Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέτυχε τον σκοπό του το 1ο τουρνουά ανεξαρτήτων στα Ιωάννινα

15-10-2012

15-10-2012Ανταμείφθηκε η προσπάθεια των ανθρώπων του Αθλητικού Συλλόγου «Φίλοι Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ιωαννίνων» για τη διεξαγωγή του 1ου ανοικτού τουρνουά Ιωαννίνων για ανεξάρτητους αθλητές και αθλήτριες. Και πέρα από κάθε αμφιβολία, η καλύτερη ανταμοιβή είναι η ανταπόκριση που συνάντησε το σαββατιάτικο όπεν από φίλους του αθλήματος, οι οποίοι ποτέ δεν είχαν δελτίο σε σωματείο, όμως λατρεύουν το παιχνίδι με τη μικρή ρακέτα! Οι συνολικά 50 συμμετοχές, που προέρχονταν κυρίως από την πανέμορφη πόλη της ηπείρου, ικανοποίησαν απόλυτα τους διοργανωτές και τους γέμισαν αισιοδοξία στη συνεχή αναζήτηση τρόπων για τη διάδοση και προβολή του αθλήματος.

Ο τοπικός Α.Σ.Φ.Ε.Α. οργάνωσε επιτυχώς τους αγώνες στο κλειστό γυμναστήριο των Ιωαννίνων με την υποστήριξη του Δήμου της πόλης, τη συνεργασία του Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α και υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Στα 11 τραπέζια που στήθηκαν, άνδρες και γυναίκες επιδόθηκαν για πολλές ώρες στο δημοφιλές σπορ και απόλαυσαν μία σειρά από ατομικά παιχνίδια. Οι δηλώσεις συμμετοχής είχαν φτάσει τις 64, τελικά παρέστησαν 45 αθλητές και 5 αθλήτριες και είναι σημαντικό ότι ήρθαν άτομα και από άλλες περιοχές. Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν 37 ανεξάρτητοι από τα Ιωάννινα, 8 από την Κοζάνη, 2 από τη Θεσσαλονίκη, 2 από την Αθήνα και 1 από την Πάτρα. Σχηματίστηκαν τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες ανδρών και μία κατηγορία γυναικών και σε όλες έγιναν και ματς για τις θέσεις 3-4.

«Η απήχηση που είχε το τουρνουά μας χαρίζει μεγάλη αισιοδοξία. Σκοπός μας ήταν να προωθήσουμε το άθλημα και να διασκεδάζουμε παίζοντας μαζί με όλους τους συμμετέχοντες και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ενθαρρυντικό για πρώτο τουρνουά. Να ξέρετε ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες γονείς έχουν ήδη τα παιδιά τους στο πινγκ πονγκ ή σκέφτονται να τα εγγράψουν στο άμεσο μέλλον κι αυτό είναι το μεγαλύτερο όφελος», τόνισε ο υπεύθυνος του Α.Σ.Φ.Ε.Α Ιωαννίνων Θεολόγος Καπετανίδης και συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε αυτό το ανοιχτό τουρνουά για ανεξάρτητους και να το διεξάγουμε κάθε τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Στην απόφασή μας συνέβαλε η πρόθεση του Δήμου να εντάξει το όπεν στο επίσημο αθλητικό πρόγραμμα της πόλης. Με τη βοήθειά του, όπως και με την πολύτιμη συνεργασία της ελληνικής ομοσπονδίας του αθλήματος και του πανελληνίου ομίλου βετεράνων/ανεξαρτήτων καταγράφηκε το Σάββατο μία μεγάλη συμμετοχή και συνεχίζουμε. Όπως έχει καθιερώσει ο δήμος τον γύρο της λίμνης έτσι συζήτησε και με το σωματείο μας την προοπτική να καθιερωθεί κι αυτό το τουρνουά πινγκ πονγκ»! Να σημειωθεί ότι το παρόν στο event έδωσε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου Ιωαννίνων, γυμναστής Βαγγέλης Παλατζίδης.

Όλοι οι νικητές σε κάθε κατηγορία:

Ανδρών 18-29 ετών:

1. Λάζαρος Διδασκάλου (Κοζάνη)

2. Γρηγόρης Αθανασιάδης (Κοζάνη)

3. Χρήστος Φασούλης (Ιωάννινα)

Ανδρών 30-39 ετών:

1. Γιώργος Στεφανίδης (Κοζάνη)

2. Χρήστος Σιατήρης (Πάτρα)

3. Άγγελος Κοσμάς (Ιωάννινα)

Ανδρών 40-49 ετών:

1. Νίκος Βραζιτούλης (Ιωάννινα)

2. Αθανάσιος Αργυριάδης (Κοζάνη)

3. Γιώργος Πανουκίδης (Κοζάνη)

Ανδρών 50-59 ετών:

1. Κώστας Κουμπής (Αθήνα)

2. Παναγιώτης Παγουρτζής (Αθήνα)

3. Ιωάννης Λάμπρου (Θεσσαλονίκη)

Γυναικών:

1. Λία Τάτση (Ιωάννινα)

2. Πόπη Κάππα (Ιωάννινα)

3. Αλεξάνδρα Τσίπου (Κοζάνη)

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ