλλά επανέκαμψε άμεσα και επικράτησε με 3-1 σετ (6-11, 11-7, 11-5, 11-7). Πάλεψε και στην 4άδα για την είσοδο στον τελικό, όμως η πορεία της διακόπηκε από τη Γκαμπίγια Αμπαραβικιούτε με 3-0 σετ (8-11, 7-11, 5-11). Η αθλήτρια τη Λιθουανία είχε αποκλείσει νωρίτερα το 1ο φαβορί του αγωνίσματος, την Ουγγαρέζα Κέντρα Μόλναρ, ενώ αργότερα κατέκτησε την 1η θέση όταν έκαμψε με 3-2 σετ στον τελικό την Ενίζα Σαντίκοβιτς από το Λουξεμβούργο. Να προστεθεί ότι επίσης 3η ήρθε η Λιθουανή Γιορούν Κοζεμιακινάιτε (στην 8άδα μάλιστα, απέκλεισε το 2ο φαβορί), την οποία είχε νικήσει με 3-0 σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο γκρουπ.

Πέρα από τη διάκριση η Γκαϊντατζή αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία στο Hungarian Mini Cadet open και όπως τόνισε με ικανοποίηση ο προπονητής της «έκανε εντύπωση σε όλους στο γυμναστήριο Angyalföldi Láng Sportcsarnok διότι έπαιξε σωστά και από τεχνικής και από τακτικής άποψης».

* Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθούν ξανά Έλληνες διεθνείς στη Βουδαπέστη, αλλά αυτή τη φορά για επαμειβόμενο όπεν της μεγάλης κατηγορίας. Στο ουγγρικό World Tour (16-21/01) πρόκειται ν’ αγωνιστούν ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Κωνσταντίνος Aγγελάκης. Τέλος, ο Γιάννης Σγουρόπουλος βρίσκεται για αγωνιστικές υποχρεώσεις στη Σουηδία και δεν θα μπορέσει να παραστεί στην αυριανή εορταστική εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τη βράβευσή του για τις επιτυχίες του μέσα στο 2017.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ