Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο Χέρνινγκ από αύριο οι Έλληνες διεθνείς για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων

Αποφασισμένοι να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται και γιατί όχι σε μεγάλη διάκριση, οι Έλληνες διεθνείς αναχωρούν ξημερώματα Τρίτης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων. Το Χέρνινγκ της Δανίας θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση από τις 17 έως τις 21 του μήνα και θα γίνει ο δεύτερος σταθμός τους στην τρέχουσα σεζόν έπειτα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2013. Την ελληνική αποστολή συγκροτούν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Φιλαρέτη Εξάρχου, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής (ανδρών) και Γιώργος Καρύτσας (γυναικών), ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και ο φυσιοθεραπευτής των εθνικών μας ομάδων Ναΐμ Ακρούτ.

Το Χέρνινγκ γίνεται η δεύτερη πόλη της Δανίας, που φιλοξενεί Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετά το…γούρικο για τα ελληνικά χρώματα Άαρχους το 2005. Τότε βέβαια, η ετήσια διοργάνωση αφορούσε και τα ομαδικά και τα ατομικά αγωνίσματα, ενώ τώρα θα καταγραφεί η αρχή της νέας μορφής του θεσμού με τα ατομικά να διεξάγονται κάθε χρόνο και τα ομαδικά ανά δύο. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 147 άνδρες και 112 γυναίκες και σήμερα (Δευτέρα) το βράδυ ανοίγει ουσιαστικά η αυλαία με την κλήρωση των τεσσάρων αγωνισμάτων.

Στο διπλό ανδρών τα ελληνικά ζευγάρια είναι Κρεάνγκα/Λαγογιάννης και Γκιώνης/Παπαγεωργίου, ενώ στο διπλό γυναικών θα συγκροτήσουν δίδυμο η Χριστοφοράκη με την Εξάρχου και η Τόλιου θ’ αναζητήσει επί τόπου παρτενέρ από άλλη χώρα. Και τα τέσσερα αγωνίσματα θα έχουν προκριματικά γκρουπ στην πρώτη φάση τους. Ο Γκιώνης και ο Κρεάνγκα θα είναι απευθείας στον γύρο των «64» του απλού λόγω της υψηλής θέσης τους στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Οι διεθνείς μας ολοκλήρωσαν σήμερα την προετοιμασία τους επί ελληνικού εδάφους με πρωινή προπόνηση στην ομοσπονδιακή αίθουσα STAGτου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Η Χριστοροφοράκη επανήλθε την Κυριακή στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων και ξεπέρασε το πρόβλημά της στον ώμο.

* Μόνο στο απλό θα πάρει μέρος ο Τίμο Μπολ και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του. Παράλληλα θα κυνηγήσει τη διεύρυνση του ρεκόρ, που ο ίδιος κατέχει στον θεσμό, με τα 15 χρυσά μετάλλια.

* Στο απλό γυναικών θα έχουμε σίγουρα νέα πρωταθλήτρια, καθώς θα είναι απούσα η κάτοχος του τροπαίου Λι Τζιάο. Η ολλανδική ομοσπονδία ενημέρωσε ότι αποσύρει τη συμμετοχή της κινεζικής καταγωγής πρωταθλήτριας επειδή ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

* Στη μοναδική έως τώρα φορά, που διοργάνωσε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Δανία πανηγύρισε και το μονάκριβο έως σήμερα χρυσό της μετάλλιο. Ήταν στο ομαδικό ανδρών την άνοιξη του 2005 όταν κατέκτησε την πρωτιά με ανατροπή από 0-2 σε συναρπαστικό τελικό με την Αυστρία…

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ